Fotbal international

Incredibil, dar adevărat! Ce echipe i-au refuzat pe Ronaldo şi Messi

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi au fost aproape de a ajunge în Serie A la începutul anilor 2000. Starul portughez ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Adrian Mutu la Parma.
12.02.2018 | 19:21
Incredibil dar adevarat Ce echipe iau refuzat pe Ronaldo si Messi

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi puteau să aibă o altă traiectorie în carieră dacă ar fi ajuns în Serie A la începutul anilor 2000. Gazzetta dello sport a făcut o analiză a transferurilor ratate de cluburile din Italia, iar cele două staruri au fost cap de afiş.

În vara anului 2003, Parma l-a vândut pe Adrian Mutu la Chelsea şi conducătorii clubului căutau un jucător care să-l înlocuiască pe internaţionalul român. Italienii s-au orientat spre Cristiano Ronaldo, însă negocierile nu s-au concretizat şi portughezul a ajuns la Manchester United.

Messi putea ajunge mai devreme în Serie A decât Ronaldo

Lionel Messi a fost, la rândul său, aproape de a ajunge în Serie A. Starul celor de la Barcelona era dorit de Como în 2002, pe când avea doar 15 ani. Argentinianul se afla la academia catalanilor şi a ajuns în probe la micuţa echipă, însă transferul a picat, cu toate că suma era una modestă, aproape 35.000 de euro.

L-am avut pe Lionel Messi în probe timp de două săptămâni. Avea 15 ani, era un băiat talentat, pe care eu îl urmăream de ceva timp. Din cauza unor circumstanţe, transferul nu s-a mai realizat”, a povestit Enrico Preziosi, fostul preşedinte al celor de la Como.