Sporturi

Românii au năvălit pe pagina de Facebook de la Charlie Hebdo! “Aşteptăm scuze!”

15.06.2018 | 11:54
Romanii au navalit pe pagina de Facebook de la Charlie Hebdo Asteptam scuze

Românii au năvălit pur şi simplu pe pagina de Facebook a celor de la publicaţia satirică franceză Charlie Hebdo. Caricatura apărută în ultimul număr al săptămânalului la adresa Simonei Halep a provocat o reacţie virulentă în mediile sociale şi compatrioţi ai campioanei de la Roland Garros, atât din ţară, cât şi din afara României, au acuzat maniera extrem de jignitoare a jurnaliştilor de la Charlie Hebdo.

Majoritatea consideră că această caricatură nu loveşte doar în  Simona Halep şi în meritele ei de a se se impune în Openul francez ci în poporul român şi cer celor care au realizat-o să îşi ceară public scuze, atât numărului 1 mondial în circuitul feminin, cât şi românilor în general.

Românii au năvălit pe pagina de Facebook de la Charlie Hebdo. Ratingul paginii a scăzut enorm

Când teroriștii v-au atacat, toți cei din România plângeau pentru pierderile voastre, iar președintele a declarat zi de doliu național. Acum veniți cu această mizerie. Nu pot chiar să descriu ce înseamnă asta și, vă rog, nu spuneți că este doar o glumă, nimeni nu crede că este amuzant. Este doar o altă glumă rasistă despre români și pentru asta, noi ca națiune, așteptăm scuze“.

Românii au năvălit pe pagina de Facebook la Charlie Hebdo . Jurnaliştii acestei reviste au fost victima unui atac terorist în 2015, murind 12 şi fiind răniţi 11. În imagine caricatura la adresa Simonei Halep, comparată cu o ţigancă după fier vechi
Românii au năvălit pe pagina de Facebook la Charlie Hebdo . Jurnaliştii acestei reviste au fost victima unui atac terorist în 2015, murind 12 şi fiind răniţi 11

Da, există o mulțime de țigani în România care ar fi furat cupa dacă s-ar fi prezentat ocazia, dar batjocorirea Simonei după ce a încercat atât de mult să câștige un turneu de Grand Slam, asta e o prostie și arată cât de tâmpiți sunt francezii care insultă o întreagă națiune pentru că nu pot face diferența între români și țigani“. În 2015, în urma publicării unei caricaturi extrem de jignitoare la adresa Profetului Mahhomed, cei de la Charlie Hebdo au plătit cu vieţile, 12 dintre ei fiind ucişi şi alţi 11 răniţi, în urma unui teribil atentat terorist cu arme automate şi lansatoare de rachete. În urma acestei invazii de români ratingul paginii de Facebook a celor de la Charlie Hebdo a scăzut enorm.