Sporturi

Roger Federer, primul jucător din istorie care înregistrează 1000 de săptămâni în Top 100 ATP

05.12.2018 | 10:30
Roger Federer primul jucator din istorie care inregistreaza 1000 de saptamani in Top 100 ATP

Roger Federer este primul jucător din istorie care înregistrează 1.000 de săptămâni în Top 100 ATP! Roger Federer este considerat de către tot mai mulţi experţi din cadrul sportului alb ca fiind cel mai bun tenismen din câţi au existat, iar elveţianul continuă să confirme, chiar şi la cei 37 de ani ai săi. De curând, sportivul din Ţara Cantoanelor a doborât un nou record în circuit.

Roger Federer, al treilea jucător în clasamentul ATP, a devenit, luni, primul tenismen din istorie care atinge 1000 de săptămâni petrecute între primii 100 de jucători din lume, informează lequipe.fr. Federer a pătruns în Top 100 ATP în septembrie 1999 şi a rămas. După 19 ani, el este tot acolo şi nu dă semne că s-ar gândi să slăbească ritmul jocului, unul impresionant dacă ne gândim că este la finalul carierei.

Elveţianul este aproape de o reuşită greu de atins

Este foarte greu de crezut că cineva îl va întrece pe Federer din acest punct de vedere în viitorul apropiat. Dintre jucătorii aflaţi încă în activitate, spaniolul Feliciano Lopez, locul 64 ATP, a acumulat 857 de săptămâni în Top 100. Lopez, în vârstă de 37 de ani, este pe locul al treilea în ierarhia all-time, după Jimmy Connors, cu 888 de săptămâni. Rafael Nadal, locul 2 ATP, în vârstă de 32 de ani, este pe locul 6, cu 816 săptămâni.

Aşa cum spuneam şi înainte, Federer nu se gândeşte prea mult la retragere, iar în prezent este foarte preocupat de cum va arăta programul său în sezonul următor, dacă va include anul acesta şi zgura sau va proceda ca în ultimii doi ani. El va începe, la fel ca Serena Williams, anul 2019 la Cupa Hopman. Frances Tiafoe va fi partenerul Serenei Williams pentru Statele Unite, în timp ce Belinda Bencic va reprezenta din nou Elveția alături de Federer pentru a apăra titlul pe care l-au câștigat anul trecut în ianuarie în faţa echipei formate din germanii Angelique Kerber Kerber și Alexander Zverev.