Sporturi

Roger Federer, pregătit pentru finala Miami Open 2019! “Voi fi portar, e o provocare mare”

31.03.2019 | 13:00
Roger Federer pregatit pentru finala Miami Open 2019 Voi fi portar e o provocare mare

Roger Federer s-a declarat pregătit pentru finala de la Miami Open 2019. Roger Federer, locul 5 ATP, traversează o perioadă foarte bună în circuitul masculin de tenis, iar acest lucru se vede tot mai mult de la meci la meci. Elveţianul în vârstă de 37 de ani este foarte aproape de a cuceri cel de-al 101-lea titlu al său din întreaga carieră, asta după ce l-a câştigat pe cel cu numărul 100 la Dubai.

Roger Federer susţine că va fi portar în finala contra lui John Isner

Roger Federer a disputat şi finala de la Indian Wells, acolo unde a fost învins în trei seturi de Dominic Thiem. La Miami, elveţianul a trecut de Radu Albot, Filip Krajinovic, Daniil Medvedev, Kevin Anderson, iar în penultimul act l-a învins pe canadianul Denis Shapovalov, scor scor 6-2, 6-4. Roger Federer îl va întâlni în marea finală pe deţinătorul titlului în Florida, americanul Jonh Isner, învingător cu 7-6, 7-6, în faţa lui Felix Auger-Aliassime.

“Duminică, voi fi portar. Sincer, îmi plac marii serveuri, îmi place să îi urmăresc dacă reuşesc să dea as la fiecare două sau trei puncte. Pentru mine, este o provocare, pentru că eşti ca la o serie de penalty-uri la fotbal. Voi face tot posibilul să returnez cât mai multe mingi”, a declarat Roger Federer înaintea meciului din ultimul act de la Miami Open.

Roger Federer
Roger Federer pe terenul de tenis de la Miami Open 2019

Roger Federer va disputa finala cu numărul 50 la un turneu Masters

Roger Federer a evoluat pentru prima dată la Miami Open în anul 1999, acum 20 de ani. De pe tabloul principal de simplu de la acea vreme mai există în prezent un singur jucător în afara elvețianului: Bob Bryan. Federer a câştigat Miami Open în 2005, 2006 şi 2017. Dintre finalele jucate, el a pierdut-o doar pe cea din 2002, în faţa americanului Andre Agassi, scor 3-6, 3-6, 6-3, 4-6.

Roger Federer conduce cu 5-2 în întâlnirile directe cu Isner, 33 de ani. Elveţianul poate scrie istorie din nou în circuitul masculin de tenis, el va lupta pentru trofeul cu numărul 28 la un Masters Series şi pentru cel cu numărul 101 în carieră.