News

Rugăciunea Maicii Domnului Izvorul Tămăduirii! Vindecă toare relele

02.05.2019 | 12:46
Rugăciune în ziua Izvorului Tămăduirii! Se spune pentru putere și iubire

Rugăciunea Mare a Maicii Domnului Izvorul Tămăduirii trebuie spună dimineața! Aceasta vindecă toate relele. În fiecare an, ziua de vineri din Săptămâna Luminată este închinată Maiici Domnului, cea care este izvorul tămăduitor al bolilor sufletești și trupești. „Bucură-te, izvorul cel neîntinat și purtător de viață!”, respectiv „Bucură-te, crin preacurat și de Dumnezeu primitor!”.

Rugăciunea Mare a Maicii Domnului Izvorul Tămăduirii!

Potrivit tradiției, Leon cel Mare, cu puțin timp înainte de a ajunge împărat, va căuta un izvor prin apropiere și nu va găsi. Maia Domnului l-a auzit atunci și i-a zis: “Nu este nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape! Patrunde, Leone, mai adanc in aceasta padure si luand cu mainile apa tulbure potoleste setea orbului si apoi unge cu ea ochii lui cei intunecati”. Leon va asculta si astfel, va gasi un izvor din care ii va da orbului sa bea. Ii va spala fata cu aceasta apa, iar orbul va incepe sa vada.

“Dupa ce a ajuns imparat, Leon a construit langa acel izvor o biserica. Mai tarziu, imparatul Justinian (527-565), care suferea de o boala grea, s-a vindecat dupa ce a baut apa din acest izvor. Ca semn de multumire a construit o biserica si mai mare. Aceasta biserica a fost distrusa de turci in anul 1453.”

Rugăciune Mare a Maicii Domnului Izvorul Tămăduirii
Rugăciune Mare a Maicii Domnului Izvorul Tămăduirii

Rugăciunea Mare a  Maicii Domnului 

Izvorăşte-mi acum, Izvorule, Fecioară de Dumnezeu Născă­toare, dându-mi darul cuvântu­lui, ca să laud izvorul tău, care izvorăşte viaţă şi har credincioşilor; că tu ai izvorât pe Cuvântul Cel într-un ipostas.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!
Locaş de tămăduire mai presus de fire se arată tuturor biserica ta cea sfântă, Fecioară! Că din moarte vădită ridică lămurit pe credincioşii care aleargă la dânsa şi izvorăşte tuturor mângâierea cea din belşug.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!
Din ceruri reverşi nouă daruri fără împuţinare, ceea ce eşti cu adevărat una; căci pe cel orb îl faci să vadă lumina, prin tina cea nouă, strigând tu de sus către Leon, mai presus de gând.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!
Bucură-te, Mărie, bucură-te, ceea ce eşti lauda de obşte şi cin­stită a neamului omenesc! Că Ziditorul tuturor peste tine S-a pogorât vădit, ca o picătură, arătându-te izvor nemuritor, dumnezeiască Mireasă.