CRIMĂ ORIBILĂ ÎN ISRAEL. Românii care evoluează în Ţara Sfîntă. Costel Solomon putea ajunge primar

Fotbaliştii români care au jucat în Israel de-a lungul anilor, de la Relu Cuperman în anii ’60, la Hapoel Haifa, pînă la Ovidiu Hoban, titular la Hapoel Beer Sheva, s-au impus în majoritate...
19.10.2015 | 11:36
CRIMA ORIBILA IN ISRAEL Romanii care evolueaza in Tara Sfinta Costel Solomon putea ajunge primar

Fotbaliştii români care au jucat în Israel de-a lungul anilor, de la Relu Cuperman în anii ’60, la Hapoel Haifa, pînă la Ovidiu Hoban, titular la Hapoel Beer Sheva, s-au impus în majoritate la echipele respective.

Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Mihai Pintilii şi Claudiu Bumba (Hapoel Tel-Aviv) formează colonia românească din „Ţara Sfîntă”. Sfîntă, dar periculoasă din cauza interminabilelor problemelor istorice din orientul mijlociu. 

Costel Solomon, de exemplu, a jucat 6 sezoane la mijlocul anilor ’90 la Hapoel Taibe şi a fost atît de iubit de toată lumea încît se spune că ar fi putut să iasă primar dacă ar fi candidat! La fel de apreciat a fost şi Costel Lazăr la Hapoel Tel-Aviv. Amîndoi vorbesc acum ebraica la perfecţie.

Nu este destul spaţiu pentru a-i enumera pe toţi, au fost peste 30, dar trebuie amintiţi măcar Nelu Goanţă, Andrei Speriatu, Gheorghe Liliac, Daniel Scînteie, Cătălin Necula, Dănuţ Moisescu, Bogdan Bucur, Ilie Stan, Alin Minteuan, Eugen Trică sau Robert Niţă.