Sporturi

România participă la Campionatul European de Culturism & Fitness

Astăzi, de pe Aeroportul din Cluj, lotul naţional al României de Culturism & Fitness, a decolat spre direcţia Barcelona....
03.05.2017 | 18:45
Romania participa la Campionatul European de Culturism  Fitness

Astăzi, de pe Aeroportul din Cluj, lotul naţional al României de Culturism & Fitness, a decolat spre direcţia Barcelona.

26 de sportivi ai lotului naţional însoţiţi de oficiali ai federatiei, vor participa la Campionatul European de Culturism & Fitness, eveniment ce va avea loc în perioada 3-8 mai, la Santa Susanna (Spania).

Săptămâna trecută, România a obţinut locul 1 la naţiuni, în cadrul Campionatului Balcanic de Culturism & Fitness, eveniment ce a avut loc la Bar, Muntenegru. Sportivii români s-au întors acasă cu 5 medalii de aur, 6 de argint si 4 de bronz. 

Din cele 15 medalii obţinute de România în cadrul Campionatelor Balcanice de Culturism şi Fitness, 4 au fost câştigate de juniori, iar reprezentaţii federaţiei îşi pun mari speranţe în noua generaţie de sportivi şi evoluţiile acestora în cadrul Campionatelor Mondiale de Culturism şi Fitness, ce se vor desfăşura la Bistriţa, România, în perioada 9-12 noiembrie 2017. România a câştigat, în 2016, pentru a treia ora consecutiv titlul mondial la Fitness, titlurile de campion mondial şi european la Bikini-Fitness şi Fitness şi cel de vicecampion european la Culturism.

În Muntenegru, Imnul României a fost intonat pentru sportivii Dumitran Cătălina (Junior Women’s Bikini-Fitness 166 cm), Mateescu Alin (Master Men’s Bodybuilding 40-49 years), Albulescu Alexandru (Games Classic Bodybuilding +175 cm), Giurgiu Emil – Men’s Bodybuilding 70 kg) şi Mateescu Alin (Men’s Bodybuilding 90 kg).
Titlurile de vicecampioni balcanici au fost obţinute de PANA SEBASTIAN (JUNIOR MEN’S PHYSIQUE 178 cm), DILGANU PAUL (JUNIOR MEN’S FITNESS OPEN), TUCHILA CORINA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN), GIURGIU EMIL (MASTER MEN’S BODYBUILDING 40-49 years), RUSU FLORINA (WOMEN’S PHYSIQUE OPEN) şi FIRICA CRISTIAN (MEN’S BODYBUILDING 80 kg).

Medaliile de bronz au fost câştigate de STANCU EDUARD (JUNIOR MEN’S BODYBUILDING 75 kg), DUMITRU DAN ALEXANDRU (JUNIOR MEN’S BODYBUILDING +75 kg), UNGUREANU MARINELA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN) şi GIURGIU IULIANA (WOMEN’S PHYSIQUE OPEN).

“Felicit ţoti componenţii lotului pentru rezultatul obţinut, totodată cluburile şi antrenorii pentru implicarea şi sprijinul pe care mi-l acordă, pentru a menţine trendul ascendent, pe care se află culturismul românesc. Avem toate premizele să credem că 2017 va fi cel mai bun an pentru culturismul românesc, ţinând cont că în noiembrie organizăm la Bistriţa Campionatele Mondiale de Culturism şi Fitness, iar la Campionatele Europene, ce se desfăşoară la sfârşitul săptămânii în Spania, suntem extrem de bine cotaţi pentru a câştiga mai multe categorii”, a arătat profesor Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Balcanice de Culturism şi Fitness şi preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

La Campionatul European de la Santa Susana, România va fi reprezentată de următorii sportivi: 

Elena MICU

Junior Women Fitness – Up to & incl 163cm

Rebeca GIT

Junior Women Fitness – Over 163cm

Amalia MALI

Junior Women Fitness – Over 163cm

Sebastian SCANTEIANU

Junior Men Fitness – Open Class

Ovidiu BUTOIERU

Junior Men Fitness – Open Class

Ambra DUMITRU

Junior Women Bikini Fitness –  Up to & incl 160cm

Alexandra MANOLACHE

Junior Women Bikini Fitness –  Up to & incl 166cm

Timea VARGA

Junior Women Bikini Fitness –  Up to & incl 166cm

Ioana SULEA

Junior Women Bikini Fitness –  Over 166cm

Teodor PETREA

Junior Men Physique – Up to & incl 174cm

Andrei BORDEIANU

Junior Men Physique – Over 178cm

Sebastian DURA

Junior Men Physique – Over 178cm

Cristian FEKETE

Men Classic Bodybuilding – Up to & incl 175cm

Ionut BRATU

Men Classic Bodybuilding – Up to & incl 175cm

Bogdan FARCAS

Men Classic Bodybuilding – Up to & incl 168cm

Ioana DINESCU

Women Bodyfitness –  Up to & incl 158cm

Daniela IANCU

Women Bodyfitness –  Up to & incl 168cm

Mihaela RASCA

Women Fitness –  Up to & incl 163cm

Alexandra VAIDAHAZAN

Women Bikini Fitness –  Up to & incl 166cm

Cristina CHIRITA

Women Bikini Fitness –  Up to & incl 160cm

Daniela ANDREI

Master Women Bikini Fitness >35 –  Up to & incl 163cm

Alice ILEANA

Master Women Bikini Fitness >35 –  Up to & incl 163cm

Cristian STEFAN

Master Men Bodybuilding 40-44 –  Up to & incl 90kg

Andrei POP

Master Men Classic Bodybuilding 45-49 – Open Class

Costel TORCEA

Master Men Bodybuilding 50-54 –  Up to & incl 80kg

Sebastian VASUT

Master Men Bodybuilding 40-44 –  Up to & incl 80kg

Costin ILINCA

Master Men Physique >50 – Open Class