News

Șantier la stația de metrou Crângași. Accesul comun cu tramvaiul se închide până în octombrie

30.08.2019 | 15:16
Accesul comun metrou - tramvai va fi închis până la finalul lunii octombrie. Sursa foto - facebook

Șantier la stația de metrou Crângași. Metrorex anunţă că, începând de astăzi, calea de acces comun a staţiei de metrou şi a staţiei de tramvai Piaţa Crângaşi se închide până la sfârşitul lunii octombrie. „Metrorex anunţă că începând cu data de 30 august 2019 şi până la sfârşitul lunii octombrie, accesul comun al staţiei de metrou Crângaşi cu cel al staţiei de tramvai Piaţa Crângaşi (traseul liniei de tramvai 41) va fi închis pentru lucrări efectuate de STB S.A. la staţia de tramvai.

Șantier la stația de metrou Crângași

Precizăm că restul căilor de acces ale staţiei de metrou Crângaşi vor rămâne deschise pentru publicul călător, respectiv cele dinspre Bulevardul Constructorilor”, anunţă Metrorex într-un comunicat. Sunt și vești bune legate de metrou – magistrala care leagă Drumul Taberei de restul rețelei este aproape gata și va fi dată în circulație. Cel puțin așa susține ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care anunță că întreaga construcție este finalizată în proporție de 97%.

„Mi-am asumat şi eu şi directorul (Metrorex n.r.) că îl vom da în trafic la sfârşitul anului. Este un proiect care şi aşa este întârziat foarte mult, dar 97% din punct de vedere al stadiului fizic este finalizat. Ce mai era de finalizat când m-am întors în minister la sfârşitul lunii februarie? Sistemul de automatizare, adică acel sistem care generează comunicarea între staţii pentru mersul garniturilor de metrou.

Șantier la stația de metrou Crângași.Metrou
Călătorii din tramvaiul 41 nu vor mai avea acces comun cu metroul. Sursa foto – facebook

Drumul Taberei, în sfârșit gata

A fost o contestaţie, am reuşit să deblocăm amiabil acest lucru până la urmă. Am semnat contractul cu firma care face automatizarea, care şi-a luat angajamentul că până la sfârşitul anului e gata automatizarea. Aceasta fiind gata, trenul poate fi pus pe şine. Oricum vom începe probele dinainte, veţi fi informaţi şi dumneavoastră, dar proiectul va fi finalizat, vorbesc de Magistrala 5 Drumul Taberei, la sfârşitul acestui an, decembrie 2019”, a declarat ministrul Transporturilor într-un interviu acordat recent.

În luna decembrie 2019 este preconizată darea în folosinţă a Magistralei 5 de metrou, cu patru ani întârziere. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

 

Tags: