Sporturi

UPDATE / IADUL ALB a pus stăpînire pe România! DRUMURI INCHISE: TRAFICUL rutier, BLOCAT pe A2, A3, A4 şi pe mai multe drumuri naţionale

UPDATE, 11:37 /Centrul Infotrafic a anunţat, prin intermediul România TV, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu se circulă pe tronsoanele a trei autostrăzi şi pe numeroase...
30.01.2014 | 08:01
UPDATE  IADUL ALB a pus stapinire pe Romania DRUMURI INCHISE TRAFICUL rutier BLOCAT pe A2 A3 A4 si pe mai multe drumuri nationale

UPDATE, 11:37 /Centrul Infotrafic a anunţat, prin intermediul România TV, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu se circulă pe tronsoanele a trei autostrăzi şi pe numeroase sectoare de drumuri naţionale:

A2 Bucureşti – Constanţa;

A3 Bucureşti – Ploieşti;

A4 Ovidiu – Agigea;

DN 1D Urziceni – Albeşti Paleologu (de la limita cu judeţul Prahova);

DN 21 Călăraşi – Drajna Nouă (judeţul Călăraşi) – Bărăganu (judeţul Brăila) – Brăila;

DN 21A Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) – Bărăgan (judeţul Brăila);

DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) – Gradiştea (judeţul Brăila) – Brăila – Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din judeţul Constanţa);

DN 22A Hârşova – Saraiu (judeţul Constanţa) – Cataloi (judeţul Tulcea);

DN 22B Brăila – Galaţi;

DN 22D Măcin – Horia;

DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu;

DN 22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea);

DN 23A Gologanu – Ciorăşti (judeţul Vrancea);

DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti (judeţul Vrancea);

DN 24D Bălăbăneşti – Tuluceşti (din judeţul Galaţi);

DN 2B Buzău – Surdila-Greci (judeţul Brăila) – Brăila – Galaţi;

DN 2C Slobozia (judeţul Ialomiţa) – Buzău (în judeţul Buzău);

DN 2N Dumbrăveni – Căiata – Jitia (judeţul Vrancea);

DN 2R Jitia – Vintileasca (judeţul Vrancea);

DN 3 tronsonul Bucureşti – Călăraşi

DN 31 Olteniţa – Călăraşi;

DN 39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa);

DN 39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa);

DN 39D pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa);

DN 39E Constanţa – Cumpăna (judeţul Constanţa);

DN 3A Lehliu-Gară (judeţul Călăraşi) – Feteşti-Gară (judeţul Ialomiţa);

DN 3B Călăraşi – Vlădeni (judeţul Ialomiţa);

DN 3C Constanţa – Ovidiu (judeţul Constanţa);

DN 41 Olteniţa – Greaca.

UPDATE, 30 ianuarie, 08:12 / Pentru a doua oară în mai puţin de o săptămînă, a fost cod roşu de vreme rea, de această dată pentru şase judeţe din sudul şi estul ţării. Vîntul a suflat cu 90 de kilometri pe oră şi a viscolit zăpada, iar peste 100.000 de oameni au rămas rupţi de lume din cauza troienelor. În total, opt oameni au murit în aceste zile din cauza frigului. Joi dimineaţă, la ora 6:30, toate autostrăzile erau închise.

Şoferii nu pot circula pe 33 de drumuri naţionale din cauza ninsorii viscolite şi a vizibilităţii reduse, toate autostrăzile sînt închise, iar sute de trenuri au fost anulate, anunţă digi24.ro.

Pe autostrada Bucureşti – Constanţa nu se circulă, iar toate drumurile din judeţul de la malul mării sînt închise. 13 localităţi sunt izolate. 

UPDATE 20:00 / Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale a fost aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG) în 23 decembrie 2013. În România necesarul de perdele forestiere de protecţie de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale este de 1.720 km, în prezent nefiind realizată nicio perdea forestieră de protecţie de acest tip, se arată în textul OUG. Programul urmează să fie implementat de consiliile judeţene, cu finanţare de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice – Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură şi din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale ale consiliilor judeţene.

Sursa: mediafax.ro.

UPDATE, 15:06 / Administraţia Naţională de Meteorologie a emis COD ROŞU de viscol pentru şase judeţe ale ţării: Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Buzău şi Brăila, valabil între orele 15-22. În acest interval de timp sînt aşteptate intensificări ale vîntului, cu rafale de peste 85 km pe oră, ninsori abundente, zăpada va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea va fi aproape zero, anunţă România TV.

UPDATE, 13:01CODUL ROŞU ar putea fi emis pentru 6 judeţe din Sud-Estul ţării: Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, din cauza ninsorii puternice şi a vîntului de peste 80 km pe oră, anunţă Realitatea TV.

UPDATE, 29 ianuarie, 08:13De miercuri dimineaţă, de la ora 6.00, intră în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol, instituit de meteorologi pînă la ora 23.00. Bucureştiul şi 14 judeţe se pregătesc pentru o nouă urgie albă, după cea de la sfîrşitul săptămînii trecute. În alte 11 judeţe va fi cod galben de ninsoare şi viscol, potrivit ANM. Autorităţile sînt în alertă şi s-au programat măsuri pentru ca vremea rea să nu creeze probleme atît de mari ca în trecut.

Avertizare pentru 29 ianuarie, in intervalul 06.00-23.00

COD PORTOCALIU

Viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vîntului la rafală va depăşi temporar 60…70 km/h, iar în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Ninsori, viscol, ger pătrunzător

În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi şi lapoviţe şi se va depune polei.

COD GALBEN

În intervalul menţionat, în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vîntul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h, temporar viscolind şi troienind zăpada.

De asemenea, pentru perioada 29 ianuarie, ora 23.00 – 30 ianuarie, ora 10.00, codul portocaliu de viscol se va restrînge, conform datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

COD PORTOCALIU

Viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde viteza vîntului la rafală va depăşi temporar 60…70km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă.

COD GALBEN

În intervalul menţionat, local în jumătatea vestică a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în centrul Moldovei, va continua să ningă, iar vîntul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberînd zăpada.

PROGNOZA METEO VINERI

Vineri va fi foarte frig, gerul nu se înmoaie deloc în estul, sudul şi local în centrul ţării, maximele zilei pornesc de la cel mult între -14…-13 grade în Moldova şi doar în Dealurile de Vest se ating din nou 3…4 grade pozitive. Peste zi soarele împarte cerul cu norii în vestul, centrul şi nordul ţării, şi doar în est şi sud încă persistă înnorările şi pe locuri fulguieşte trecător, iar noaptea apare ceaţă cu depunere de chiciură.

ANM: Viscolul de miercuri nu va fi la fel de puternic ca cel de sîmbătă

Viscolul aşteptat pentru miercuri, inclusiv în Bucureşti, nu va fi la fel de puternic precum cel de sîmbătă, iar codul roşu nu va fi emis decât dacă va fi un strat de zăpadă de 50 centimetri, intensitate a căderii zăpezii de peste 10-15 cm/oră şi viteză a vîntului de 80-90 km/oră, a transmis ANM.

“Viscolul nu va mai fi la fel de puternic precum cel precedent şi va fi mai scurt, iar ulterior pe o zonă mai restrînsă”, a afirmat, la Guvern, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

El a precizat că joi la prînz vor fi retrase atît codul portocaliu, cît şi codul galben, iar căderile de zăpadă vor înceta, viteza vîntului urmând să scadă la 40-45 kilometri/oră.

Ce drumuri vor fi închise

Autorităţile se pregătesc şi de această dată intens pentru cantităţile mari de zăpadă ce se anunţă şi i-au sfătuit pe cetăţeni să nu plece la drum cu maşinile decît dacă este foarte important să se deplaseze.

Există şi de această dată posibilitatea ca mai multe drumuri să fie blocate din cauza zăpezii şi, prin urmare, circulaţia să fie restricţionată sau chiar oprită.

Viceprimarul Nicolaescu: Deszăpezirea principalelor artere, prioritate a Primăriei Capitalei pentru miercuri

Vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) şi Poliţiei Rutiere să nu ia absolut nici o decizie de închidere a vreunui drum fără acordul său, spunînd că vrea ca drumurile să fie blocate doar dacă nu există altă soluţie.

“Intenţia mea este ca, dacă se va mai lua decizia de închidere a unui tronson de drum, ea să fie luată dacă şi numai dacă ajungem la concluzia fără dubii că acolo riscul este uriaş”, a spus Dragnea, la comandamentul de iarnă reunit, marţi seara, la Guvern.

El a precizat că i-a convocat în biroul său pe reprezentanţii CNADNR pentru a stabili planul pentru miercuri.

Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă la MAI

Premierul Victor Ponta a anunţat, în cadrul comandamentului de iarnă ce a avut loc marţi seară, că miercuri se va adopta în şedinţa Executivului o ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă în cadrul MAI care va avea competenţa de a coordona şi alte forţe din alte ministere.

ŞCOLILE SE ÎNCHID pînă vineri: Ce se întîmplă cu mediile şi cînd va fi închisă situaţia şcolară

“Pe baza a ceea ce am constatat în aceste zile, în şedinţa de guvern vom adopta ordonanţă de urgenţă pentru constituirea unui Departament de intervenţii în situaţii de urgenţă în cadrul MAI, dar cu capacitate legală de a coordona şi alte forţe din alte ministere în aşa fel încît să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice. MAI răspunde în principal de intervenţiile în situaţii de urgenţă, au şi capacitatea şi experienţa necesară şi vreau ca tot ceea ce nu a funcţionat bine, să funcţioneze de acum încolo”, a subliniat Victor Ponta, conform România TV.

Premierul le-a atras atenţia reprezentanţilor MAI că în aceste zile, când vremea severă ar putea pune în pericol viaţa unor oameni, prioritatea este de a nu exista cetăţeni izolaţi în locuinţe.

“Va fi o perioadă dificilă, pînă sîmbătă-duminică vom ramîne în acelaşi dispozitiv. Aprecierile şi mulţumirile vin duminică. Ştiu că e  toată lumea la treabă, fie că e vorba de Poliţie, ISU. Vreau să continuaţi realmente 24 de ore din 24. Mai mult decît maşini sau drumuri, mă interesează să nu avem oameni izolaţi ca la începutul anului 2012, pe care să îi găsim după o săptămînă sau două. Acesta este cel mai important lucru. Înţeleg nemulţumirea şoferilor, dar decît să le dăm drumul şi să îngheţe prin cîmpii, mai bine nu-i lăsăm să plece”, a declarat Ponta la MAI.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE, 28 ianuarie, 08:10 / Ninsoarea şi viscolul se întorc de miercuri, au anunţat meteorologii. Mai mult, este posibil să se instituie un nou COD PORTOCALIU de vreme severă. În judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila este deja stare de alertă, decretată de Guvern.

“În cursul zilei de miercuri va fi viscol puternic în sud-estul României, vom avea COD PORTOCALIU în mai multe judeţe din sud-estul ţării, iar în Oltenia va fi cod galben”, a anunţat Ion Sandu, direcorul ANM, conform România TV.

Nici Capitala nu va scăpa de fenomenele meteo extreme cu care s-a confruntat şi la sfîrşitul săptămînii trecute.

“Bucureştiul va fi cu COD PORTOCALIU miercuri, iar noaptea spre joi va fi sub cod galben”, a menţionat şeful ANM.

În zonele vizate de avertizările meteo, vîntul va fi foarte puternic, urmînd să atingă viteze şi mai mari de 80 km/h, şi este de aşteptat să se depună un strat de 30-40 de centimetri de zăpadă peste cel existent.

De asemenea, joi noapte este posibil ca temperaturile să scadă foarte mult.

“Vor fi mai puţine probleme în timpul viscolelor dacă oamenii înţeleg să nu plece cu maşina. Prin urmare, miercuri şi joi pînă la prînz să nu se plece la drum. În toate judeţele din sud, cu 90 % probabilitate, va fi emisă avertizare cod portocaliu şi dacă nu se va pleca la drum, autorităţile vor putea să intervină”, a precizat Ion Sandu.

UPDATE 21:23 / Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare cod galben de ninsori viscolite. Codul galben de ninsori viscolite este valabil luni, în intervalul orar 17.00 – 23.00, anunţă România TV. Afectate vor fi 11 judeţe din estul Munteniei, Dobrogea şi Moldova: Ialomiţa, Călăraşi Buzău, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău şi Iaşi.

UPDATE 15:50 / S-a deschis circulatia pe sectorul de drum national DN 2A intre Urziceni-Slobozia, km 3+200 şi km 62+000 pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, circulatia pe sectorul de drum national DN 3  Fundulea-Lehliu pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone , circulatia rutiera pe DN 21 intre Baraganu-Drajna, km 58+000 – km 96+800  pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone, anunta CNADNR, citat de hotnews.ro

Ora 13:00 S-a deschis circulatia rutiera pentru toate categoriile de vehicule pe DN 21 Slobozia-Calarasi, km 96+800 – km 130+300 si pe DN 31 Calarasi-Manastirea, km 0+000 ￯ km 32+000, precizeaza CNADR.

UPDATE, 27 ianuarie, 12:28 / Circulaţia rutieră continuă să fie blocată, luni dimineaţa, din cauza zăpezii, pe tronsoane ale autostrazilor A2 Bucureşti – Feteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti, precum şi pe 24 de drumuri naţionale, în timp ce traficul pe autostrada Bucureşti-Piteşti a fost redeschis, anunţă hotnews.ro. Mai mult, Guvernul României a instituit stare de alertă pentru judeţele Brăila, Vrancea şi Buzău, potrivit romaniatv.net. Cele trei judeţe au fost, duminică, timp de mai multe ore sub avertizare de cod roşu.

UPDATE, 13:37 / Meteorologii anunţă COD ROŞU DE VISCOL pentru duminică, în intervalul orar 15.00 – 21.00. Anunţul a fost făcut de Ion Sandu, directorul ANM. Zonele vizate sunt judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, anunţă România TV.

UPDATE, 11:16 / Cursurile vor fi suspendate, luni şi marţi, în Bucureşti şi judeţul Brăila din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, anunţă România TV.

UPDATE, 26 ianuarie, 08:37 / Autostrăzile A1, A2 şi A3 sînt în continuare închise, precum şi alte drumuri naţionale, în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vis, pînă duminică, ora 22.00, pentru 13 judeţe, inclusiv Capitala, în timp ce alte 14 judeţe se află sub incidenţa unul cod portocaliu de vreme severă. De asemenea, conform România TV, traficul feroviar pe relaţia Ploieşti – Urziceni este închis, în timp ce porturile maritime rămîn, la rîndul lor, închise, atît pentru traficul maritim, cît şi pentru cel fluvial.

UPDATE, 20:00 / Secretarul de stat pe probleme de ordine publică din MAI Florea Oprea a anunţat că, până la acest moment, sunt 22 de drumuri închise, 154 de persoane, blocate în autovehicule, în aeroporturi şi porturi, au fost evacuate şi 47 de comune şi 71 de sate au rămas fără curent, din cauza viscolului.

mediafax.ro

UPDATE, 15:45 / Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsă la 18 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, până duminică la ora 22.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Potrivit noii avertizării ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi, scrie mediafax.ro.

Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei, informează ANM. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70 – 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. În acelaşi interval, este cod galben de viscol în Constanţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui şi Iaşi.

UPDATE, 12:59 / Circulaţia pe A1, A2 şi A3 este închisă, conform Realitatea.

UPDATE, 11:47 / Condiţiile proaste de drum şi vizibilitatea redusă din cauza visolului au dus la producerea unui teribil accident pe A1. 20 de automobile s-au ciocnit în lanţ, iar, pînă acum, se ştie că unul dintre şoferi se află blocat în automobil. La faţa locului au sosit mai multe maşini de salvare şi de pompieri, dar şi un echipaj de descarcerare. În aceste momente, poliţia rutieră, dar şi medicii, verifică dacă în celelalte maşini se mai află şi alte victime, anunţă România TV. Accidentul a avut loc la kilometrul 60 de pe A2, pe sensul de mers către Bucureşti.

UPDATE / Începînd cu ora 06.15 a fost închisă Autostrada A1 Bucuresti – Piteşti, din cauza vizibilitatii foarte redusă din cauza viscolului (20 m).

Bucureştiul şi zece judeţe din sudul ţării sînt, de vineri, ora 18.00, pînă duminică, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben. În premieră, directorul ANM a declarat că e posibil să avem şi un cod roşu de viscol.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol. Dacă totuşi nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanţii la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, saculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.).

De asemenea, rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale), cît şi de la Dispeceratele DRDP Bucureşti (021-318.66.97), DRDP Craiova (0251-408.700), DRDP Timişoara (0256-246.620).

În cursul zilei de sîmbătă şi în noaptea de sîmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vîntului de peste 75 – 80 de kilometri pe oră, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începînd de vineri seară, ninsorile vor fi abundente în cea mai mare parte a Olteniei (judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Vîlcea), unde stratul de zăpadă va depăşi local 30 – 40 de centimetri, iar vîntul va sufla cu peste 70 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada.

Judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Hunedoara şi Caraş-Severin vor fi de vineri, ora 18.00, pînă duminică, la ora 18.00, sub avertizare cod galben.

În sudul şi estul ţării va ninge, iar vîntul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. Vîntul va avea la rafală 60 – 70 de kilometri pe oră în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, zone în care şi stratul de zăpadă va fi consistent.

Potrivit avertizării, vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei local în Dobrogea, iar în prima parte a intervalului şi în Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrînse 20 de litri pe metru pătrat în 24 de ore. În restul teritoriului ninsorile vor fi în general slabe.

Vremea va fi geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor mai ales în estul şi sud-estul ţării.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, la comandamentul de iarnă organizat la Guvern, că este posibil ca atenţionarea cod portocaliu să fie extinsă, sîmbătă, şi pentru judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dîmboviţa şi Prahova, iar judeţele din sud-vestul ţării, precum Mehedinţi, să fie scoase, sîmbătă seara, de sub această atenţionare.

El nu a exclus însă posibilitatea ca această atenţionare cod portocaliu, valabilă în prezent pînă duminică, ora 18.00, să fie prelungită pînă luni, conform România TV.

Primăria Capitalei este pregătită pentru codul portocaliu de ninsori şi viscol cu 455 de utilaje pentru deszăpezire, peste 30 de tone de antiderapant şi permanenţă la sediile instituţiilor din subordine şi la cele ale operatorilor de servicii publice, potrivit măsurilor dispuse de Sorin Oprescu.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că, în urma avertizărilor emise de meteorologi, primarul general Sorin Oprescu a cerut instituţiilor publice aflate în subordine, operatorilor de servicii publice (RADET, RATB, Apa Nova, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Luxten, Poliţia Locală), precum şi direcţiilor implicate în programul de deszăpezire din cadrul primăriei, să asigure permanenţă 24 din 24 ore la sediile instituţiilor şi să ia măsuri astfel încât dispeceratele să preia toate eventualele sesizări.

Tags: