Sporturi

PERFORMANŢĂ! Dubli CAMPIONI MONDIALI de tineret la canotaj!

Romania AUR CM canotaj. UPDATE / Delegaţia României a obţinut o medalie de argint la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret de la Plovdiv, prin echipajul masculin de opt. Echipajul a fost...
23.07.2017 | 15:16
PERFORMANTA Dubli CAMPIONI MONDIALI de tineret la canotaj

Romania AUR CM canotaj. UPDATE / Delegaţia României a obţinut o medalie de argint la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret de la Plovdiv, prin echipajul masculin de opt. Echipajul a fost format din Cristian Ivaşcu, Constantin Adam, Alexandru Macovei, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Robert Dedu, Ciprian Tudosă şi Adrian Munteanu.

România a cucerit două medalii de aur şi două de argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret din Plovdiv – Bulgaria.

Livia-Ionela Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă au ocupat prima treaptă a podiumului aducând României a doua medalie de aur duminică, după cea obţinută de echipajul masculin de dublu rame al României, format din Vasile-Mihăiţă Ţigănescu şi Cosmin Pascari. Sâmbătă, echipajul patru rame feminin al României, format din Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Beatrice-Mădălina Parfenie şi Roxana Parascanu, a câştigat medalia de argint

”Rezultatele obţinute de România la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret de la Plovdiv confirmă încrederea noastră că avem un viitor frumos. Mă bucur că avem continuitate în marea performanţă la nivel european şi mondial. Îmi doresc să continuăm acest drum, să ne păstrăm motivaţia şi tinerii de azi să fie pe cele mai înalte trepte ale podiumului şi la seniori”, a declarat Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, conform Federaţiei Române de Canotaj, citată de news.ro


Romania AUR CM canotaj. Canotajul românesc pare a fi pe un drum ascendent în ultima perioadă, mai ales în probele feminine, dar şi băieţii au început să revină pe linia de plutire. Pentru a putea spera la performanţe pe termen lung e nevoie însă ca succesele să vină de jos în sus, adică de la noua generaţie. Odată ce s-a consolidat baza piramidei lucrurile vor merge tot mai bine. Sau, cel puţin aşa arată acum.

Acest lucru pare a-l pune în practică la un înalt nivel generaţia nouă a canotajului românesc. În aceste zile are loc în Bulgaria, la Plovdiv, CM de canotaj pentru tineret. România a câştigat medalia de aur la categoria dublu vâsle categoria uşoară feminin, la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret de la Plovdiv, acesta fiind al doilea titlu obţinut de delegaţia tricoloră duminică.

Romania AUR CM canotaj. Am început sâmbătă cu argint

Echipajul învingător a avut în componenţă pe Livia-Ionela Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă. Cu puţin timp mai înainte delegaţia tricoloră reuşise să cucerească primul aur la acest Campionat Mondial. Cei care spărseseră gheaţa fuseseră băieţii. Echipajul masculin de dublu rame al României, format din Vasile-Mihăiţă Ţigănescu şi Cosmin Pascari a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

cm de canotaj tineret 2017. Romania a castigat doua medalii de aur! (2)

Bilanţul delegaţiei României este de trei medalii, două din cel mai preţios metal şi una din argint. Sâmbătă, echipajul patru rame feminin al României, format din Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Beatrice-Mădălina Parfenie şi Roxana Parascanu, a câştigat medalia de argint. Este un bilanţ destul de bun în perspectiva anilor care urmează pentru un sport în care nu se investesc bani mulţi şi care are o bază restrânsă de selecţie.