Fotbal intern

FCSB trimite o avere în tribune! „Perlele” cu 70.000 de euro salariu, în afara lotului

31.03.2019 | 17:00
FCSB trimite o avere in tribune Perlele cu 70000 de euro salariu in afara lotului

FCSB va aborda meciul cu Universitatea Craiova cu o formulă cu un singur vârf, din care va face parte „Bizonul” și va lipsi golgeterul din 2019, Ioan Hora, care va începe meciul de pe bancă. Totodată, antrenorul roș-albaștrilor a decis să îi scoată din lot pentru meciul care ar putea să scoată FCSB din lupta la titlu fără trei dintre cei mai bine plătiți jucători din lotul lui Mihai Teja.

FCSB își ține trei dintre cei mai bine plătiți jucători în tribune

FCSB nu a avut prea multe transferuri reușite, față de sezoanele precedente. Mulți jucători aduși gratis, dar cu salarii destul de mari pentru nivelul Ligii 1 Betano au fost semnați de trupa lui Gigi Becali. De exemplu, Raul Rusescu a fost adus din Turcia, de la Osmanlispor, acolo unde fusese retrogradat la echipa a doua. În 22 de meciuri în care a fost mai mult rezervă, Rusescu nu are un bilanț tocmai rău, cu 3 goluri și 5 pase decisive. Dar este departe de ceea ce așteptau oficialii FCSB de la el.

„Sunt dezamăgit de Rusescu. Ce să mai…? Parcă a uitat fotbalul. Să vedem dacă renunțăm la el. Avem contract. Dacă putem să renunțăm la el, renunțăm. Cu siguranță o să luăm un atacant, ne trebuie. Daca ia Gnohere roșu, n-avem atacant. Nu e caviar, poate icre de știucă. Nu ne ajută. Cu Rusescu, a zis Meme că este icre negre. Am vrut și eu caviar și am rămas cu icre de Manciuria”, spunea Gigi Becali, înainte de pauza de iarnă. Chiar dacă l-a luat pe Ioan Hora, Raul Rusescu l-a convins pe Mihai Teja în perioada de pregătire și a rămas în lot în 2019. Rusescu are la FCSB un salariu lunar de 25.000 de euro.

Raul Rusescu, unul dintre jucătorii exilați de FCSB în tribune

Florentin Matei și Adrian Stoian, „perlele” din iarnă, nu joacă cu Craiova

Campania din iarnă de transferuri a fost ceva mai modestă pentru FCSB. Roș-albaștrii i-au adus pe Florentin Matei, Adrian Stoian, Ioan Hora și Iulian Cristea. Dacă Hora este golgeterul echipei în 2019 iar Cristea este o adiție extrem de importantă pentru echipa roș-albastră, Matei și Stoian par să fie deja trecuți pe linie moartă de oficialii FCSB. Florentin Matei a jucat 6 partide la FCSB, fără să fie integralist în niciuna dintre ele. Fostul jucător al lui Astra Giurgiu nu a reușit niciun gol și nicio pasă decisivă. „Messi de România” are un salariu lunar de 15.000 de euro la FCSB, o sumă destul de bună pentru nivelul fotbalului românesc.

Un salariu dublu față de Matei are Adrian Stoian! „Italianul” adus din Serie B încasează 30.000 de euro pe lunăla FCSB, dar a fost mazilit instant de Gigi Becali după primul meci în mandatul lui Teja, egalul cu Dunărea Călărași, scor 1-2. În total, Stoian a jucat 100 de minute! Deci a încasat până acum, în cele două luni de contract cu FCSB, nu mai puțin de 600 de euro pe minut jucat.

Adrian Stoian a jucat doar 100 de minute în tricoul FCSB

Așadar, dacă îi luăm doar pe cei trei jucători pe care FCSB îi ține în tribune, Gigi Becali plătește nu mai puțin de 70.000 de euro lunar unor fotbaliști pe care nu îi folosește.

  • 1 milion de euro este cota lui Florentin Matei, potrivit transfermarkt.de
  • 1,2 milioane de euro este cota lui Adrian Stoian
  • 500.000 de euro este cotat Raul Rusescu