Fotbal international

Foto. Ronaldo a recunoscut cine l-a inspirat pentru faimoasa tunsoare de la CM din 2002

Brazilianul Ronaldo a fost unul dintre principalii protagonişti de la Campionatul Mondial din 2002 datorită nivelului de joc, dar şi a unei tunsori cu totul specială.
28.12.2017 | 20:58

Campionatul Mondial de fotbal din 2002 a fost ultimul turneu final important câştigat de Brazilia, iar Ronaldo Nazario avea să devină golgheterul competiţiei. Fostul mare atacant de la Real Madrid s-a prezentat în Coreea şi Japonia cu o tunsoare devenită celebră şi a recunoscut într-un interviu pentru Deporte Interactivo cine l-a influenţat.

Ronaldo a reuşit opt goluri la turneul final, două dintre ele în finala cu Germania, şi a devenit un adevărat erou în ţara sa. Frizura lui Ronaldo a devenit rapid o adevărată modă în Brazilia şi mii de copii l-au copiat pe atacant:“De fiecare dată când am văzut un copil cu această tunsoare mă panicam, nu asta a fost intenţia mea, nu am influenţat copiii în acest fel”, a explicat el amuzat.

Ronaldo s-a inspirat din desenele animate şi a fost copiat de Neymar

Legendarul vârf a fost inspirat de un personaj bine-cunoscut din lumea desenelor animate din Brazilia, numit Cascao, din seria a lui Monica. Interesant este că frizura lui Ronaldo a fost copiată şi de Neymar, actualul star al lui PSG, a recunosct de altfel acest lucru într-un interviu: „În 2002 am avut tunsoarea lui Ronaldo, dar nu îmi amintesc mai mult “, a explicat el.

Sonia Nazario, mama lui Ronaldo, a dezvăluit la un moment dat că nici măcar fiul atacantului nu l-a recunoscut pe tatăl său în momentul în care s-a întors de la turneul final din Asia: „Nu l-a recunoscut, s-a uitat la el şi a fost surprins de tatăl său, astfel el s-a dus şi s-a tuns înapoi”, a dezvăluit Sonia.

616 meciuri are Ronaldo în carieră

414 gouri

19 trofee