Fotbal intern

Sănătatea Cluj vrea un duel cu FCSB în optimile Cupei României. “Patronul îşi doreşte revanşa!”

27.09.2019 | 12:31
Sanatatea Cluj vrea un duel cu FCSB in optimile Cupei Romaniei Patronul isi doreste revansa

Sănătatea Cluj a produs surpriza în şaisprezecimile Cupei României, toate acestea după ce a eliminat-o pe FC Viitorul Constanţa, scor 1-0, iar formaţia cu un lot în valoare de 975.000 de euro vrea un duel cu FCSB în optimile Cupei României. Cele două echipe s-au mai întâlnit pe 25 septembrie 2017, atunci când formaţia roş-albastră a câştigat cu 6-1. Golurile vicecampioanei României au fost înscrise de Dennis Man (17, 23 pen.), Daniel Benzar (32), William de Amorim (44), Vlad Achim (58) şi Ianis Stoica (90+2), iar pentru “viruşii verzi” Emanuel Rareş Negru (83).

Sănătatea Cluj vrea un duel cu FCSB în optimile Cupei României

“Dorinţa domnului Ghişa e să jucăm cu FCSB, să îşi ia revanşa pentru meciul de acum doi ani. Dar vom vedea cu cine picăm. Noi am învăţat mai multe de-a lungul anilor, ştim să ne motivăm altfel la astfel de meciuri. Cei care suntem aici jucăm pentru că iubim acest sport, nu jucăm pentru bani. Patronul ne-a dus aseară la un restaurant din Cluj. 

E puţin prea departe să ne gândim la trofeu, nici noi nu credeam că putem bate Viitorul. Ştiam ce echipa întâlnim. Următorul adversar ne va trata altfel. Trebuie să ne revenim din această euforie, întâlnim o echipă bună a ligii a treia, Recea, trebuie să ne mobilizăm. Avem o echipă frumoasă, cu jucători care au realizat ceva la nivelul Ligii 1 în cariera lor. E ca o naţională a judeţului Cluj aici, mulţi dintre noi am jucat la echipele de aici sau din zona asta. Vrem să fim şi un model pentru tinerii echipei”, a spus Ionuţ Rada la Ora Exactă în Sport.

Fază de joc din meciul Sănătatea Cluj - Viitorul din Cupa României. Sursă foto: sportpictures.eu
Fază de joc din meciul Sănătatea Cluj – Viitorul din Cupa României. Sursă foto: sportpictures.eu

Ce planuri are Sănătatea Cluj

“Când obţii o astfel de calificare, o trăieşti şi a doua zi. Merită, este o calificare mare, o surpriză. Nimeni nu credea, poate că nici noi. Dacă îmi amintesc bine, Sănătatea a mai eliminat UTA acum vreo 10 ani. Acum este şi mai mare surpriza, pentru că am scos deţinătoarea Cupei. După CFR şi U Cluj, iată că este şi o a treia echipă în oraş. Sperăm ca toate echipele din Cluj să crească frumos şi să dea o imagine oraşului şi ţării.

Vom încerca să promovăm în Liga 2, dar patronul nostru ştie mai multe legate de obiectiv. Sigur că ne dorim promovarea, dar nu s+a vorbit încă despre acest lucru. La ce jucători avem, cu experienţă, s-ar putea vorbi despre asta. Dar sunt mai mulţi factori, pentru că în liga a doua e vorba şi de alte bugete, alte cheltuieli. Să mergi în B doar ca să faci figuraţie nu e ok. Deci trebuie să vedem“, a mai spus Ionuţ  Rada.