“Piţurcă l-a sunat pe Sănmărtean!” Motivul pentru care nu a mai fost convocat!

UPDATE 03.09, 11.40: Sănmărtean a fost aproape de o revenire la naţională, aşa cum a anunţat FANATIK.ro! Argăseală a declarat la sport.ro că doar accidentarea lui Lucian a dus la...
03.09.2014 | 11:40
Piturca la sunat pe Sanmartean Motivul pentru care nu a mai fost convocat
ADVERTISEMENT

UPDATE 03.09, 11.40: Sănmărtean a fost aproape de o revenire la naţională, aşa cum a anunţat FANATIK.ro! Argăseală a declarat la sport.ro că doar accidentarea lui Lucian a dus la neconvocare. 

“Piţurcă a vrut să-l convoace! Forma l-a făcut pe selecţioner să-l sune să-i afle starea de sănătate. Două săptămîni el nu trebuie să facă efort. La sfîrşitul acestei perioade de întrerupere el trebuie să revină!”, a spus Argăseală la sport.ro.

ADVERTISEMENT

…………………………………………………………

Lucian Sănmărtean trăieşte o a doua tinereţe la Steaua, iar evoluţia de senzaţie pe care a avut-o contra lui Ludogoreţ i-a determinat pe majoritatea oamenilor din fotbal să afirme că mijlocaşul roş-albaştrilor reprezintă o soluţie pentru echipă naţională. Pînă în prezent, Victor Piţurcă a făcut publică doar lista stranierilor care se află în vederile sale pentru partida cu Grecia din preliminariile EURO 2016, însă selecţionerul este strîns cu uşa de prestaţiile “Magicianului” şi este decis să-l readucă printre “tricolori”.

99% va fi convocat

FANATIK.RO a aflat că Piţurcă, forţat de accidentarea lui Bourceanu, dar şi de faptul că Lazăr nu şi-a găsit echipă, a decis să-l convoace pe Sănmărtean pentru disputa cu Grecia, programată pe 7 septembrie, la Atena. Însă, orgolios cum îl cunoaştem cu toţii, selecţionerul s-a confesat apropiaţilor că revenirea “Magicianului” la echipa naţională nu s-ar datora, în mare măsură, formei excelente pe care o traversează. “Are mare noroc că nu mă pot baza pe nici unul dintre Bourceanu şi Lazăr. În aceste condiţii nu am ce face, Lucian este cea mai bună soluţie”, le-a spus Piţurcă apropiaţilor. Astfel, Sănmărtean va fi prezent la reunirea lotului în proporţie de 99 %, doar o accidentare de ultim moment urmînd să-l împiedice să îmbrace din nou tricoul echipei naţionale.

ADVERTISEMENT

“Ar fi o onoare să îmbrac tricoul echipei naţionale”

Chiar dacă nu a mai fost convocat de Piţurcă la echipa naţională, Sănmărtean nu a pus niciodată presiune pe selecţioner şi s-a limitat să declare, de fiecare dată, că va răspunde cu plăcere unei eventuale chemări sub “tricolor”. “Încununarea unei cariere de fotbalist este cînd joci pentru echipa naţională. Naţionala nu este un subiect închis pentru mine, încă o aştept. Nu-mi fac singur aprecieri, spun doar atît: dacă voi fi convocat, nu doar că voi răspunde prezent, dar va fi şi o onoare pentru mine să îmbrac tricoul tricolor”, a spus Sănmărtean în urmă cu zece zile.

Ar reveni după trei ani! “S-a accidentat în somn!”

Lucian Sănmărtean a debutat la echipa naţională pe 20 noiembrie 2002, sub comanda lui Anghel Iordănescu. În total, mijlocaşul a bifat şapte partide sub “tricolor”, nereuşind să marcheze. “Magicianul” a fost convocat ultima dată la reprezentativa României în octombrie 2011, fiind titularizat la partida cu Belarus, scor 2-2, din preliminariile CE 2012. Sănmărtean a fost, însă, înlocuit după numai 27 de minute de joc, după ce a acuzat probleme musculare. La momentul respectiv, tot Piţurcă era selecţioner. “Mi-a spus că i s-a blocat genunchiul în somn, iar în teren nu mai putea să alerge. Din păcate mi-a spus prea tîrziu, de-abia cînd era în teren”, a declarat selecţionerul după partida cu Belarus.

ADVERTISEMENT

7 partide a bifat Sănmărtean în tricoul echipei naţionale

400.000 de euro este cota lui Sănmărtean conform site-ului transfermarkt.de

„Sănmărtean şi Mutu, la cum au jucat în acest început de sezon, ar fi îndreptăţiţi să fie convocaţi la lotul naţional. În partida cu Ludogoreţ, Sănmărtean a fost printre puţinii de pe teren care a demonstrat că este un jucător de valoare, a fost un artizan al jocului” (Gino Iorgulescu, preşedinte LPF)

 

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

Tags: