Sporturi

E din nou scandal în WTA! Încă o jucătoare de top depistată pozitiv

Sara Errani, fostă finalistă la Roland Garros şi fost număr 5 mondial, a fost depistată pozitiv, în urma unui control anti-doping efectuat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) în...
07.08.2017 | 12:30
E din nou scandal in WTA Inca o jucatoare de top depistata pozitiv

Sara Errani, fostă finalistă la Roland Garros şi fost număr 5 mondial, a fost depistată pozitiv, în urma unui control anti-doping efectuat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) în prima parte a acestui an.

Într-una dintre probele de urină colectate de la jucătoarea italiană de 30 de ani au fost găsite urme de arimidex, un stimulent şi un hormon metabolic aflat pe lista substanţelor interzise. Este utilizat pentru tratarea cancerului la sân postmenopauzal. Jucătoarea a anunţat că va explica tot ceea ce s-a întâmplat într-o conferinţă de presă.

Acesta este cel mai important caz de dopaj din tenis, după cel al Mariei Sharapova, depistată pozitiv la începutul anului precedent. Errani are cinci titluri de Grand Slam, toate obţinute în proba de dublu, alături de Roberta Vinci. Cele două s-au impus la Roland Garros 2012, US Open 2012, Australian Open 2013 şi 2014 şi Wimbledon 2014. Errani şi Vinci au mai ajuns până în ultimul act la Australian Open 2012, Roland Garros 2013 şi 2014.

Sara Errrani şi Simona Halep s-au înfruntat de patru ori, iar românca a obţinut trei victorii. La primul meci direct, însă, în 2013, la Miami, Errani a câştigat clar, 6-1, 6-0. Ultimul meci direct a fost în semifinale la Toronto, în 2015, iar Halep a câştigat în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4.

Sara Errani dopaj. Colaborare cu doctorul lui Armstrong

În 2012, anul în care a avut cele mai bune performanţe ale carierei, Sara Errani a colaborat cu Luis Garcia del Moral, unul dintre doctorii cu care a lucrat şi Lance Armstrong, la echipa sa, US Postal, în perioada în care el a câştigat cele şapte Tururi ale Franţei.