Fotbal international

Salariu de nabab pentru selecționerul Angliei! Câți bani încasează Gareth Southgate

04.10.2018 | 18:16
Salariu de nabab pentru selectionerul Angliei Cati bani incaseaza Gareth Southgate

Federația i-a prelungit contractul selecționerului Gareth Southgate până în 2022, când naționala Angliei ar trebui să participe la Campionatul Mondial din Qatar. 

Cei din conducere au fost încântați de parcursul avut de Anglia la Cupa Mondială din Rusia, unde băieții lui Soutghate au ajuns până în semifinale, acolo unde au fost eliminați de naționala Croației.

Câți bani încasează Gareth Southgate

Acesta va încasa trei milioane de lire anual, ceea ce înseamnă că la finalul contractului se va alege cu 12 milioane de lire.

„Sunt încântat că voi avea ocazia de a pregăti această națională și la următoarele două turnee majore. Poziția de selecționer rămâne un privilegiu și o adevărată onoare. Am văzut ceva special în această vară, când echipa națională a arătat foarte unită. Vedem cât de departe va ajunge această reprezentativă atât de tânără în anii ce vor urma” – a spus Gareth Southgate.

A selecționat un jucător născut în anul 2000!

Iar Gareth Southgate nu a exagerat atunci când a zis că naționala Angliei este una extrem de tânără. Sotughate a selecționat pentru duelurile cu Croația și cu Spania din Nations League doi puști, pe Mason Mount (19 ani) și pe Jadon Sancho (18 ani). Cel de-al doilea a devenit astfel primul jucător născut în secolul XXI convocat la naționala Angliei.

Mason Mount este un atacant care aparține la Chelsea, dar în prezent evoluează la Derby sub formă de împrumut. În schimb, Sancho, de asemenea atacant, joacă la cel mai înalt nivel, în Bundesliga, la Borussia Dortmund.

În nouă partide disputate în acest sezon în tricoul Borussiei Dortmund, Jadon Sancho a marcat un singur gol, însă și-a trecut în dreptul său nici mai mult, nici mai puțin de opt assist-uri. El evoluează la Dortmund în postura de aripă stânga și cota sa de piață a explodat în ultimele luni, ajungând până la 20 de milioane de euro.