Fotbal international

Ronaldinho, pe urmele lui Romario şi Bebeto. Ce ocupaţie are acum Dinţosul

Un alt fost câştigător al Balonului de Aur s-a hotărât să încerce o nouă provocare. Ronaldinho, pe urmele compatrioţilor Bebeto si Romario.
21.03.2018 | 09:04

Au fost nume imense ale sportului rege, incântând cu tehnica şi execuţiile lor milioane de iubitori ai fotbalului din întreaga lume. Au cucerit de-a lungul carierei o mulţime de trofee cu echipele de club sau naţionale, dar şi la nivel individual. Dar astăzi, consideră că au dat şi au primit destul de la zeul fotbal şi acum caută alte provocări, total diferite, dar cu mult mai grele şi cu mult mai multă responsabilitate.

Încet-încet a devenit un trend pentru foştii mari sportivi, dintre care destui sunt fotbalişti, să încerce să vină în sprijinul celor mulţi prin implicarea lor în viaţa politică. Recent, cel mai înalt nivel atins de un fost Balon de Aur, liberianul George Weah, a fost investirea sa ca preşedinte al ţării.

Foşti colegi la Barca, acum oameni politici în Brazilia

Fobia politicii a pătruns şi în Brazilia, ţară care a scos permanent nume imense în fotbal, fiind efectiv o şcoală de plămădit supervalori. Până şi cel considerat încă de către foarte multă lume drept cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele a luat la un moment dat în considerare ideea de a intra în politică, dar a renunţat în cele din urmă.

Nu la fel au procedat Romario sau Bebeto, foşti colegi de naţională în 1994, în SUA, când au cucerit al patrulea titlu mondial. Ambii au acum o carieră de succes ca politicieni, iar Romario este senator şi va candida pentru funcţia de guvernator al statului Rio de Janeiro. Iar ultima apariţie în viaţa politică este tot un alt fost star al Barcelonei, la fel ca Romario. NImeni altul decât Ronaldinho, Dinţosul intrând în Partidul republican, dar încă nu s-a decis dacă va şi participa pe liste la viitoarele alegeri, deşi conducerea partidului insistă să accepte o candidatură, pentru că numele lui Ronaldinho ar fi din start un imens bons pentru victorie.

Tags: