Pariuri sportive

Românul Liviu Ignat cîştigă 78.220€ la European Poker Tour Malta

Imaginaţi-vă un fotbalist care pariază pe propriul meci. Evident, aşa ceva nu este legal... doar dacă nu sunteti jucător de poker! În cazul turneelor de poker, competitorii îşi plătesc...
11.11.2016 | 10:40
Romanul Liviu Ignat cistiga 78220E la European Poker Tour Malta

Imaginaţi-vă un fotbalist care pariază pe propriul meci. Evident, aşa ceva nu este legal… doar dacă nu sunteti jucător de poker! În cazul turneelor de poker, competitorii îşi plătesc participarea. Altfel spus, pariază pe propriile şanse de a câştiga.

Şi uneori rezultatele vin! Astfel s-a întamplat zilele acestea şi cu jucătorul de poker Liviu Ignat care a făcut recent în Malta o masă finală la European Poker Tour şi a încasat frumoasa sumă de 78.220€. “Pariul” pus de Ignat a fost mare, căci turneul a costat 10.300€, însă premiul câstigat a fost cel mai mare obţinut de un român la această ediţie a festivalului de poker EPT.

Liviu Ignat este cunoscut în comunitatea jucătorilor români de poker drept “0Human0”, căci este faimos mai ales prin succesul online, unde joacă la mize mari şi este, prin sfaturile şi cunoştinţele lui, un model pentru toţi jucătorii incepători si chiar avansaţi. El a început să joace poker profesionist din 2008, pornind de la cele mai mici mize, şi într-un singur an a evoluat până a ajuns să joace la mizele maxime impotriva celor mai redutabili adversari din lume.

Turneele de poker live au adesea sute şi chiar mii de participanţi. Taxele de intrare se adună sub forma unui fond de premii care se împarte, în mod crescător, la ultimii 15-20% din jucători, cei ce reuşesc să supravieţuiască în turneu. Evident, locul 1 are partea leului. Şi în turneul la care Ignat a obţinut acest frumos scor, câştigătorul a încasat mult mai mult: austriacul Stefan Jedlicka a plecat din Malta cu trofeul EPT şi 335.200€!

Şi dacă veni vorba de premii uriaşe în poker, recordul absolut îl deţine jucătorul american de origine iraniană Antonio Esfandiari care în 2012 a câstigat turneul One Drop şi a încasat nu mai puţin de 18.346.673$! În acelaşi turneu, însă cu doi ani mai târziu, jucătorul canadian de origine română Daniel Negreanu a terminat pe locul 2 şi a primit un premiu de “consolare” în valoare de 8.288.001$.