News

”Rusia a invadat Ucraina”. Gafă uriașă comisă de site-ul Bloomberg. Cum a reacționat Moscova

Gafă uriașă făcută de cunoscutul site Bloomberg, care a titrat din greșeală că ”Rusia a invadat Ucraina”. Moscova a reacționat prin purtătorul său de cuvânt.
05.02.2022 | 21:41
Rusia a invadat Ucraina Gafa uriasa comisa de siteul Bloomberg Cum a reactionat Moscova
”Rusia a invadat Ucraina”. Gafă uriașă comisă de site-ul Bloomberg. Foto: colaj Fanatik, sursă: Bloomberg/Facebook
ADVERTISEMENT

Gafă uriașă făcută de cunoscutul site Bloomberg, pe fondul tensiunilor de la granița dintre Ucraina și Rusia. Publicația a anunţat, vineri, 4 februarie, că armata lui Vladimir Putin ar fi început invazia țării vecine.

”Rusia invadează Ucraina”, a scris Bloomberg, potrivit New York Post, care postează şi o captură de ecran. Informaţia eronată a rămas online aproximativ jumătate de oră.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că utilizatorii paginii care au vrut să afle mai multe informații şi au dat click pe titlul ”apetisant” de pe site-ul Bloomberg nu au reuşit să citească vreun articol. Pe ecran apărarea o eroare, ceea ce de fapt era și articolul în sine.

Titlu greșit publicat de site-ul Bloomberg: ”Rusia invadează Ucraina”. Explicațiile publicației

Foto: Olga Lautman/Twitter

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că această situaţie arată cât de periculoase sunt tensiunile ”declanşate de declaraţii agresive” venite de la Washington şi de la liderii europeni, notează tass.com, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

După eroarea comisă, Bloomberg a explicat că titlul, era scris dinainte în eventualitatea unei invazii. Articolul a fost publicat din greşeală.

”Pregătim titluri pentru multe scenarii şi unul dintre acestea a fost publicat din greşeală în jurul orei 4 PM, astăzi, pe site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Regretăm profund eroarea. Titlul a fost scos de pe site şi acum cercetăm cauza erorii”, a precizat vineri un reprezentant al site-ului Bloomberg.

Reacția Kremlinului după eroarea făcută de Bloomberg

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat situaţia pentru Tass. Acesta a precizat că nu crede că episodul de vineri este o ”provocare”.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că a fost o provocare, nu este cazul să exagerăm”, a spus el, precizând că Bloomberg și-a cerut scuze pentru acest incident.

”Însă situaţia arată clar cât de periculoase sunt astfel de tensiuni, care au fost declanşate de declaraţii zilnice agresive pe care le tot auzim de la Washington, din capitalele europene şi de la Londra, pentru că aceste declaraţii, desfăşurarea de trupe lângă graniţele noastre şi activităţile zilnice pentru dotarea Ucrainei cu arme au dus la aceste tensiuni şi orice scânteie este periculoasă”, a explicat Peskov.

Tensiunea rămâne sporită la granița dintre Ucraina și Rusia, în ciuda multiplelor încercări de negocieri între Moscova și forțele NATO.

ADVERTISEMENT
Tags: