Fotbal international

Roman Abramovici are un iaht în valoare de 1,2 miliarde de lire! Dotările impresionate de la bord! Foto

08.09.2019 | 14:00
Roman Abramovici are un iaht în valoare de 1,2 miliarde de lire

Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi deţine un iaht în valoare de 1,2 miliarde de lire. Patronul lui Chelsea şi-a cumpărat ambarcaţiunea în 2010, când a plătit aproape 500.000.000 de lire sterline pentru a-şi achiziţiona “bijuteria”.

Cum arată iahtul de 1,2 miliarde de lire al lui Roman Abramovici

Iahtul lui Roman Abramovici este evaluat la 1,2 miliarde de lire, totul datorită dotărilor care au fost instalate pe ambarcaţiune. Cu o punte de 162 de metri şi o greutate de 13,654 de tone, barca navighează pe mare cu o viteză de 46,67 de kilometri la oră. Până în 2013, când a fost construit Azzam, iahtul Eclipse, deţinut de Roman Abramovici, era cel mai mare din lume.

Iahtul are nevoie de 70 de persoane pe post de personal navigant. Din cele 53 de cabine, 18 sunt destinate invitaţilor lui Roman Abramovici, în timp ce restul sunt folosite de echipajul ambarcaţiunii. Pe iaht se află două heliporturi, o sală de cinema, o piscină, o discotecă şi un mini-submarin. În plus, barca are un aparat care bruiază aparatele foto, pentru ca invitaţii lui Roman Abramovici să nu fie deranjaţi de prezenţa paparazzilor. Iahtul are şi un sistem de detectare a torpilelor sau a rachetelor balistice, totul pus la punct de o companie care asigură suport militar. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Averea lui Roman Abramovici a crescut cu 2 miliarde în 2019

Conform revistei Forbes, Roman Abramovici are o avere de 12,4 miliarde de dolari, iar aceasta a crescut cu 2 miliarde de dolari în 2019. Motivul creşterii este faptul că acţiunile la compania minieră Evraz, unde patronul lui Chelsea este acţionar cu 30%, au crescut în ultimul an.

Roman Abramovici deţine clubul Chelsea din iulie 2003, când a cumpărat pachetul de acţiuni de la Ken Bates. Pentru această achiziţie, omul de afaceri rus a plătit 140.000.000 de lire sterline, însă în ultimii ani nu a fost prezent lângă echipă, aşa cum se întâmpla în trecut.