Fotbal intern

“Clanul Dubai”! Cum au fugit de România cei mai tari 5 antrenori români!

Cei mai de succes antrenori din Liga 1 Betano nu mai sunt rezidenţi în România! Dan Petrescu e doar unul din exemple
12.11.2017 | 10:00
Clanul Dubai Cum au fugit de Romania cei mai tari 5 antrenori romani

Cei mai de succes antrenori români din ultimii ani sunt rezidenţi în statele arabe. Au plecat acolo pentru a antrena diverse echipe şi, chiar dacă „mariajul” lor cu formaţiile din zona Golfului s-a terminat, aceştia au în continuare case acolo, iar copiii studiază în Peninsula Arabică.

„Bursucul’” stă ca pe ace

Dan Petrescu este primul caz despre care putem vorbi. În ultima vreme, „Bursucul’” şi-a manifestat nemulţumirea vizavi de ceea ce se întâmplă la CFR Cluj, deşi este, de departe, cel mai bine plătit antrenor român, cu 600.000 de euro pe sezon, iar echipa merge destul de bine şi va prinde fără probleme play-off-ul, fiind în luptă directă pentru fotoliul de lider al Ligii 1 Betano cu FCSB şi cu CS U Craiova. Una dintre explicaţiile date a fost că nu a fost lăsat să plece la echipa naţională, însă mai există şi alt motiv: Petrescu şi-ar dori să antreneze în lumea arabă, fiind rezident în acea zonă după ce a antrenat în Qatar, la Al Arabi. Acolo este şi soţia Adriana, iar fata cea mică, Jennifer, merge la şcoală la Doha. Aşa că este posibil ca în iarnă să-l vedem pe Dan Petrescu plecând din Gruia spre zona Golfului.

Rădoi a făcut avere în Dubai

Mirel Rădoi este cel mai de succes jucător român care a evoluat în zona respectivă. A început în Arabia Saudită, iar apoi s-a mutat în Emiratele Arabe Unite. Acolo este privit ca un adevărat zeu, după ce a jucat pentru Al Ain şi Al Ahli în Dubai. Rădoi a făcut chiar avere în Emirate, devenind milionar în dolari după perioada de şase ani în care a fost vedeta lui Al Hilal, Al Ain, Al Ahli şi Al Arabi. Aşa că este pe undeva normal faptul că fostul stelist s-a mutat acolo, mai ales că a făcut atât de mulţi bani încât poate să-şi permită să încerce să cumpere un club de fotbal din România, pe Juventus din Colentina. Familia lui Mirel locuieşte acolo, unde stă în casa pe care „capul familiei” a cumpărat-o cu banii jos.

Olăroiu e padişah!

Cosmin Olăroiu e omul care s-a adaptat cel mai bine în zona arabă şi e numele cel mai important în ceea ce priveşte „ambasadorii” fotbalului românesc în Peninsulă. Oli s-a mutat de multă vreme acolo, fiind omul care a dat tonul pentru ceilalţi români care au emigrat apoi printre palate şi cămile. Oli e privit nu doar ca românul cel mai de succes în lumea lui Ali Baba, dar şi ca unul din cei mai buni tehnicieni care au ajuns vreodată în acea zonă. Acum antrenează Shabab Al Ahli, în Emirate Arabele Unite, unde familia Olăroiu are şi casă. Şi unde s-a mutat recent şi băiatul său Dani.

Reghe, mai „modest”: are „doar” apartament

Laurenţiu Reghecampf este la a doua experienţă în zona Golfului. Prima oară a fost în Arabia Saudită, o ţară mai închisă din punct de vedere religios, iar acum antrenează la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. Având în vedere că e doar de puţină vreme acolo, Reghe nu şi-a cumpărat casă, la fel ca în exemplele de mai sus, ci „doar” un apartament. Însă acolo locuieşte şi soţia atunci când vine în vizită, iar copiii merg la şcoală acolo. Tehnicianul lui Al Wahda este decis să păstreze apartamentul din Emiratele Arabe Unite şi să îşi continue cariera în Peninsulă pentru a „avansa” la o reşedinţă mai mare.

Zenga are nevastă care vorbeşte araba

Walter Zenga este şi el unui din rezidenţii Peninsulei Arabe. Stă împreună cu soţia Raluca şi cei doi copii, Samira (aproape 8 ani) si Walter junior (5 ani). Zenga a antrenat ani de zile în lumea arabă, la Al Nasr, Al Jazira sau Al Shaab, şi chiar dacă a mai avut intermezzo-uri la Samdporia, în ţara natală, sau Wolverhampton, în Anglia, familia lui Zenga a rămas în Emirate. Motivul e simplu: copiii au crescut acolo, învaţă la o şcoală americană, iar soţia este realmente îndrăgostită de lumea orientală, dovadă fiind că a învăţat limba arabă încă din timpul facultăţii.

6,5 milioane de euro câştigă Cosmin Olăroiu în ultimul an de contract la Shabab Al Ahli Dubai

14 trofee a cucerit Olăroiu în cei 10 ani de când antrenează în zona Golfului, cu 4 cluburi arabe: Al Hilal (Arabia Saudită), Al Sadd (Qatar), Al Ain şi Al Ahli (Emirate)

3.000.000 de euro este clauza de reziliere a contractului lui Olăroiu cu gruparea Shabab Al Ahli
 

 

Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Florin Răducioiu se întrece în declarații de dragoste pentru iubita lui. A uitat...
Florin Răducioiu se întrece în declarații de dragoste pentru iubita lui. A uitat de divorț și și-a găsit fericirea la 53 de ani
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a...
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a fotbalului ANALIZĂ
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
A murit Denny Laine, o legendă a muzicii rock care a cântat cu...
A murit Denny Laine, o legendă a muzicii rock care a cântat cu Paul McCartney
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Cum arătau surorile Gabor în adolescență. Monica și Ramona nu semănau deloc...
Uluitor! Cum arătau surorile Gabor în adolescență. Monica și Ramona nu semănau deloc cu divele sexy de azi
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română