Sporturi

Şase românce vor evolua la turnee organizate săptămâna viitoare! Cine şi unde joacă

30.03.2019 | 18:00
Sase romance vor evolua la turnee organizate saptamana viitoare Cine si unde joaca

Şase românce vor evolua la turnee organizate săptămâna viitoare. Prima parte a sezonului competiţional se apropie tot mai tare de final, iar primele turnee de zgură îşi vor intra în drepturi depline începând de luni, 1 aprilie. Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Gabriela Ruse, Andreea Roşca şi Irina Bara vor reprezenta România la turnee care vor avea loc săptămâna viitoare.

La ce turnee vor evolua româncele din WTA săptămâna viitoare

Mihaela Buzărnescu, locul 32 WTA, va fi singura românca de pe tabloul principal de la Charleston, în Statele Unite ale Americii. Miki va debuta pe zgura albastră de la Charleston, turneu de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 823,000 de dolari. Mihaela Buzărnescu se va afla negreşit printe capii de serie li va fi astfel favorizată la tragerea la sorţi a tabloului principal. Campioana en-titre este olandeza Kiki Bertens. La aceasta competiţie nu a triumfat niciodată vreo româncă, nici la simplu şi nici în proba de dublu.

Mai apoi, la turneul de la Monterrey, organizat la Mexic, vom avea o singură jucătoare calificată direct pe tabloul principal de simplu. Este vorba despre Ana Bogdan, locul 107 WTA, care nu traversează o perioadă prea bună a carierei ei şi care are de apărat semifinala din 2018. În calificări la acelaşi turneu le vom avea pe Monica Niculescu, Gabriela Ruse şi Andreea Roşca. Cea din urmă se află la prima participare la un turneu din afara României, lucru care poate însemna un plus de motivaţie pentru afirmare.

Ana Bogda, Monica Niculescu şi Gabriela Ruse la turneul de la Monterrey

România, reprezentată la dublu de o singură echipă

La Charleston, turneu de la care Irina Begu a ales să se retragă, Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu vor evolua împreună şi la dublu. Din păcate, Irina s-a retras din proba de simplu pentru că nu a putut ajunge la timp în Statele Unite ale Americii din Australia, aşa că va continua doar la dublu.

Tags: