România, performanță istorică: cel mai mic șomaj din ultimii 30 de ani!

Alexandra Chivu   
în HotNews
25/04/2019, 21:03
România, performanță istorică: cel mai mic șomaj din ultimii 30 de ani! GALERIE FOTO
România, performanță istorică: cel mai mic șomaj din ultimii 30 de ani!

România nu e sinonim cu munca, lucru dovedit prin rata șomajului, care este cel mai mic din ultimii 30 de ani. Ea a coborât la 3,19%, în luna martie 2019, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM).

România, performanță istorită: cel mai mic șomaj din ultimii 30 de ani

Performanța este rezultatul natural al creșterii economice care, în guvernarea noastră, se simte în buzunarele și viața românilor. Cei mai mulți șomeri aveau între 40-49 de ani, 83.168, și erau urmați de cei din grupa de vârstă peste 55 de ani, 56.685, iar la polul opus se aflau persoanele între 25-29 de ani, 16.253.

Cât despre structura șomajului după nivelul de instruire, șomerii fără studii și cei cu nivel de instruire primar au o pondere considerabilă în totalul șomerilor înregistrați în evidențele ANOFM. Oamenii fără un loc de muncă cu nivel de instruire gimnazial reprezintă un procent de 30, 68% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii universitare reprezintă 4,78%.

România, performanță istorică: cel mai mic șomaj din ultimii 30 de ani!
Ea a coborât la 3,19%, în luna martie 2019, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM))

Social-democrații, despre nivelul atins

„Am reușit performanța istorică de a avea cel mai mic șomaj din ultimii 30 de ani! Rata șomajului a coborât la 3,19%, în martie 2019, raportează oficial ANOFM – Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Această performanță este rezultatul firesc al creșterii economice care în guvernarea noastre se simte-n buzunarele și viața oamenilor.

Este un fapt că salariul mediu net este acum mai mare cu peste 50% față de cât era în guvernarea Cioloș, că pensia medie s-a majorat cu 28% și că puterea de cumpărare a crescut consistent. Oamenii au mai multi bani, o duc mai bine! Vom continua să ne batem pentru bunăstarea românilor și dezvoltarea țării. Pentru că România și românii merită mai mult!”, susțin social-democrații.

Interesant este că rata șomajului înregistrat la nivel național, la sfârșitul lunii ianuarie 2019, a scăzut la 3,32% cu 1,50 puncte procentuale sub valoarea înregistrată în aceeași perioadă din 2018, conform informațiilor furnizate de ANOFM.

Închide ×