Fotbal intern

Salariile refuzate de Alex Pașcanu și Andrei Burcă pentru a ajunge la CFR Cluj! Rivala FCSB oferea 15.000 de euro. EXCLUSIV

23.09.2019 | 22:13
Salariile refuzate de Alex Pascanu si Andrei Burca pentru a ajunge la CFR Cluj Rivala FCSB oferea 15000 de euro EXCLUSIV
Alex Pașcanu câștigă 8 mii de euro lunar la CFR. Sursă Foto: Sportpictures

FCSB a fost aproape de transferul a doi dintre cei mai importanți fundași centrali din România. Andrei Burcă a impresionat la FC Botoșani și a fost dorit de cele mai importante echipe din Casa Pariurilor Liga 1, însă a ales să meargă la CFR Cluj, chiar dacă Gigi Becali îi oferea un salariu de 15 mii de euro. Aceiași sumă urma să o încaseze și Alex Pașcanu, care a ajuns tot la campioana ultimelor două ediții de campionat.

Salariile oferite de Gigi Becali

Andrei Burcă a fost unul dintre stâlpii apărării celor de la Botoșani, iar prestațiile sigure din Moldova l-au făcut pe fundaș să fie dorit de cele două echipe care s-au luptat pentru supremația în Casa Pariurilor Liga 1 în ultimele două sezoane. Gigi Becali îi oferea lui Burcă 15 mii de euro pe lună dacă ajungea la FCSB, însă apărătorul central a ales să meargă la CFR Cluj, unde este răsplătit cu 10 mii de euro lunar.

  • Andrei Burcă: CFR Cluj – 10.000 de euro, FCSB – 15.000 de euro
  • Alexandru Pașcanu: CFR Cluj – 8.000 de euro, FCSB – 15.000

Alexandru Pașcanu a fost om de bază pentru echipa națională de tineret atât în campania de calificare la Euro, cât și la turneul final găzduit de Italia și San Marino. După Campionatul European, prestațiile sigure au ridicat interesul celor două rivale din Casa Pariurilor Liga 1, iar Alex Pașcanu s-a arătat interes de un transfer în România, dată fiind situația sa de la Leicester, unde nu primea șanse la echipa mare. Ca și în cazul lui Andrei Burcă, Becali l-a atras pe Pașcanu cu un salariu de 15 mii de euro pe lună, însă internaționalul de tineret a ales să meargă în Gruia, unde are un salariu de 8 mii de euro în primul an, încasările urmând să crească cu o mie de euro în fiecare an rămas din contract.

Andrei Burcă a ajuns la CFR de la Botoșani. Sursă Foto: Sportpictures
Andrei Burcă a ajuns la CFR de la Botoșani. Sursă Foto: Sportpictures

Cristi Manea, a treia dispută dintre CFR și FCSB

Cristi Manea a fost unul dintre oamenii de bază ai CFR-ului în cele două campanii în care clujenii au reușit să câștige titlul în Casa Pariurilor Liga 1. Totuși, fundaș dreapta al echipei naționale de tineret a ajuns la rivala FCSB în ultima zi de mercato, într-un moment în care formația lui Dan Petrescu a avea deja completat lotul.

  • 30.000 de euro câștigă lunar Manea la FCSB

Marius Bilașco, directorul departamentului de scouting al CFR-ului a confirmat că Manea a fost aproape de CFR, dar și că Burcă și Pașcanu au ales formația din Gruia, în ciuda salariilor mai ofertante date de FCSB: “Au fost semnale că Manea a vrut să vină la noi, dar era vorba de sume pe care nu le puteam plăti. Au fost mulți jucători care au ales să vină la noi deși aveau oferte mai avantajoase de la FCSB. Îmi vin în cap Burcă și Pașcanu. Au ales CFR chiar dacă la FCSB primeau salarii mai mari. Ne-am simțit bine și ne gândeam că ‘Uite, oamenii vin la noi pe salarii mai mici decât cele promise de FCSB‘, a declarat Marius Bilașco la Telekom Sport.

Tags: