Fotbal international

Ronaldo nu marchează, dar spulberă orice record cu privire la vânzarea de tricouri la Juventus

15.09.2018 | 20:43
Ronaldo nu marchează, dar spulberă orice record cu privire la vânzarea de tricouri la Juventus

Cristiano Ronaldo nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere sportiv la Juventus, însă campioana Italiei se poate lăuda cu cifre impresionante în ceea ce priveşte numărul de tricouri vândute cu numele starului portughez.

Formaţia torineză l-a achiziţionat pe Cristiano Ronaldo în această vară de la Real Madrid în schimbul sumei de 115 milioane de euro şi îi plăteşte un salariu anual de 30 de milioane de euro. Mutarea a produs efecte spectaculoase din punct de vedere al marketingului, iar vânzările de tricouri în Europa ale lui Juventus au crescut cu 145,5% în luna august, faţă de aceaşi perioadă din anul trecut.

Cristiano Ronaldo, fără gol marcat în trei etape

Starul portughez nu a reuşit să înscrie până în acest moment, deşi a jucat în trei partide oficiale în Serie A. Lusitanul s-a remarcat la debutul pentru campioana en-titre cu un o lovitură aplicată portarului advers, iar în duelul cu Lazio Roma a fost protagonistul unei ratări cu poarta goala. Noul star al campioanei Italiei nu s-a remarcat cu nimic în ultimul meci cu Parma. Cristiano Ronaldo a marcat 450 de goluri în 438 de partide disputate pentru Real Madrid în 9 sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu. Lusitanul a câştigat de patru ori Liga Campionilor cu formaţia spaniolă şi a fost recompesant de tot atâtea ori cu Balonul de Aur.

Vedeta celor de la Juventus a ieşit în evidenţă în minutul 90 al jocului de debut contra lui Chievo într-un moment în care Juventus a marcat golul de 3-2, dar a fost anulat în cele din urmă pentru un henţ făcut de atacantul echipei.  Ronaldo l-a accidentat la faza respectivă pe Sorrentino , portarul celor de la Chievo având nevoie de schimbare în urma unei lovituri cu genunchiul în cap primită de la portughez. Ibericul va avea şansa să înscrie într-un meci oficial pentru noua lui echipă în partida cu Sassuolo, programată pe 16 septembrie.

Cristiano Ronaldo visează să câştige Liga Campionilor cu Juventus

”Liga Campionilor este un trofeu pe care toată lumea vrea să-l câștige, dar este foarte dificil. Juventus a fost aproape, dar finala este întotdeauna o necunoscută. Sper să aduc noroc, dar ne trebuie liniște. Vom lupta pentru toate trofeele. Întâmpinarea de care am avut parte m-a emoționat. Le mulțumesc tuturor celor care s-au bucurat pentru venirea mea. L-am cunoscut pe Allegri și abia aștept să ne vedem la primul antrenament, în 30 iulie. Vreau să joc în prima etapă din Serie A. Nu am venit aici în vacanță, vreau să triumf cu Juventus. Sunt aici pentru a-mi lăsa amprenta în istoria clubului. Nu mă gândesc la Balonul de Aur. Întotdeauna vreau să câștig și să fiu cel mai bun. Dacă lucrurile merg bine, cu siguranță aș putea avea șansa să-l câștig din nou. Dar nu este ceva ce mă face să pierd somnul”, a afirmat Ronaldo imediat după ce a fost prezentat de şefii echipei italiene.

Stocurile cu tricouri cu numele lui Cristiano Ronaldo s-au epuizat și, în momentul de față, un fan trebuie să aștepte o lună la comandă pentru a putea intra în posesia unui astfel de accesoriu. Prețul unui tricou al lui Ronaldo este de aproximativ 100 de euro.