Video. Roger Federer, mai bun ca oricând în 2017!? Analiza expertului fanatik.ro

Roger Federer, analiza, puncte cheie, sezonul 2017, Rafael Nadal

Sezonul 2017 a fost unul impresionant pentru Roger Federer. 2 titluri de Grand Slam, 4 victorii contra lui Rafael Nadal şi consolidarea statutului de legendă a tenisului. Care au fost îmbunătăţirile din acest sezon?

Vremurile se schimbă, la fel şi sportul. Tenisul nu face excepţie, evoluând spre progres, cu mai multe turnee, mai mulţi jucători şi mai multe premii. În această goană nebună către ziua de mâine, sportul are nevoie să păstreze câteva repere, modele pentru tinerii de pretutindeni. Şi cine merită acest statut mai cu prisosinţă decât Roger Federer? Câştigător a 19 titluri de Grand Slam, considerat de majoritatea specialiştilor drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, supranumit “Mister PeRFect”, Roger este definiţia tenisului de ieri şi de azi, dar şi idealul tenisului de mâine.

Profesionist din 1998, actualmente în vârstă de 36 de ani - imaginile video de mai jos sunt mărturia vie a carierei fabuloase a elveţianului, Roger Federer părea că şi-a spus ultimul cuvânt în tenisul de cel mai înalt nivel la Wimbledon, în 2016, atunci când ceda în semifinale contra lui Milos Raonic. Acuzând probleme la spate, Federer nu a mai jucat deloc în cea de-a doua parte a lui 2016, şi considerând vârsta şi uzura anilor de circuit, cea mai frumoasă pagină din istoria Erei Open părea să îşi pună ultimul punct. Nu puţini au fost fanii elveţianului care au pus la îndoială revenirea în circuit, anunţată de acesta la începutul lui 2017, în cadrul Hopman Cup, turneu demonstrativ desfăşurat la Perth. „Ce-o mai fi şi asta? Roger în turnee demonstrative? E clar, asta ne aşteaptă pe viitor.”

După un an, trebuie să recunosc faptul că mă raliasem acestei opinii şi nu credeam că îl voi mai vedea pe Roger prea des în cea de-a doua săptămână a turneelor de Grand Slam.

Roger Federer, lovitură cu lovitură!

Ce a urmat e istorie! Roger a câştigat Australian Open 2017, după un turneu despre care timpul va spune dacă a avut sau nu cea mai frumoasă poveste din Era Open (eu cred că da), a câştigat Wimbledon fără să piardă set(!) şi a reuşit 4 victorii din tot atâtea meciuri contra marelui său rival, Rafael Nadal. Dar ce a fost cu adevărat schimbat? Unde a câştigat şi unde a pierdut Roger după toată această epopee? Ce a modificat în jocul său pentru a fi competitiv şi la 36 de ani? Iată câteva răspunsuri în analiza de mai jos.

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30
Liga Nationala ASC Corona Brasov - SCM Craiova
1 EUR4.6573 lei-0,0026
1 USD3.8067 lei-0,0115
1 XAU163.7883 lei+0,1902