Sporturi

S-a deschis licitația pentru cercul de nord al Autostrăzii de centură a Capitalei. Cât costă cele 3 loturi și cât va dura execuția lucrărilor

05.06.2019 | 16:46
Sa deschis licitatia pentru cercul de nord al Autostrazii de centura a Capitalei Cat costa cele 3 loturi si cat va dura executia lucrarilor
S-au deschis licitațiile pentru partea de nord a autostrăzii de centură a Capitalei *foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Încep în sfârșit licitațiile pentru autostrada de centură din nordul Bucureștiului, cea care ar trebui să preia mare parte din sarcina liniei de centură a Capitalei, dar și a traficului din București. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că s-au deschis licitațiile pentru cele trei loturi ale autostrăzii. Acestea vor avea o durată de realizare de 34 de luni, din care 12 luni proiectare și 22 de luni perioada de execuție.

S-au deschis licitațiile pentru primele loturi din Autostrada de Centură a Capitalei

Astfel, termenul limită pentru licitația care privește cele trei loturi pentru Autostrada de pe centura de nord a Capitalei ar urma să fie gata pe 12 august 2019. În toate cele trei cazuri, perioada de garanție a lucrărilor este de minim 5 ani, dar cu posibilitatea de extindere de până la 10 ani. Durata de realizare a contractelor va fi de 34 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 22 luni de execuție.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului CNAIR, traseul lotului 1 se va desfășura între Dragomirești Vale și DN1, în dreptul localității Corbeanca. Lotul are 17,5 km și va costa peste 842 de milioane de lei, fără TVA. Acest drum va două noduri rutiere, la intersecția cu DN7 București – Piteșt iși DN1A București – Ploiești. De asemenea, în contractul primului lot apar și 10 poduri și pasaje.

S-au deschis licitațiile pentru partea de nord a autostrăzii de centură a Capitalei *foto: autoexpert.ro
S-au deschis licitațiile pentru partea de nord a autostrăzii de centură a Capitalei *foto: autoexpert.ro

Autostrada Centurii de Nord a Capitalei o va completa pe cea din Sud

Lotul 2 al Autostrăzii Centurii de Nord va avea o lungime de 19 km și va costa aproape 880 milioane de lei, fără TVA. Traseul acestui lot începe de la DN1, în dreptul localității Corbeanca și se termină la DN2, în localitatea Afumați. Lotul 3 va fi ceva mai scurt, de 8,6 km. Acesta leagă localitatea Afumați de DN3, în zona Cernica și va avea 7 pasaje.

ADVERTISEMENT

Cele 3 loturi sunt parte integrantă ale contractului “Proiectare și Execuție Autostrada de Centură București Sector Centura Nord”. În ceea ce privește Centura Sud, la două loturi s-au început deja executarea lucrărilor, în timp ce un lot se află în proces de semnare, potrivit 130km.ro. Inelul de autostradă din jurul Capitalei ar trebui să aibă o lungime totală de 101 kilometri, din care partea de Sud are 50,8 kilometri și partea de Nord 50,2 km.

Tags: