Fotbal intern

“BIJUTERIA” Dorin Rotariu bagă 1.000.000 € în club!

Fără îndoială, Dorin Rotariu este unul dintre cei mai promiţători fotbalişti din România, motiv pentru care Dinamo speră să obţină profit maxim de pe urma vînzării sale într-un...
23.04.2014 | 00:07
BIJUTERIA Dorin Rotariu baga 1000000 E in club

Fără îndoială, Dorin Rotariu este unul dintre cei mai promiţători fotbalişti din România, motiv pentru care Dinamo speră să obţină profit maxim de pe urma vînzării sale într-un campionat din străinătate. Problema este că 50 la sută dintre drepturile federative au rămas la societăţile care controlează defuncta Politehnica Timişoara, fosta vicecampioană a României, aflată în prezent în insolvenţă şi dezafiliată din sistemul competiţional al campionatului românesc. În plus, conform contractului, suma plătită societăţilor controlate de Marian Iancu nu poate fi mai mică de 1,5 milioane de euro, context în care pentru Dinamo nu ar fi rentabil să îl cedeze pentru mai puţin de trei milioane de euro.

Dinamo trebuie să plătească minimum 1,8 milioane de euro

În plus, la această sumă se adaugă şi drepturile federative de pe urma transferului lui Alexandru Curtean la Botev Plovdiv. Contractul semnat între cele două cluburi în iarna lui 2012 prevedea că 25 de procente din valoarea lui Curtean să fie redirecţionate către clubul de pe Bega, dar nu mai puţin de 300.ooo de euro. Conducătorii lui Dinamo au obţinut totuşi o păsuire în momentul în care Curtean a plecat de la club, înţelegerea fiind ca suma să fie adăugată celei achitate din revînzarea lui Rotariu. Ceea ce înseamnă că suma minimă pe care Dinamo ar trebui să o achite societăţilor lui Marian Iancu este de cel puţin 1,8 milioane de euro.

Timişoara vrea 800.000 de euro pe loc

Cum situaţia nu este, momentan, în avantajul nici unei părţi se pare că oficialii celor două cluburi au purtat nişte discuţii legate de o cale de mijloc, prin care toată lumea să fie mulţumită. Concret, Marian Iancu a lăsat de înţeles că este dispus să cedeze toate drepturile federative ale lui Rotariu către Dinamo, dacă Ionuţ Negoiţă va plăti pe loc o sumă în jurul a 800.000 de euro. Ideea pare a fi pe placul patronului din “Ştefan cel Mare”, numai că suma este totuşi una mare, motiv pentru care omul de afaceri aşteaptă perioada de mercato din vară pentru a decide cît de rentabilă este plata acestei sume în conturile timişorenilor.

“Sîntem deschişi la negocieri, Dinamo are prima opţiune!”

Contactat de FANATIK.RO, Marian Iancu nu a oferit detalii legate de această situaţie, dar a lăsat de înţeles că este deschis negocierilor cu oficialii lui Dinamo. “Eu nu pot decide singur, ci totul este hotărîrea societăţilor, creditorilor. Degeaba îmi expun eu o părere, dacă nu decide majoritatea. Noi sperăm să obţinem cît mai mulţi bani în schimbul lui Rotariu, este normal. Dar sîntem deschişi să cedăm şi restul de 50 de procente în cazul unei oferte convenabile. Stăm la discuţii şi cu Dinamo şi cu oricare alt club, însă dacă vine ofertă de la altă echipă, Dinamo are prima opţiune”, a declarat Marian Iancu pentru FANATIK.RO.

7 goluri a reuşit Dorin Rotariu pentru Dinamo în acest sezon, în 26 de meciuri, el fiind golgheterul echipei în Liga 1

P: Pariaza LIVE cu Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare!