Sport

Dueluri de foc în semifinalele Cupei României! Cine va găzdui turneul Final 4

Semifinalele Cupei României FAN Courier la handbal masculin programează duelurile Poli Timişoara - Minaur Baia Mare şi AHC Dobrogea Sud - Steaua Bucureşti, potrivit tragerii la sorţi de la sediul FR Handbal.
28.02.2018 | 15:07
Dueluri de foc in semifinalele Cupei Romaniei Cine va gazdui turneul Final 4

Turneul Final Four va avea loc la Constanţa, în 17-18 martie. Cu 10 trofee al Cupei României în palmares, Steaua vrea să îşi respecte blazonul în faţa “marinarilor” care vor juca pe teren propriu competiţia. Fostul mare internaţional Mihai Marinescu, reprezentantul “militarilor” la tragerea la sorţi, spune că derby-ul contra Constanţei va decide probabil câştigătoarea ediţiei 2018.  

“Este un meci foarte greu, poate cel mai dificil adversar este Constanţa, dar cu orice echipă am fi picat nu era uşor. Cupa României este clar un obiectiv pentru Steaua, precum şi o clasare pe primele locuri în campionat. Ne dorim să facem nişte meciuri bune care să ne aducă în postura de a cuceri trofeul. Şi noi, şi Constanţa avem jucători valoroşi, aşadar va conta mult forma şi atitudinea băieţilor pe teren la ora meciului. Cine va câştiga acest derby va lua o opţiune serioasă pentru câştigarea trofeului”, a punctat fosta glorie a Stelei.

Din cauza vremii, constănţenii nu au reuşit să ajungă la tragerea la sorţi de la sediul FRH. AHC Dobrogea Sud este urmaşa fostei HCM Constanţa, echipă cu 6 cupe în palmares.  În cealaltă semifinală, SCM Poli Timişoara va înfrunta revelaţia competiţiei, nou promovata în Liga Zimbrilor, Minaur Baia Mare, echipă ce a eliminat în optimile Cupei campioana şi deţinătoarea Cupei României – Dinamo Bucureşti.

Prin vocea managerului sportiv Dan Dumitru, bănăţenii se declară mulţumiţi de tragerea la sorţi şi speră să obţină al doilea trofeu din istoria clubului după cel din 1986. “Să fim sinceri, este o tragere favorabilă pentru noi. Nu va fi însă uşor deoarece şi Baia Mare s-a întărit. Avem ca obiectiv câştigarea cupei. Sunt totodată şanse mari ca finalista să joace în cupele europene, aşa că vom aborda cu maximă concentrare turneul final-four”, a precizat oficialul bănăţenilor.

Surpriza competiţiei, Minaur Baia Mare speră ca prin calificarea în finala Cupei României FAN Courier să îşi asigure biletele pentru cupele europene, a declarat directorul clubului Ionuţ Marta. De 6 ori câştigători ai competiţiei, ultima oară în 2015 pe teren propriu, băimărenii speră să redevină un nume important şi pe plan internaţional.  “Pentru noi este o surpriză că suntem în final four-ul Cupei României. Chiar dacă avem un trecut glorios şi reprezentăm un brand recunoscut pe plan naţional şi internaţional, suntem totuşi o nou promovată. Obiectivul în acest an era reconstrucţia echipei, având în vedere că în urmă cu doi ani ne-am desfiinţat.

Ne vom juca şansa şi din postura de outsideri vom încerca sa furnizăm surpriza. Pentru noi Cupa României este şi o modalitate de a reveni în Europa, Baia Mare îşi propune mereu obiective îndrăzneţe. Am vrea să repunem tradiţia pe picioare şi să reprezentăm handbalul românesc cu cinste”, a punctat Ionuţ Marta, director CS Minaur Baia Mare.