News

Șarpele care i-a băgat în sperieți pe toți. Are aproape 100 de kilograme și măsoară 5 metri. Unde a fost prins

Un piton uriaș prins în Statele Unite ale Americii i-a uimit pe biologi. Șarpele cântărește aproape 100 de kilograme și are o lungime de peste 5 metri.
24.06.2022 | 17:01
Sarpele care ia bagat in sperieti pe toti Are aproape 100 de kilograme si masoara 5 metri Unde a fost prins
Piton uriaș descoperit în SUA. Șarpele cântărește aproape 100 de kilograme și măsoară 5 metri. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință de la Conservancy of Southwest Florida (SUA) au anunțat o descoperire record în familia șerpilor care aparțin de specia pitonilor birmanezi.

Piton uriaș descoperit în SUA. Șarpele cântărește aproape 100 de kilograme și măsoară 5 metri

În această săptămână, biologii din sud-estul Statelor Unite ale Americii au prins cel mai mare piton birmanez din istoria parcului Everglades din Florida.

ADVERTISEMENT

E vorba de o femelă de peste 5 metri lungime și 98 de kilograme. Reptila mai avea și 122 de ouă, scrie USA Today.

Șarpele se afla în tufișurile din pădurea Picayune Strand din comitatul Collier din Florida. Pentru prinderea femelei-piton s-a folosit un așa numit șarpe ”cercetaș” echipat cu senzori radio.

ADVERTISEMENT

Biologul faunei sălbatice Ian Bartoszek spune că există șanse mari ca acest piton să fie unul dintre șerpii originali eliberați în sălbăticie cu decenii în urmă.

În ultimii ani, pitonii de dimensiuni uriașe s-au înmulțit considerabil în Everglades, devastând populații de mamifere native, inclusiv iepuri, opossum și căprioare cu coadă albă, creaturi care ar trebui să hrănească panterele aflate pe cale de dispariție din Florida.

ADVERTISEMENT

Același biolog Bartoszek, manager de proiect pentru știința mediului la Conservancy of Southwest Florida mai spune că ”s-ar putea să avem mai mulți pitoni birmanezi în sudul Floridei decât în ​​sud-estul Asiei”, unde numărul este în scădere pe măsură ce habitatul dispare.

Peste 1.000 de pitoni prinși în ultimul deceniu în Florida

De mai bine de 10 ani, biologii americani vânează pitoni în Florida. Astfel, ei încearcă să protejeze specii autohtone din ecosistemul regiunii.

ADVERTISEMENT

Din 2013, de la înființare, programul privind pitonii al organizației Conservancy of Southwest Florida a prins peste 1.000 de pitoni dintr-o arie de 259 de kilometri pătrați din sud-vestul Floridei. În total, aceste reptile au cântărit peste 11.000 de kilograme.

În trecut, echipa de cercetători de la Conservancy a depistat câțiva șerpi mari care au doborât recorduri la acele vremuri. Înainte de această descoperire, cel mai mare piton-femelă îndepărtat prin programul Conservancy cântărea 83 de kilograme.

ADVERTISEMENT
Tags: