Sporturi

Roger Federer şi Rafael Nadal, front comun pentru a determina viitorul tenisului! Ce au discutat cei doi titani

12.03.2019 | 11:20
Roger Federer si Rafael Nadal front comun pentru a determina viitorul tenisului Ce au discutat cei doi titani

Roger Federer şi Rafael Nadal, front comun pentru a determina viitorul tenisului. În tenisul mondial masculin s-a pornit o dezbatere interminabilă după ce Chris Kermode a fost înlăturat din poziţia lui de preşedinte al ATP, lucru susţinut inclusiv de liderul mondial din circuitul masculin, Novak Djokovic. Sârbul a avut totuşi o opoziţie greu de evitat. Este vorba despre Roger Federer şi Rafael Nadal.

Roger Federer şi Rafael Nadal au luat legătura la o cafea pentru a discuta viitorul tenisului mondial

Novak Djokovic este în prezent președintele Consiliului Jucătorilor și a dorit ca britanicul să nu mai ocupe funcţia de preşedinte al ATP. De partea cealaltă, Roger Federer şi Rafael Nadal s-au întâlnit amical la o cafea în casa închiriată a elveţianului la Indian Wells şi au pus ţara la cale în privinţa acestor schimbări majore care aveau să se înfăptuiască în circuitul masculin de tenis.

“Avem nevoie de un plan clar și nu știu care este acesta. Mi-aș dori să am rol activ în politica ATP atâta timp cât mai sunt în circuit, să fiu parte din procesul decizional pentru că îmi pasă și aș fi dispus să muncesc pentru acest lucru. Am stat de vorbă cu Rafa zilele trecute, a venit în vizită, la o cafea. Ne-am pus de acord și am decis să venim cu un plan”, a declatat Federer pentru Tennis Channel.

Rafa Nadal şi Novak Djokovic, la poluri opuse în privinţa opiniilor pe această temă

Nadal a vorbit şi el despre cele întâmplate: “Sunt sincer și am decis să mă îndepărtez puțin de politica ATP. Sunt dezamăgit pentru că nimeni nu s-a coborât atât de mult încât să mă sune și să mă informeze care este motivul pentru care Chris nu va mai ocupa această funcție. Jucătorii care sunt în consiliu ar trebui să ne reprezinte pe toți și pentru a lua o decizie ar trebui să ne consulte pe toți. Dacă sunt mai mulți jucători în situația mea înseamnă că oamenii din consiliu nu și-au făcut bine treaba. Cred că după 18 ani în circuit am dreptul la o părere, nu am niciun interes personal”.

Novak Djokovic a fost şi el ferm în declaraţii: “Îmi iau rolul de președinte foarte în serios și încerc să fac lucrurile cât mai bine. Toți facem greșeli, nu e mediul meu natural și încerc să fiu cât mai deschis. Pentru că îmi pasă de actuala generație, dar și de cele viitoare. Cred că tenisul o duce bine în acest moment, dar eu îmi doresc să-i fie și mai bine. Încerc să vorbesc cu toată lumea. Cred că această formulă în care suntem acum în Consiliul Jucătorilor e cea mai bună și am fost parte din câteva în ultimii șapte ani. Sunt foarte bucuros că jucătorii iau parte activ la decizii”.