Fotbal intern

Mircea Sandu, atac dur la Burleanu. Îl critică şi pe Lupescu

Mircea Sandu a lansat un atac fără precedent la predecesorul său, Răzvan Burleanu. „Naşul” l-a certat şi pe Ionuţ Lupescu.
07.02.2018 | 10:09
Mircea Sandu atac dur la Burleanu Il critica si pe Lupescu

Fostul preşedinte al FRF şi-a început critica faţă de Burleanu cu noul sistem din Liga 1 care prevede ca, odată intrate în playoff respectiv, punctele echipelor să se înjumătăţească. Sandu consideră că acest sistem este unul care face ca efortul echipelor să fie în van.  

”Părerea mea e că înjumătăţirea punctelor este un dezastru. O echipă face deplasări, face un efort financiar, câştigă, iar noi scoatem arficial din punctajul lor după cele 26 de meciuri. Nu mi se pare corect ca eu să joc meciuri, să aduc oameni, să fac deplasări, să câştig meciuri, dar să iau jumătate de puncte. Să adunăm ce se câştigă pe teren”, a spus Mircea Sandu.

Mircea Sandu îl aşteaptă pe Ionuţ Lupescu să se hotărească

Fostul preşedinte FRF se arată supărat că Răzvan Burleanu a criticat mare parte din proiectele pe care le-a făcut cât timp a fost la şefia Federaţiei: ”Şi pe timpul meu s-au întâmplat multe, dar erau criticate anumite programe, dar să vii aşa şi să loveşti întotdeauna în ce a fost până acum? Bine că n-a zis că fotbalul în sală s-a calificat la un turneu final. Una e să apară oameni cu o mare experienţă sportivă în spate, indiferent de sport, şi alta e să apară unul ca Burleanu.”

Mircea Sandu nu l-a slăbit nici pe Ionuţ Lupescu despre care a spus că trebuie să fie direct şi să spună dacă va candida sau nu la funcţia de preşedinte al Federaţiei. ”Am o singură remarcă de făcut faţă de Ionuţ Lupescu. În 2009-2010 şi-a exprimat părerea să fie preşedintele Federaţiei, poate chiar şi mai devreme. Ca şi atunci, nici acum nu înţeleg de ce nu anunţă dacă e albă sau e neagră. El pune nişte frâne, dacă nu candidează. În momentul în care el nu-şi anunţă candidadatura ceilalţi vor avea o mare problemă. Toţi au declarat că-l spriijină, toţi ceilalţi vor avea o problemă”, a mai spus cel poreclit „Naşul”.