Premier League

Scandal cu droguri în fotbalul englez! Șase jucători au picat testele

08.08.2018 | 14:20

Șase jucători profesioniști din Anglia au picat testele antidrog în sezonul trecut. Identitățile fotbaliștilor nu au fost dezvăluite, însă au fost făcute publice ligile în carea aceștia activează: Premier League, Ligile 1-4 și cele Under 18 și Under 21, dar și Superliga de Fotbal fentru femei. Testele impuse de Federația Engleză de Fotbal includ depistarea cocainei, heroinei, marijuanei, LSD-ului și a ecstasy-ului.

Aceste teste au fost separate de cele care se fac înaintea partidelor și care au ca scop identificarea substanțelor care îmbunătățesc performanțele sportive. Drogurile recreaționale nu sunt interzise de Agenția Internațională Antidoping, însă Federația Engleză este extrem de strictă în această privință. Jucătorii care se droghează pot fi suspendați de la o lună la trei luni la prima abatere, de la 6 luni la 12 luni dacă sunt prinși a doua oară și între 18 luni și doi ani la atreia abatere.

De asemenea, fotbaliștii sunt obligați să meargă la sesiuni de consiliere. “Agenția Internațională Antidoping nu ne obligă să facem teste pentru drogurile recreaționale. În orice caz, noi facem aceste teste pentru a asigura sănătatea fizică și mentală a jucătorilor și pentru a menține ridicat nivelul de etică în sport, păstrând nepătată imaginea jocului. Experiența ne arată că cei care folosesc droguri aici sunt jucătorii care întâmpină dificultăți în viață, sau tineri fotbaliști care abia își încep cariera”, a declarat purtătorul de cuvânt al Federației Engleze.

Scandal cu droguri în fotbalul englez! Șase jucători au picat testele

“În timp ce Federația caută să sancționeze consumul de droguri recreaționale și să impună suspendări, aceasta recunoaște că jucătorii ar avea de câștigat dacă ar participa la cursuri educaționale, consultare și tratament pentru a-i ajuta să treacă peste problemele pe care le întâmpină. Federația trebuie să decidă într-un mod foarte discret dacă e bine sau nu să publice orice fel de detaliu despre o acuzație de consum de droguri”,

a mai spus oficialul britanic.

În anul 2016, Jake Livermore, mijlocașul lui Hull, a scăpat nepedepsit după ce a fost depistat că a consumat cocaină. Jucătorul, care între timp a împlinit 28 de ani, a picat testul antidrog la aproape un an de la moartea copilului abia născut. Federația a decis că nu este cazul să îl suspende pe Livermore, motivând prin “natura unică a circumstanțelor în care s-au petrecut faptele.”

Tags: