Fotbal international

VIDEO. Final DRAMATIC la România-Germania. Zamfir marchează golul victoriei în ultima secundă!

După un final marcat de o dublă accidentare, România se impune în faţa Germaniei după un gol marcat pe contraatac în ultimele cinci secunde ale partidei. Tricolorele s-a impus cu 23-22 şi a...
16.12.2016 | 18:22
VIDEO Final DRAMATIC la RomaniaGermania Zamfir marcheaza golul victoriei in ultima secunda

După un final marcat de o dublă accidentare, România se impune în faţa Germaniei după un gol marcat pe contraatac în ultimele cinci secunde ale partidei. Tricolorele s-a impus cu 23-22 şi a terminat pe locul cinci Europeanul de handbal!

Zamfir marchează şi România cîştigă meciul cu 23-22. Românca se accidentează, împreună cu portăriţa Germaniei. După cîteva momente în care cele două sportive zbierau de durere, medicii şi-au făcut apariţia. Din fericire, Zamfir a putut pleca pe picioare spre banca tehnică, în timp ce Woltering a avut nevoie de sprijinul medicilor.

LIVE VIDEO VEZI MECIUL ONLINE AICI

22-22 Laslo.

21-22 Germania.

21-21. Chiper!

20-21. Germania, 7 metri!

20-20. Germania!

20-19. Udriştoiu!

19-19. Germania, 7 metri.

19-18. Pintea!

18-18. Germania!

18-17. Laslo.

17-17 Germania.

17-16. Geiger!

16-16 Germania

16-15 Udriştoiu, 7 metri!

15-15 Germana!

15-14 Germania!

15-13. Germania!

15-12. Szucs!

14-12 Udriştoiu!

13-12. Szucs!

12-12. România!

11-12. Germania!

A început repriza secundă.

Se încheie prima repriză!

11-11 Germania.

11-10 România!

10-10 Chiper, 7 metri

9-10. Germania!

9-9 România!

8-9 Germania!

8-8. Germania!

8-7. România!

7-7 Germania.

7-6 Zamfir!

6-6 Germania.

6-5 Chintoan!

5-5. Zamfir!

4-5. Germania.

4-4. Udriştoiu!

3-4 Zamfir!

2-4. Germania!

2-3. Germania!

2-2. Laslo!

1-2 Germania.

Buceschi ratează de la 7 metri!

1-1 Germania!

România deschide scorul. Zamfir!

A început meciul!

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE, 15 decembrie, ora 23:10 / Antrenorul Ambros Martin a făcut o analiză a eşecului cu Danemarca. “Nu e un sentiment frumos cînd pierzi, mai ales cînd fetele au luptat împotriva scorului, a portarului şi a apărării lor, dar Danemarca a fost mai bună şi a meritat victoria. Ce a făcut diferenţa a fost puterea, ele şi Norvegia bne sînt clar superioare la partea fizică.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Şi aici e cheia, pe măsură ce înaintezi în turneu nu talentul contează, ci capacitatea fizică de a te bate cel puţin de la egal la egal. La acest capitol va trebui să muncim serios de acum înainte. Şi să nu uităm că am avut la dispoziţie doar două săptămîni să ne pregătim. Important va fi ca şi echipele de club din România să pună accent pe latura fizică.

Ar fi în folosul echipei naţionale. Sînt mulţumit de faptul că am văzyut dorinţa de a cîştiga la fete, nu sînt mulţumit pentru că dacă vrei să urci acolo sus trebuie să fi perfect sau aproape perfect. Acum trebuie să încheiem frumos, să arătăm în meciul cu Germania că avem viitor şi potenţial real”.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE, 15 decembrie ora 00:08. România va evolua împotriva Germaniei pentru locurile 5-6. Meciul va avea loc vineri, de la ora 16:45.


ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. S-a terminat, victorie meritată pentru daneze, cu 21-17, ele merg în semifinale, fetele noastre vor juca pentru locul 5, cu Germania (cel mai probabil) sau Franţa (dacă Serbia învinge franţuzoaicele în meciul de la ora 21:45).

Partida pentru locurile 5-6 a României va avea loc vineri, 16 decembrie, de la ora 16:45

aaaaaa

21-17 gol ZAMFIR – FINAL DE MECI

danezele încheie cu o eliminare, a treia pentru Trambold, cartonaş roşu, dar nu mai contează

21-16 gol NEAGU

21-15 al nouălea gol pentru Hansen şi Danemarca a cîştigat meciul

20-15 gol Danemarca, România nu mai reuşeşte nimic

eliminare în tabăra daneză, ratăm două atacuri cu om în plus

19-15, gol NEAGU

19-14, gol al mezinei LASLO

eliminare România, Crina PINTEA, 7 m apărat de Denisa DEDU

19-13 gol Danemarca, România a înscris doar 13 goluri în 45 de minute

Sandra Toft, portarul danezelor, face meciul vieţii, are peste 50 la sută procentaj al paradelor

18-13 Danemarca

17-13 gol UDRIŞTOIU

Repriza a doua este un coşmar pentru noi, portarul danez apără tot, în apărare primim gol după gol şi se ajunge la 17-12 pentru Danemarca

12-10 pentru daneze

11-10 Danemarca, reduce scorul PINTEA

11-9 se desprind danezele

10-9 pentru Danemarca

inferioritate numerică România, eliminată SZUCZ, gol Danemarca 9-9 

gol ROMÂNIA, 9-8, Melinda GEIGER

gol Norvegia, 8-8

gol ROMÎNIA, 8-7, Ana IUGANU

gol ROMÂNIA, 7-7, Mădălina ZAMFIRESCU

7-6Danemarca, conduce pentru prima oară, dar imediat nordicele rămîn în inferioritate

Şapte minute fără nici un gol, ratări la ambele porţi

gol Norvegia, 6-6, după o mare greşeală a lui Neagu

6-5 ROMÂNIA, primul gol pentru Cristina NEAGU

gol Norvegia, 5-5

5-4 ROMÂNIA; gol Crina PINTEA

4-4 Danemarca

7 metri Danemarca şi eliminare Oanea MANEA, dar Jorgensen dă în bară!

4-3 ROMÂNIA, al patrulea gol pentru BUCESCHI, din 7 m

3-3, gol Danemarca

paradă UNGUREANU, dar apoi Neagu trimite în bară!

3-2 ROMÂNIA, din nou BUCESCHI

gol anulat la BUCESCHI, dar egalăm tot prin Eliza, din 7 m , Danemarca în inferioritate

1-1, gol Danemarca

1-0 România, gol BUCESCHI din 7 m

A început partida cu România în atac.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: ora 18:50

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. România şi-a aflat posibila adversară din semifinale, dacă va reuşi să cîştige sau să facă egal cu Danemarca. Aceasta ar fi Olanda, învingătoare cu 29-24 în faţa Spaniei.  Olandezele au făcut astfel 8 puncte şi chiar dacă Franţa va bate Serbia, ar fi egalitate de puncte, dar batavele au avantajul meciului direct, adjudecat cu 18-17. Meciul ar fi unul greu, pentru că Olanda a crescut enorm în ultimii ani şi la ultimul Mondial a cucerit argintul, iar la Olimpiadă a terninat pe locul 4, în ambele partide pentru medalii fiind învinsă de acelaşi adversar: Norvegia.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: ora 17.50

România are avantajul psihologic al victoriilor din ultimele două confruntări cu Danemarca. Prima partidă a fost dramatică şi a avut loc la turneul final al CM, găzduit chiar de Danemarca. România a reuşit să depăşească atunci inclusiv arbitrajul potrivnic, smulgînd o victorie fantastică, în prelungiri, cu scorul de 31-30, ultimul gol fiind înscris de Ada Nechita.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. O victorie împotriva tuturor pronosticurilor, care a stricat enorm toate planurile danezelor, dar care a deschis echipei noastre şansa de a juca pentru medalii. Am terminat mondialul pe treapta de bronz, după un alt meci de infarct, decis tot în prelungiri, tot în faţa unei reprezentative nordice, Norvegia, în semifinale.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. A urmat un alt joc foarte important,în martie 2016, în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care, în mod inexplicabil, a fost atribuit tot Danemarcei. De acestă dată nu a mai existat nici un dubiu, fetele noastre au făcut un joc perfect şi au surclasat echipa daneză în faţa unor tribune înmărmurite de umilinţa trăită în direct. A fost un concludent 32-25, într-un meci dominat cap coadă de România, la pauză fiind 19-13.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE. 14.12.2016, ora: 14.30

Selecţionerul României, spaniolul Martin Ambros, consideră că de acum începe să se facă simţită şi lipsa de energie, ca urmare a faptului că fetele au susţinut multe meciuri într-un interval atît de scurt de timp. “Este clar că acum, cînd nu putem să ne ascundem şi să nu recunoaştem că visăm la semifinale, vom avea meciul cel mai greu, deşi grele au fost toate.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Va trebui, dacă nu vom putea juca aşa cum trebuie, cu capul, să jucăm cu sufletul, pentru a ajunge acolo unde ne dorim cu toţii. Danemarca va avea susţinere uriaşă, dar nici noi nu sîntem mai prejos, pentru că am văzut ce atmosferă fantastică au făcut toate zilele acestea românii din tribune.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Pe Eliza Buceschi am decis să o odihnim în meciul cu Cehia, pentru că nu prea a jucat la echipa ei d club şi acest lucru face la ea să aibă o rezistenţă mai scăzută la efort. Cred că va reveni cu Danemarca, deşi ei o cunosc foarte bine .”

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Neagu trebuie oprită cu orice preţ

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. În cealaltă tabără, tensiunea e la fel de mare. Danezii susţin că deja şi-au îndeplinit obiectivul cu această echipă tînără, de a termina în primele opt, dar acum, cînd mai au un singur obstacol în faţă, normal că vor mai mult, vor să joace pentru o medalie.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. În Ţara lui Hamlet, după ce Danemarca a fost scoasă din cărţile pentru JO de la Rio de România într-un mod categoric, deşi a jucat acasă, a fost mare scandal. Jucătoarele au scris o scrisoare la adresa antrenorului, acuzat că pregăteşte o echipă de fete după metodele folosite la băieţi şi acest lucru s-a resimţit în evoluţia echipei. În cele din urmă s-a făcut pace, iar Klavs Bruun Jorgensen, a rămas pe bancă, avînd misiunea de a forma o nouă echipă naţională de top. În opinia sa, toată Danemarca îşi doreşte revanşa după ultimele eşecuri în faţa României, dar va fi foarte, foarte greu.

“Ştiam că dacă vom intra în grupa principală vom avea în faţă trei obstacole foarte grele, campioana lumii, cea olimpică şi locul 3 mondial şi că accesul în semifinale va fi foarte greu. Dar acum, cînd ne desparte un singur punct de România şi o victorie ca să mergem în semifinale este normal să sperăm pînă la capăt.

klavs_bruun_joergensen

Am avut mereu mari probleme cu Neagu. Ştiam ce valoare are, după mine cea mai bună jucătoare a lumii, ştiam asta şi în meciurile anterioare, dar nu am putut să o oprim. Sperăm să o blocăm mai bine acum, dacă va fi nevoie, cineva va sta lîngă ea permanent. Dacă Neagu e oprită, ne va fi mai uşor, chiar dacă am fost impresionat de valul de jucătoare tinere de calitate pe care l-a aruncat cu succes România în luptă la acest turneu.”

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Rasmussen crede în România

Kim Rasmussen, deşi e danez, merge pe mîna româncelor: “Danemarca a arătat destule probleme în defensivă şi în grupa noastră, cînd adversarele au fost mult mai accesibile decît cele din grupa principală. Au primit uşor goluri şi în faţa unei echipe ca a României va fi foarte greu să se descurce în apărare. Ele obişnuiesc să lase spaţii destul de largi şi pentru o jucătoare devastatoare ca Neagu, asta înseamnă un număr mare de goluri în poarta daneză, aşa cum Neagu a mai reuşit şi în celelalte întîlniri”.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE. României îi trebuie un rezultat de egalitate în meciul cu Danemarca şi este calificată în semifinalele Campionatului European. Nordicele au terminat la egalitate meciul cu Rusia, scor 26-26. După acest rezultat, Danemarca a acumulat 5 puncte şi are cu unul mai puţin ca România, iar Rusia, campioana olimpică, a ratat semifinalele!

final

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE. Norvegia s-a impus la limită în faţa Ungariei, scor 24-23 si este deja calificata în semifinalele Campionatului European. Urmează meciul Danemarca – Rusia, de la ora 21:45. O victorie a Rusiei ar avantaja România, care evoluează în ultimul meci contra nordicelor. 

1234

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. România a strîns şase puncte în grupa principală, însă fetele încă nu sînt calificate mai departe. Victoria contra Cehiei, scor 30-28, trebuie dublată cu încă una contra Danermarcei. Meciul împotriva nordicelor va avea loc miercuri, începînd cu ora 19:30.

”Sînt fericit. Nu doar pentru că am obţinut cele două puncte, ci pentru că am învins şi când nu am făcut un joc aşa de bun. Este ceva care aparţine învingătorilor. Este normal într-o astfel de competiţie, când joci foarte des multe meciuri cu tensiune să mai apară şi astfel de momente. Toate echipele trec prin astfel de situaţii. Dar din fericire am obţinut 2 puncte, iar acest lucru este cel mai important”, a declarat Ambros Martin la finalul meciului.

Vom urmari cu maxim interes partida Danemarca – Rusia, programată la ora 21:45. Ne-ar avantaja o victorie a Rusiei. Într-o astfel de situaţie, România s-ar califica în semifinale şi cu un rezultat de egalitate împotriva Danemarcei.

Celelalte meciuri ale grupei:

555

Clasament:

5555

Final de meci! România se impune 30-28 contra Cehiei.

30-28. Pintea!

Moment decisiv. Cehoaicele primesc două eliminări de două minute.

29-28. Cehia.

29-27. Cehia.

29-26. Neagu, 10 goluri.

28-26. Cehia.

Szucs, eliminată 2 minute.

28-25. Oana Manea.

27-25. Cehia.

27-24. Zamfir.

26-24. Cehia.

26-23. Zamfir.

25-23. Iuganu.

24-23. Udriştoiu!

23-23. Cehia.

23-22. Cehia.

23-21. Pintea.

22-21. Cehia.

22-20. Zamfirescu.

21-20. Udriştoiu.

20-20. Cehia.

20-19. Cehia.

20-18. Neagu, al 9-lea gol.

19-18. Cehia.

19-17. Cehia.

19-16. Neagu, 7 metri, fără fentă.

18-16. Cehia.

18-15. Neagu, 7 metri.

17-15. Cehia.

Începe repriza secundă

17-14. Pintea.

Cristina Neagu ratează de la 7 metri.

16-14. Cehia.

16-13. Neagu, 7 metri.

15-13. Cehia.

15-12. Neagu perforează poarta din nou!

14-12. Geiger, pe pătrundere.

13-12. Cehia.

13-11. Cehia.

13-10. Laslo. Primul gol al jucătoarei de 19 ani!

12-10. Cehia.

12-9. Neagu trimite o torpilă!

11-9. Cehia.

11-8. Geiger trimite o rachetă în vinclu!

10-8. Oana Manea, din pasa lui Neagu, care şi-a revenit.

9-8. Cehia.

9-7. Neagu, după care s-a accidentat. Din fericire, va putea reveni pe teren.

8-7. Cehia.

8-6. Cehia.

8-5. Zamfirescu.

8-5. Cehia.

7-4. Pintea, assist Neagu.

6-4. Neagu, 7 metri!

5-4. Cehia.

5-3 Cehia.

5-2. Zamfirescu, de la şold. Portarul atinge minge, dar insuficient.

4-2. Cehia.

4-1. Pintea, assist Neagu!

3-1. Pintea, găsită excelent la limita semicercului!

2-1. Chiper, de pe extremă!

1-1. Cehia.

1-0. Neagu, primul gol. TRASOR!

A început meciul!

LIVE VIDEO VEZI MECIUL ONLINE AICI

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. România-Cehia se joacă de la ora 17:15 la Campionatul European de handbal feminin din Suedia. Fetele noastre sunt cotate drept favorite certe la victorie, însă partida decisivă pentru accederea în semifinale o vor juca mîine seara, împotriva Danemarcei. 

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Luînd în calcul absenţele din lot, cît şi numirea recentă a unui nou selecţioner, România a avut parte de un European peste aşteptări, pierzînd pînă acum doar cu Norvegia.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Martin Ambros a avut la dispoziţie numai o lună pentru a se acomoda cu handbalul românesc, Alexandru Dedu aducîndu-l la cîrma naţionalei la finalul lunii octombrie.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. După eşecul cu Norvegia, scor 21-23, tricolorele au legat trei victorii consecutive. Mai întîi au bătut Rusia cu 22-17, iar apoi au trecut de reprezentativa Croaţiei, scor 31-26. În grupa principală, naţionala noastră a suplberat Ungaria, scor 29-21.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. În comparaţie, Cehia vine după trei înfrângeri la rând şi nu mai are şanse matematice la calificare. Totuşi, indiferent de rezultatul acestei partide, meciul decisiv se joacă mîine cu Danemarca.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Dacă danezele nu vor învinge astăzi Rusia, iar noi trecem de Cehia, atunci vom avea la dispoziţie şi varianta remizei în partida directă. Cristina Neagu este cea mai bună marcatoare de la Campionatul European, cu 33 de goluri înscrise, în vreme ce Denisa Dedu se clasează pe locul secund în topul cel mai buni portari.

ooooo

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Fetele au un moral ridicat înainte de meciul cu Cehia, care se dispută marţi, de la ora 17:15. Meciul cu Ungaria le-a entuziasmat pe elevele lui Martin Ambros, dar şi pe noi, românii.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. România ocupă locul 2 în grupa principală! Iată programul următoarelor două partide:

MARŢI, 13 decembrie, ora 17:15 ROMÂNIA – CEHIA

MIERCURI, 14 decembrie, ora 19:30 ROMÂNIA – DANEMARCA

Norvegia a învins Danemarca în ultimul meci al zilei din grupa principală, cu 22-20. Clasamentul actualizat şi programul complet

aaaaaaaaa

Victorie splendidă a ROMÂNIEI, cu scorul de 29-21, în primul meci din grupa principală

captureeeeeeeeeeeeeeeeee

29-21 gol PINTEA

28-20 gol Ungaria

28-19 marcăm şi noi din propriul teren în poarta goală

27-19 gol Ungaria, după două parade fabuloase ale Paulei UNGUREANU

27-18, gol din extremă CHIPER

  26-18 gol Ungaria

26-17 gol MANEA

25-17 gol Ungaria

25-16 gol România, contraatac UDRIŞTOIU

24-16 gol Ungaria

24-15 gol cu boltă din extremă UDRIŞTOIU

23-15 NEAGU e de neoprit

22-15 gol Ungaria

22-14 GEIGER

21-14 NEAGU

20-14 scoatem portarul în inferioritate, primim gol cu poarta goală 20-13 gol Ungaria

20-12 super combinaţie România, gol BUCESCHI

19-12, gol Ungaria eliminare România, Geiger, 7 m ratat

Ungaria 19-11

 19-10, NEAGU e de neoprit

18-10, gol Ungaria, în inferioritate

18-9 din nou BUCESCHI din 7 m

Ungaria e la pămînt, pe teren e doar echipa României, o nouă eliminare în tabăra lor

17-9 primul gol în acest meci pentru ANETA UDRIŞTOIU

16-9, primul gol al reprizei e al României, BUCESCHI din 7 m

Ungaria, a 2-a eliminare din meci

A început repriza secundă

S-a terminat prima repriză, o repriză de vis a României, care conduce cu 15-9

15-9 gol Ungara, inferioritate România, PINTEA 2 minute

15-8 o nouă rachetă NEAGU 14-8 BUCESCHI din 7 m, prima eiminare din meci este în tabăra Ungariei

13-8 recital NEAGU

12-8 gol Ungaria

12-7 torpilă NEAGU!

11-7, gol Ungaria

11-6 super gol ZAMFIRESCU, pentru prima dată avem cinci goluri avans

10-6 gol NEAGU

9-6 gol Ungaria

9-5 gol NEAGU

8-5 gol Ungaria

8-4 BUCESCHI din 7 m

7-4 gol NEAGU

6-4 gol Ungaria

6-3 gol CHIPER

5-3 gol MANEA

4-3 gol Ungaria

4-2 România, gol CRINA PINTEA

3-2 MANEA

2-2 gol Ungaria

2-1 OANEA MANEA

1-1 gol CRISTINA NEAGU

0-1 Ungaria

A început partida, cu echipa Ungariei în atac

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. ora 19:10

S-a disputat primul meci din grupa principală a României. RUSIA a învins, mai greu decît era de aşteptat, CEHIA, cu scorul de 26-24.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. ora 15:30

Pentru Oana Manea cel mai periculos adversar este chiar echipa României. ““Niciodată nu mi-a fost frică de adversar, dar mi-a fost frică de ceea ce făcem noi. De felul în care abordăm meciul, de felul în care ştim să intrăm sau nu în el, de concentrarea noastră, de tot ceea ce depinde de noi. Trebuie să păstrăm forma arătată în celelalte meciuri, să nu stricăm ceva frumos, să arătăm aceeaşi motivaţie şi, mai ales, acelaşi spirit de luptă”.

Oricît ar părea de ciudat, cea mai bună jucătoare a noastră şi a lumii, Cristina Neagu, care participă în Suedia la al 11-lea turneu final de importanţă la echipa naţională în cariera sa, este pentru prima dată în postura onorantă, dar şi plină de responsabilitate, de căpitan de echipă. Deocamdată, a purtat corabia tricoloră spre două victorii şi este aşteptată a treia, în meciul cu Ungaria.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. 11.12.2016, ora 12:50 Meciul de astăzi împotriva Ungariei este primul din grupa principală pentru echipa României. Căpitanul echipei noastre, Cristina Neagu, a făcut o analiză extrem de pertinentă a situaţiei înaintea acestui joc:

Oricît ar părea de ciudat, cea mai bună jucătoare a noastră şi a lumii, Cristina Neagu, care participă în Suedia la al 11-lea turneu final de importanţă la echipa naţională în cariera sa, este pentru prima dată în postura onorantă, dar şi plină de responsabilitate, de căpitan de echipă. Deocamdată, a purtat corabia tricoloră spre două victorii şi este aşteptată a treia, în meciul cu Ungaria.

“De acum intervine emoţia că putem ajunge departe”

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. “Trebuie să recunoaştem că înainte de plecarea spre Suedia eram destul de rezervate. Veneam după dezamăgirea de la Rio, unde ne pusesem mari speranţe, iar o grupă cu Norvegia şi Rusia se anunţa infernală. Acum, după ce am bătut Rusia şi am intrat cu două puncte în grupa finală, începem să credem că putem mult mai mult. Dar am greşi enorm să ne închipuim că vom defila de acum înainte, pentru că fiecare meci va fi la fel de greu. Avem dreptul să visăm, dar le-am spus şi fetelor că trebuie să avem capul la noi permanent şi picioarele pe pămînt.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. E nevoie acum de mai multă concentrare, pentru că, fără să vrei, în gînd încep tot felul de calcule, emoţiile cresc şi s-a văzut în meciul cu Croaţia, cînd ştiam că dacă pierdem putem rata totul după ce bătusem Rusia, ce înseamnă emoţiile”.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Neagu recunoaşte că nu se aştepta la foarte multe: “Echipa e schimbată, antrenorul este altul, practic ne gîndeam că vom bate Croaţia şi vom merge în grupa principală fără obiectiv, doar să vedem ce putem de la meci la meci. Acum totul este mult mai bine decît credeam şi este clar că dacă vom obţine trei victorii în Main Round vom ajunge în semifinale. Atmosfera e excelentă, există foarte multă unitate între noi, o relaţie foarte bună cu antrenorul şi ne vom bate pînă la ultima minge în fiecare meci pentru victorie”.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL.

“Acum joacă Neagu şi este spectacolul ei”

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Selecţionerul Ungariei este o cunoştinţă veche a românilor. Nimeni altul decît artizanul marelui succes din Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, danezul Kim Rasmussen, omul care l-a învins atunci pe actualul antrenor al României, spaniolul Martin Ambros, care pregăteşte în continuare şi pe Gyor. Tot Rasmussen s-a impus clar în faţa lui Ambros la Trofeul Carpaţi, dar acum nu-şi face multe iluzii:

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. “Ce a fost la Trofeul Carpaţi nu se va repeta. Acum joacă Neagu şi este spectacolul ei. Am spus-o şi o repet. România are multe handbaliste valoroase, dar cînd joacă Neagu, totul gravitează în jurul ei. E totul despre ea. Celelalte jucătoare aleargă pentru ea. Ea ia deciziile, la ea este mingea, e atît de bună încît celelalte nu au cum să decidă nici un moment în locul ei. Am ideile mele pentru a o putea opri. Uneori, au funcţionat, alteori nu. Dar trebuie să fim atenţi şi la Buceschi, la care pasele decisive vin tot de la Neagu. Şi extremele cînd înscriu e tot pentru că Neagu a cîştigat în altă parte a terenului bătălia decisivă şi ele au rămas libere.

rasmussen-1400x900

Este clar că noi sîntem în fiecare meci din această grupă outsisder, dar e mai bine aşa, pentru că nu avem nici o presiune şi jucăm relaxat. Federaţia ştie că este un proces de reconstrucţie şi nu se doreşte decît să se vadă o creştere a jocului de la un meci la altul, pentru a putea pregăti bine viitoarele bătălii.”

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: 10.12.2016, ora 20:40

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Echipa de handbal feminin a României nu a putut să-şi desfăşoare pînă la capăt antrenamentul de sîmbătă seară în sala din Helsingborg, fiind nevoită să se retragă în mare grabă spre autocar cu 40 de minute înainte de încheierea şedinţei de pregătire. Motivul l-a constituit declanşarea spontană a unei alarme de incendiu într-o încăpere alăturată şi toată lumea prezentă a trebuit să iasă în cel mai scurt timp. Antrenorul Martin Ambros s-a arătat iritat de cele întîmplate, declarînd că nu este un lucru normal, atît pentru că nu s-a putut duce şedinta de pregătire dinaintea jocului cu Ungaria la bun sfîrşit, cît, şi mai ales, pentru că ieşind doar în şorturi şi tricouri fetele riscă să răcească (SURSA FOTO: GSP.ro)

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE Ora 23:15 / Norvegia a învins Rusia cu 23-21, iar România se califică în grupa principală de pe locul 2.

nor

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Astfel, în grupele principale, România porneşte de pe locul 3, cu 2 puncte, Norvegia cu 4, iar Rusia cu 0 puncte, iar duminică, în primul din cele 3 meciuri pe care tricolorele le vor disputa cu echipele calificate din grupa C preliminară, fetele noastre vor întîlni Ungaria, de la ora 19:30!  

Vezi mai jos clasamentul şi programul meciurilor

aaaaaaaaaaaa

Jucătoarea meciului a fost desemnată CRISTINA NEAGU

ROMÂNIA învinge cu 31-26, zece goluri Cristina NEAGU şi mergem în grupa decisivă, de şase, cu 2 puncte, în faţa Rusiei. Urmează de la 21:45 ultimul meci al grupei, NORVEGIA – RUSIA, ambele fiind şi ele deja calificate.

Dacă România va încheia pe locul 2 în grupă, în funcţie de rezultatul dintre Norvegia şi Rusia, va întîlni în primul meci din grupele principale Ungaria, duminică, de la ora 17:15.

sumar

31-26, contraatac şi gol Croaţia, ultimul gol al meciului

31-25, răspund croatele tot de pe extremă

31-24, gol frumos din extremă CHIPĂR

30-24, gol Croaţia

30-23 gol Cristina ZAMFIR

29-23 gol Croaţia din 7 m

29-22 primul gol pentru Cristina ZAMFIR

28-22 gol Croaţia, eliminare CHINTOAN

28-21 un nou gol Cristina NEAGU

27-21, reduc croatele din handicap

27-20 gol ZAMFIRESCU, gol România

26-20 gol Croaţia, din nou Penezic, primul gol croat după cinci ale României

26-19, NEAGU din 7 m, pe teren e recital românesc, în poartă UNGUREANU apără aproape tot

25-19, gol splendid BUCESCHI, România se desprinde la şase goluri

24-19, al doilea gol pentru IUGANU

23-19 gol NEAGU pe contraatac, am refăcut diferenţa

22-19 gol MANEA şi eliminare în tabăra croată

21-19, gol Croaţia, care vine la 2 goluri

21-18, gol Croaţia din 7 m, mai avem doar o jucătoare eliminată

Fantastic, gol UDRIŞTOIU în patru jucătoare, 21-17

Jucăm în patru în cîmp, eliminare BUCESCHI, 7 m gol Croaţia, 20-17. E a şaptea eliminare în tabăra noastră

A doua eliminare Crina PINTEA, gol Croaţia prin Penezic, 20-16

20-15, gol din 7 m Cristina NEAGU

19-15, gol Croaţia

19-14 rachetă Cristina NEAGU, pentru prima dată avem cinci goluri avans

18-14 superb primul gol al Anei Maria IUGANU

17-14 gol Croaţia

17-13 UDRIŞTOIU, gol superb, după o nouă paradă a Paulei

16-13 România, gol NEAGU, primul gol al reprizei secunde

Ungureanu, paradă pe semicerc, dar Buceschi face apoi fault în atac

Ratăm 7 metri prin Buceschi, prima ratare a Elizei din acest meci

A început repriza a doua, cu România în atac

Vom avea lovitura de începere a celei de-a doua reprize, cu echipa Croaţiei în inferioritate numerică. În poarta noastră se află acum Paula UNGUREANU

La pauză scorul este 15-13 pentru România

15-13 gol Croaţia în inferioritate numerică în ultima secundă a primei reprize. 

15-12 BUCESCHI imperială la 7m, Croaţia eliminare 2 minute

14-12 gol Croaţia

14-11 BUCESCHI din 7 m

13-11 gol Croaţia

13-10 superb gol cu boltă Aneta UDRIŞTOIU

Din nou eliminare la România, Mădălina ZAMFIRESCU

gol Croaţia din 7 m, 12-10

gol România, CHIPĂR, scor 12-9

gol Croaţia, 11-9, eliminare din nou în tabăra noastră Crina PINTEA

11-8 BUCESCHI din 7 m, în inferioritate numerică!

eliminare Oanea Manea 2 minute, dar Dedu paradă fenomenală

10-8 România, gol BUCESCHI

9-8 Croaţia, din nou puternica Penezic

9-7 România, 7 m BUCESCHI, Croaţia în inferioritate numerică

gol Croaţia, 8-7

Începe recitalul din poartă al Denisei Dedu cu primele două parade

Două goluri pentru Cristina NEAGU: 8-6 România!

Egalăm la 6 prin Cristina NEAGU

Un nou gol România, MANEA, 6-5 Croaţia

Oprim seria Croaţiei prin gol din 7 m BUCESCHI 6-4

Croaţia marchează patru goluri consecutiv, 6-3!

3-2 România, gol MANEA

Superioritate numerică România min.5, dar Croaţia preia conducerea cu 3-2

2-2 gol Croaţia

2-1 România, gol CHIPĂR

1-1 gol Croaţia

1-0 Romînia, gol NEAGU

Am început meciul cu eliminare de 2 minute, Gabi Szucz, dar nu am primit gol

Partida este gata să înceapă. 3.000 de români sînt în tribune la Helsingborg.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: ora 18:00

România are procentaj maxim în confruntările cu Croaţia în cele trei partide disputate pînă acum la turnee finale de CM sau CE. Trei victorii din tot atîtea jocuri şi aceste succese au fost obţinute la diferenţe clare.

Cu toate acestea, jucătoarele naţionalei croate nu se dau bătute. Într-o declaraţie dată siteului competiţiei din Suedia, elevele lui Goran Mrdjen spun că pentru ele competiţia nu s-a încheiat după eşecurile fără drept de apel din primele două partide, cu Rusia şi Norvegia. Croatele spun că vor încerca să bată România la o diferenţă cît mai concludentă şi că speră totodată inclusiv ca Rusia să încurce Norvegia.

Şi tehnicienii echipei noastre au declarat că nu consideră un meci uşor acest joc în compania Croaţiei şi au cerut handbalistelor tricolore să adopte aceeaşi concentrare şi mobilizare din meciul cu Rusia, pentru a evita orice surpriză.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: ora 15:20

Jaume Fort, antrenorul cu portarii la lotul feminin, este de fapt principalul responsabil pentru acest post dificil şi foarte important în angrenajul oricărei echipe, pentru tot ceea ce înseamnă echipe naţionale în handbalul românesc. El nu a venit în echipă cu Martin Ambros, ci înaintea acestuia, ajutînd ambele echipe naţionale, care acum au pe bancă tehnicieni spanioli. 

Implicarea sa în proiectul derulat de către preşedintele FRH, Alexandru Dedu, este vitală, pentru că Jaume Fort are mînă liberă din partea antrenorilor de la cele două reprezentative de a stabili care sînt portarii cei mai în formă la ora meciurilor. Decizia îi aparţine sută la sută şi pînă acum a tras numai lozul cîştigător.

La băieţi am învins în Belarus şi acasă cu Polonia, avînd poarta foarte bine păzită de Irimuş, iar acum, la Europenele feminine din Suedia senzaţia a constituit-o Denisa Dedu, fabuloasă în meciul cu Rusia. În opinia lui Font, nu doar Dedu este foarte bună, ci şi Yulia Dumanska, România avînd un trio de portari foarte valoroşi: Ungureanu-Dedu-Dumanska.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: 09.12., ora 12:00 România se poate califica, în cazul celui mai sumbru scenariu, chiar şi dacă ar pierde în faţa Croaţiei.

Varianta cea mai simplă este victorie românescă sau egal înseamnă sută la sută calificare. Atunci nu ar mai conta în nici un fel rezultatul de la Norvegia- Rusia, partida care va urma după meciul fetelor noastre. Alte scenarii nu pot apărea decît în cazul în care am avea o deraiere nedorită în faţa Croaţiei. Atunci, ne-am califica numai dacă am pierde, în cel mai rău caz, la patru goluri diferenţă şi, obligatoriu, Norvegia să bată Rusia.

Pentru că o victorie sau un egal al Rusiei şi eşecul nostru ne-ar elimina, pentru că Norvegia şi Rusia ar avea mai multe puncte decît noi, iar Croaţia ar merge pentru că ne-a bătut în joc direct. Croatele ne mai pot depăşi şi dacă Norvegia bate Rusia, dar numai dacă ne înving de la cinci goluri în sus. Acestea sînt toate variantele ultimei runde din grupa C. Judecînd după evoluţia bună din meciul cu Rusia şi că echipa Croaţiei pare a fi veriga slabă a grupei, normal ar fi ca elevele lui Martin Ambros să se impună şi să meargă în următoarea fază cu cele 2 puncte din partida cu Rusia.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. România trebuie să revină repede cu picioarele pe pămînt după victoria incredibilă din meciul cu România. Urmează meciul contra Croaţiei. Acesta se va disputa vineri, de la ora 19:30. Adversarele noastre sunt cele mai slabe din grupa D, în urmă cu două zile pierzînd categoric în faţa Norvegiei, scor 34-16. România şi Croaţia s-au întîlnit şi la Campionatul European din 2010. Atunci, ”tricolorele” s-au impus lejer, scor 31-22.

ctoatia

Ne bazăm pe cel mai bun portar de la Euro!

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Denisa Dedu a făcut un meci senzaţional împotriva Rusiei, reuşind să apere 56 % din aruncările rusoaicelor! De altfel, România are cel mai bun cuplu de portari de la turneul final, Paula Ungureanu şi Denisa Dedu să apere 30 din cele 70 de aruncări ale adversarelor! Pe lîngă cele două portăriţe, apărarea noastră, condusă de Gabriella Szűcs, a reuşit performanţa de a nu lua gol timp de 13 minute contra Rusiei! Mai mult de atît, fetele noastre s-au apărat excelent în inferioritate numerică, încasînd un singur gol în astfel de situaţii!

sssss

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. România a făcut un meci senzaţional contra Rusiei şi pentru prima oară în ultimii 20 de ani am reuşit să învingem echipa din fosta Uniune Sovietică! 22-17 a fost scorul final. Următorul meci al naţionalei noastre se dispută vineri, de la ora 19:30. Atunci, ”tricolorele” întîlnesc naţionala Croaţiei.

Caseta meciului:

scor

rrr

22-17 Udriştioiu!

21-17. Geiger, de la 7 metri!

20-17. Neagu, al 8-lea gol în acest meci!

19-17 Neagu! Primul gol în repriza secundă.

18-17 Buceschi.

17-17 Rusia.

17-16 Rusia.

17-15 Pintea, boltă!

16-15 Rusia.

Nu s-a mai marcat de 13 minute!

Dedu a ajuns la 19 parade din 33 de aruncări!

16-14 Iuganu!

Neagu ratează de la 7 metri

15-14 Buceschi!

14-14 Rusia.

14-13 Buceschi!

13-13 Rusia.

13-12 Buceschi!

12-12 Rusia.

12-11 Geiger!

11-11 Rusia.

11-10 Rusia.

Prima repriză se încheie.

11-9 Geiger!

10-9 Rusia.

10-8 Rusia.

10-7 Neagu, trasor!

9-7 Rusia.

9-6. Rusia.

9-5 Neagu.

8-5 Rusia.

8-4 Pintea!

7-4 Rusia.

7-3 Rusia.

7-2 Neagu, 7 metri!

Dedu apără din nou! 8 din 10 aruncări apărate!

6-2 Geiger!

Denisa Dedu apără senzaţional! A avut 7 intervenţii în primele 12 minute.

5-2. Manea, pasă de la Neagu!

4-2 Neagu!

3-2 Buceschi, 7 metri.

2-2 Rusia.

2-1 Neagu, direct in vinclu!

1-1 Rusia.

1-0 Iuganu!

A început meciul. Rusia are prima posesie!

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE, ORA 00:00 / În meciurile disputate marţi, Spania a fost învinsă din nou şi păstrează şanse mici de a mai ajunge în fazele finale. În grupa B, Franţa a trecut de Germania, iată rezultatele.

capture

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE, ORA 22:52 / Miercuri, de la ora 19:30, naţionala de handbal feminin a României va susţine al doilea meci din cadrul grupei C la turneul final al CE din Suedia. Adversara tricolorelor va fi Rusia, campioana olimpică, echipă pregătită de experimentatul tehnician Evgheni Trefilov.

capture

Lot omogen, fără vedete, antrenor excelent

După ce am pierdut partida de debut în faţa campioanei mondiale Norvegia, acesta este al doilea examen de foc pentru noua echipă naţională a României, sub comanda antrenorului spaniol Martin Ambros, Misiunea Cristinei Neagu şi a colegelor ei este foarte grea, ţinînd cont că Rusia are o formaţie puternică şi foarte omogenă, chiar dacă nu există VIP-uri în grup. Rusia a învins lejer Croaţia, cu 32-26. România trebuie să scoată măcar un egal din acest meci, pentru a avea şanse mai departe, în următoarea fază, asta, bineînţeles, numai în condiţiile în care vom învinge Croaţia în ultimul joc din grupă.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: 06.12.2016,ora 00:00 / Am pierdut la debut la CE, după un meci în care am arătat şi lucruri bune, dar am comis şi destule erori, care ne-au costat. A fost şi acel moment cheie la ratarea lui Oana Manea la 19-21, care ar fi putut schimba mult soarta partidei. Cristina Neagu ne-a arătat că nu este totuşi la capacitatea maximă. Denisa Dedu a fost o revelaţie în poartă, iar la 9 metri Zanfir a arătat că ne putem baza pe şutul ei.

Miercuri, de la ora 19:30 vom întîlni Rusia în al doilea meci, în care trebuie neapărat să cîştigăm, pentru a avea şanse pentru faza următoare.

clasament-handbal

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. ora 23:25

21-23 BUCESCHI, ultimul gol al partidei. NORVEGIA cîştigă cu 23-21

20-22 ZANFIR

Ce ocazie de 20-21! Oanea Manea e singură pe semicerc şi trage în portar. În replică 7 m tras în bară de norvegience! Urmează şutul în bară al lui Neagu. Din  nou 7 m pentru nordice şi eliminare NEAGU. Gol Norvegia 19-22

19-21 FLORICĂ Am reuşit trei goluri consecutiv!

18-21 CHIPĂR din 7 m, Norvegia în inferioritate

16-20 ZANFIR

Superioritatea Norvegiei e tot mai evidentă şi pe fondul numeroaselor greşeli tehnice în tabăra noastră: 15-20

15-18 CHIPĂR

Pentru prima dată Norvegia se duce la patru goluri în faţă

BUCESCHI ratează 7 m! Puteam ajunge la un gol de Norvegia, în schimb primim gol şi se face 14-17

Repriza a doua se menţine în acelaşi ritm, cu Norvegia la conducere, 13-15. pentru noi au înscris NEAGU şi IUGANU. În poartă a intrat DENISA DEDU

A început repriza secundă de la scorul de 11-13

11-13 NEAGU

10-13 BUCESCHI – 7 m

Min.23 – prima eliminare în tabăra noastră: SZUCS

Min. 22 – time out cerut de Ambros Martin

9-12 pe fondul unor erori la recepţia mingii

9-10 CHIPĂR

8-10, am luat gol în superioritate numerică

8-9 NEAGU

Norvegia trece in avantaj cu 3 goluri consecutive

7-6 BUCESCHI

6-5 GEIGER

5-3 IUGANU

4-3 BUCESCHI – 7 m

3-2 gol NEAGU

2-1 NEAGU

1-0 GEIGER

Siteul federaţiei europene de handbal dedică un articol echipei României cu titlul “Cinci motive pentru a nu subestima România”.

Iată care ar fi, succint, aceste motive:

1. Revenirea la potenţialul fizic optim al celei mai bune jucătoare, Cristina Neagu

2. Schimbarea antrenorului, prin aducerea unui tehnician cu mare experienţă în handbalul feminin, Ambros Martin

3. Mixtul dintre jucătoarele cu experienţă, Neagu, Ungureanu, Manea, Geiger, Szucs şi tinerele din noul val

4. Reputaţia de outsider dintotdeauna a României, care a arătat şi la ultimul CM de ceea ce este în stare

5. O anumită răutate pozitivă în jocul echipei, în care se vede că există capacitatea de a se depăşi momentele dificile

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: ora 21:00 / În primul meci al grupei noastre Rusia a trecut, cum era de aşteptat, de Croaţia, cu scorul de 32-26. În schimb, în grupa D s-a înregistrat o mare surpriză: Cehia a reuşit să bată Ungaria, pregătită de danezul Kim Rasmussen, victorie clară, cu 27-22.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: ora 20:00 / În celălalt meci din grupa României, Rusia-Croaţia 16-13 la pauză! Vezi meciul ONLINE accesînd linkul de mai sus

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE: ora 16:30 / Ne trebuia egalul la Olimpiadă! Ultima partidă oficială dintre cele două reprezentative a avut loc pe 14 august 2016, în cadrul grupelor de la Jocurile Olimpice. La ora meciului, nordicele erau calificate în sferturi, în timp ce handbalistelor noastre le era necesar un  rezultat de egalitate, pentru a nu depinde de rezultatul meciului Spania – Angola.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. A fost o primă repriză echlibrată, încheiată în avans de norvegience cu 14-13. În a doua parte elevele lui Thomas Ryde au avut din nou un moment de cădere, suficient ca Norvegia să ia avans de patru goluri. Eforturile noastre din ultimele minute nu au putut decît să limiteze la un gol eşecul, scor 27-28, iar succesul Spaniei în faţa Angolei a trimis România pe locul cinci în grupă, ratîndu-se astfel accesul în sferturi.

Cristina Neagu a luptat extraordinar, reuşind să âînscrie 11 goluri, dar cu o floare nu se putea face primăvară de sferturi pentru naţionala României, care, după bronzul de la Mondiale, venise cu mari speranţe la o medalie olimpică.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Cît de aproape am fost de finală la Mondiale

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Dar, cu siguranţă, partida care şi acum trezeşte o mulţime de regrete iubitorilor handbalului şi, în primul rînd protagonistelor acelui meci dramatic, rămîne semifinala de la CM, din 18 decembrie 2015. Atunci, am trecut de la agonie la extaz şi, la final, din păcate, din nou la agonie, la capătul unui joc decis abia după două reprize de prelungiri, cu scorul de 35-33 în favoarea nordicelor.

Prima repriză a fost controlată de Norvegia, care a reuşit la pauză să ia un avantaj de trei goluri şi se părea că problema finalistei nu se mai pune.

Însă, echipa României a făcut o a doua parte de vis, absolut fabuloasă, trecînd la conducere. Cu cinci minute înainte de final Norvegia a revenit la timonă, 27-26, dar am egalat şi cu cinci secunde înainte de a se auzi sirena, Valentina Ardean-Elisei a ratat imensa şansă de a aduce victoria.

Scăpate ca prin urechile acului de la eşec, norvegiencele au dovedit mai multă stăpînire de sine în cele zece minute de prelungiri şi au cîştigat cu 35-33.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE. Astăzi, în afara meciului României cu Norvegia, în grupa C se mai dispută partida RUSIA – CROAŢIA, de la ora 19.30. De la aceeaşi oră, în grupa D, se va juca UNGARIA – CEHIA, iar de la 21:45 MUNTENEGRU – DANEMARCA.

Sistemul de calificare  prevede că merg mai departe primele trei echipe din fiecare grupă, alcătuindu-se două grupe de şase.

În aceste grupe se intră cu punctajul realizat din prima fază şi echipele vor avea de susţinut trei meciuri doar în compania celor venite din cealaltă grupă. Contează mult cu ce bagaj de puncte mergi în a doua fază, pentru că dacă baţi doar pe ultima clasată vei porni de la o zestre de 0 puncte şi va fi foarte greu să mai speri la calificarea în semifinale, în condiţiile în care în penultimul act vor ajunge doar primele două clasate în a doua fază a grupelor.

În ceea ce ne priveşte asta înseamnă că dacă am învinge doar Croaţia şi am pierde cu Norvegia şi Rusia, am avea surpriza neplăcută de a intra în grupa de şase fără nici un punct.

Primele trei clasate din grupa noastră vor face joncţiune în grupa de şase cu primele trei din grupa D: Ungaria, Danemarca, Muntenegru şi Cehia, cealaltă grupă de şase urmînd a cuprinde cîte trei echipe din grupele A (Suedia, Serbia, Slovenia, Spania) şi B (Olanda, Germania, Franţa, Polonia).

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE. Rezultatele după prima zi. Germania a produs o mare surpriză, reuşind să învingă naţionala Olandei. hnb

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. UPDATE. Starul naţionalei noastre de handbal Cristina Neagu a acuzat ora de plecare spre Suedia, acolo unde se dispută Europeanul de handbal. În plus, a vorbit despre şansele României la medalii.

“Sîntem pregătite, mîine începe turneul. Debutăm împotriva Norvegiei, va fi un meci foarte greu, e o echipă pe care am bătut-o rar în ultimii 15 ani. Ne-am pregătit cît am putut noi de bine şi vrem să obţinem puncte.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Privind lucrurile pe hărtie, important este să accedem în grupele principale. Însă avem o grupă foarte grea, pentru că Norvegia şi Rusia sînt extrem de puternice, iar Croaţia are o echipă foarte bună. Obiectivul este acum accederea în grupele principale. Oamenii au aşteptări mari de la echipa noastră, ştim.

După Olimpiadă s-au schimbat multe lucruri. Echipa s-a schimbat, antrenorul la fel. Avem un antrenor care a venit cu idei noi, pe care încercăm să le asimilăm. Sigur că ne dorim să ne întoarcem cu medalii, deşi nu cred că putem cîştiga aurul.

Din punctul meu de vedere, e o problemă că am plecat cu o zi înainte şi cu noaptea în cap. Vom călători 12 ore, iar mîine vom avea meci. Este obositor. însă nu eu am hotărît acest lucru. Trebuie să-i intrebaţi pe cei care au cumpărat bilete. Mi-ar fi placut să plecăm mai devreme, să ajungem în timp util şi să fim mai relaxate”, a spus Cristina Neagu pe aeroportul Otopeni, înainte de plecarea în Suedia, acolo unde se desfăşoară Campionatul European de handbal.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Handbal (f) / Campionatul European, Suedia, 4-18 decembrie, TVR

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Cu un lot încă în formare şi un antrenor de top, România poate fi o surpriză, plăcută!, la turneul final. Cheia este încrederea în sine.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Din postura de medaliată cu bronz la Mondialul din 2015, România merge în Suedia cu mari speranţe. Mai ales că, între timp, CSM Bucureşti a cîştigat Liga Campionilor, semn că handbalul românesc merge în direcţia potrivită. Există şi minusuri. Retragerea Aureliei Brădeanu va fi, cu siguranţă, o pierdere foarte grea. În plus, depindem foarte mult de forma Cristinei Neagu. Fără ea nu am avut nici o şansă cu Ungaria, la Trofeul Carpaţi.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Semnul de întrebare este legat de cum se va acomoda noul selecţioner. A plecat Tomas Ryde, dar a venit un antrenor pe măsură: Martin Ambros. Omul care o conduce în paralel şi pe Györ a fost desemnat Tehnicianul Anului în 2013 şi 2014. Are stofă de campion, dovadă şi cele două Ligi ale Campionilor cîştigate cu Györ.

ROMANIA-GERMANIA LIVE VIDEO CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL. Debutul va fi unul de foc, luni, 5 decembrie, contra Norvegiei. O posibilă revanşă după înfrîngerea la limită din semifinalele Mondialului din 2015. Grupa D este considerată cea mai puternică a turneului, cele 3 echipe calificate merg mai departe alături de primele 3 formaţii din grupa C, grupele A şi B formînd la rîndul lor cealaltă grupă principală. Primele două clasate din fiecare grupă principală merg în semifinale. E ger cumplit şi drumu-i greu, dar (poate) vine Moş Crăciun…

Grupa A: Suedia, Serbia, Spania, Slovenia

Grupa B: Olanda, Franţa, Germania, Polonia

Grupa C: Muntenegru, Ungaria, Danemarca, Cehia

Grupa D: Norvegia, Rusia, România, Croaţia

(ordinea echipelor este dată de urna valorică din care a fost extrasă)

Luni, 5 decembrie
Grupa C
Ungaria – Cehia (19:30)       1,18  13,00 6,50
Muntenegru – Danemarca (21:45) 4,60  11,00 1,30

Grupa D
Norvegia – România (21:45)  1,21  11,50 6,10
Rusia – Croaţia (19:30) 1,21  11,50 6,10

Cote la cîştigarea competiţiei

Norvegia    2,70
Rusia 3,85
Suedia       9,00
Franţa       11,00
Olanda      12,00
Spania       15,00
Danemarca        18,00
România    21,00
Ungaria     23,00
Germania   31,00

1,45 este cota ca grupa D să dea campioana europeană
1,65 este cota pentru ca Isabelle Gullden să fie cea mai bună marcatoare din lotul Suediei la turneul continental
7,00 este cota pentru România să termine pe primul loc în grupa D
5,00 este cota pentru România să ajungă în semifinale.

Tags: