News

A căzut în fața metroului, la stația Ștefan cel Mare! Circulația, blocată spre Victoriei

07.04.2019 | 14:11
A cazut in fata metroului la statia Stefan cel Mare Circulatia blocata spre Victoriei

O persoană a căzut duminică, la orele prânzului, în faţa metrolului, la staţia Ştefan cel Mare. În urma acestui incident, circulaţia metrourilor pe sensul de mers către staţia Piaţa Victoriei a fost întreruptă. Echipajele de urgenţă s-au deplasat la faţa locului pentru a încerca să-i salveze viaţa.

Mai multe persoane s-au aruncat în faţa metroului anul acesta

Conform primelor informaţii, este vorba despre un bărbat care a căzut pe şine, iar ulterior a fost lovit de metrou. Victima este în viaţă şi a fost găsită de salvatori în stare de conştienţă. Sinuciderile şi tentativele de suicid la metroul bucureştean au început să fie din ce în ce mai frecvente în ultima vreme, iar autorităţile chiar iau în calcul să monteze unele panouri de protecţie pe peroanele staţiilor.

În luna februarie, o persoană a murit după ce s-a aruncat în faţa unei garnituri de metrou la staţia Gorjului, aflată pe magistrala M3. Tot în luna februarie, o altă persoană a încercat să se sinucidă, aruncându-se în faţa unui tren, la staţia Apărătorii Patriei, aflată pe magistrala M2. Martorii incidentului au alertat 112, iar salvatorii au reuşit să scoată victima în viaţă de sub garnitură.

Panourile de protecţie, o măsură ce ar putea preveni sinuciderile de la metrou

Ce vor să facă autorităţile pentru a preveni tentativele de sinucidere la metrou

De asemenea, la începutul anului, o femeie a fost spulberată pe linia de metrou, la staţia Piaţa Romană. Victima ar fi coborât pe şine fără a fi putut observată la timp şi a fost lovită la circa 50 de metri de peron, în galeria subterană. Tot în ianuarie, un tânăr a încercat să îşi pună capăt zilelor la staţia de metrou Costin Georgian.

Anul trecut, autorităţile s-au gândit la un proiect prin care mai multe panouri să fie montate în staţiile de metrou, după o femeie cu probleme psihice a împins o tânără pe şine, la staţia Dristor. Panourile ar urma să aibă o înălţime de minimum 1,80 metri şi să fie montate în toate staţiile, începând cu Piaţa Victoriei 1.

Până acum, însă, nu s-a luat nicio decizie finală cu privire la amplasarea acestor sisteme de siguranţă. Panouri similare există de mai mulţi ani la sistemul de transport subteran din Franţa, Germania, Spania sau Marea Britanie.