Fotbal international

RUPTURĂ! 5 MOTIVE pentru care Ronaldo vrea să plece de la Real

Cristiano Ronaldo petrece aceste zile în Bahamas, dar situaţia sa de la club nu este deloc la fel de relaxantă ca minunata locaţie în care se află. Conform presei din Portugalia, starul...
22.06.2015 | 00:00
RUPTURA 5 MOTIVE pentru care Ronaldo vrea sa plece de la Real

Cristiano Ronaldo petrece aceste zile în Bahamas, dar situaţia sa de la club nu este deloc la fel de relaxantă ca minunata locaţie în care se află. Conform presei din Portugalia, starul “galacticilor” a explodat în concediu şi a spus că nu mai suportă ce se întîmplă la clubul pe care îl trage în spate de cîteva sezoane. 

Totul a început pe 7 iunie, în momentul în care Barcelona a făcut tripla (campionat, Cupa, Liga Campionilor). Atunci, Pique a avut un mesaj ironic pentru cei de la Real, în care i-a mulţumit lui Kevin Roldan, cîntăreţul invitat de Ronaldo la ziua lui de naştere, la puţine ore după ce Atletico umilise rivala din oraş cu 4-0. Atunci, Ronaldo a înţeles că este vizat în principal pentru că s-a gîndit mai mult la recordurile sale decît la rezultatele echipei.

STEAUA. Arabii anunţă: Szukala şi Sănmărtean, OUT de la Al Ittihad

Jurnaliştii de la AS au pus cap la cap toate problemele lui Cristiano Ronaldo şi au prezentat de ce este foarte hotărît să plece de pe Santiago Bernabeu în acest sezon:

1. Nu a fost apărat de conducere după ce a petrecut de ziua lui

Pentru primul motiv ne întoarcem pe 7 februarie, cînd Cristiano Ronaldo şi-a sărbătorit ziua. Cei mai importanţi oameni din club, Florentino Perez, dar şi cei mai importanţi jucători spanioli, Iker Casillas şi Sergio Ramos, nu au fost prezenţi. Jucătorii s-au dus la ziua Sarei Carbonero, soţia portarului, în timp ce preşedintele a preferat ziua managerului Nicholas Martin Sanz. Observînd că nu îi ia nimeni apărarea, Ronaldo s-a supărat pe conducere şi a intr-un în “silenzio stampa”. De atunci, a mai vorbit o singură dată, pe 5 iunie, cînd a postat filmuleţul în care îi ruga pe toţi să îl lase în pace.

STEAUA. Cale LIBERĂ pentru Rusescu! Sevilla face transferul

2. Nu e mulţumit de medicul echipei, dar nimeni nu îl ascultă 

Tot după înfrîngerea cu Atletico, Ronaldo a izbucnit în vestiar, spunînd că echipa nu este în formă, nici mental, nici fizic. Atunci, portughezul a dat vina pe şeful echipei medicale, Jesus Olmo. Deşi o parte dintre jucători nu sînt mulţumiţi de serviciile sale, acuzînd metodele sale de lucru, el are protecţia “greilor” spanioli, iar aceştia au ignorat părerea lui Ronaldo. Atunci, deţinătorul Balonului de Aur şi-a dat seama că părerea sa nu este aşa importantă în vestiar.

3. Deranjat de modul în care sînt trataţi Casillas şi Ramos

O mare supărare îi este adusă de modul în care cei doi veterani ai Realului, Casillas şi Ramos, sînt trataţi. Deşi au 16, respectiv 10 ani la Real, conducerea nu îi apără şi se poartă cu ei ca şi cum ar fi neimportanţi pentru club. Portughezul ştie că poate ajunge şi el în această situaţie şi că pentru galactici e mai importantă o plecare pe bani decît o retragere în glorie la club.

4. Nu e de acord cu noua tactică, să fie număr 9

Cristiano Ronaldo este principalul marcator şi cel mai important om din echipă, dar stilul de joc pe care îl are Realul nu se adaptează după el. În comparaţie cu Messi, care decide cum merge treaba la Barcelona, Ronaldo nu este întrebat niciodată de tactică. Mai mult, a citit tot mai mult în presă şi a văzut declaraţiile lui Perez şi Benitez că Ronaldo va fi noul număr 9 al echipei, poziţie care nu îi place.

Andra, fotografia care a strîns în cîteva ore peste 100.000 de LIKE-URI

5. Benitez a vorbit cu Bale, dar nu şi cu el

Ultimul motiv care l-a convins pe Cristiano Ronaldo să plece de la Real Madrid este faptul că Rafa Benitez pare rupt ce de se întîmplă la gruparea madrilenă. În mod normal, antrenorul ar fi trebuit să aibă o discuţie cu cel mai important om din echipă, Ronaldo. În schimb, tehnicianul a preferat să vorbească doar cu Gareth Bale, pe care l-a convins să continue la Real Madrid. În acel moment, Ronaldo a decis că nu are rost să se chinuie pentru Real, cînd nimeni nu îl apreciază pentru ce face la club.

Ceaiul de sunătoare calmează sistemul nervos

Ofertă de 125 de milioane de la PSG

Avînd în vedere că este cel mai bun jucător al momentului, alături de Messi, Ronaldo nu duce lipsă de echipe doritoare. Marca anunţa că PSG ar fi oferit 125 de milioane de euro pentru a-l transfera pe starul “galacticilor”. Dacă ibericii ar accepta, atunci Ronaldo va redeveni cel mai scump jucător din lume, după ce Real a plătit 96 de milioane, în 2009, pentru a-l aduce de la Manchester United. În acest moment, transferul lui Bale din 2013, cînd a fost cumpărat de Real Madrid de la Tottenham, este cel mai costisitor din istorie. Spaniolii au scos din buzunar aproximativ 100 de milioane de euro.

* 7 trofee a cîştigat Cristiano Ronaldo la Real Madrid în 6 ani, din care 4 în 2014

* 310 goluri în 299 de meciuri oficiale a înscris Cristiano Ronaldo la Real Madrid