News

Salvarea vine de la primarul Oradei! Cum ar fluidiza traficul din București Ilie Bolojan dacă ar fi în locul Gabrielei Firea

11.04.2019 | 17:28
Salvarea vine de la primarul Oradei Cum ar fluidiza traficul din Bucuresti Ilie Bolojan daca ar fi in locul Gabrielei Firea
ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan are soluția pentru fluidizarea traficului din București. Primarul Oradei a acordat un amplu interviu în care a vorbit despre planurile sale de viitor pentru orașul pe care îl conduce, dar și despre situația Capitalei.

Cum ar fluidiza Ilie Bolojan traficul din București

Chestionat pe marginea problemelor cu care se confruntă în trafic șoferii din Capitală, primarul Oradei propune o serie de idei pentru omologul său, Gabriela Firea, prin care situația s-ar putea îmbunătăți în viitor. Cu toate acestea, edilul precizează că astfel de schimbări se produc în timp, fiind nevoie de 5-10 ani până să avem parte de efecte concrete.

ADVERTISEMENT

In Bucuresti, partea de mobilitate este o chestiune deficitara. Partea de parcari, cea de circulatie auto, mijloace de transport. Aici vorbim de un complex de factori care necesita 5-10 ani ca sa se vada niste efecte serioase, de la construirea de parcari in afara carosabilului in zonele centrale si cele aglomerate, la eliberarea benzilor de pe carosabil pe care astazi sunt parcate masini, de la eliberarea trotuarelor, la taxarea totala a locurilor de parcare, de la cresterea vitezei transportului in comun, la flote noi de autobuze, extinderea metroului” , a declarat Ilie Bolojan pentru  wall-street.ro.

Cum ar fluidiza Ilia Bolojan traficul din București
Cum ar fluidiza Ilia Bolojan traficul din București

 

Primarul Oradei a detectat principalele probleme din București

Aflat la mandatul cu numărul zece ca primar al Oradei, Ilie Bolojan a vorbit și despre alte probleme care ar trebui să facă parte din prioritățile  Gabrielei Firea pentru București. Spre exemplu, termoficarea reprezintă un subiect foarte important, în opinia edilului din Oradea.

ADVERTISEMENT

Daca termoficarea si canalizarea functioneaza, nu sunt importante. Atunci cand nu functioneaza, devin foarte grave. Oradea este un oras care seamana cu Bucurestiul, adica avem magistrale si CET-uri din anii ’60. Pentru modernizarea sistemului de termoficare trebuie alocate sume mari de bani, iar procesul este unul care necesita timp. Trebuie un program pe 10-15 ani in care sa se schimbe magistralele importante”.