Fotbal intern

Scandal cu promovarea lui FCU. Barajul în pericol să nu se dispute

13.06.2018 | 12:07
Scandal cu promovarea lui FCU Barajul in pericol sa nu se dispute

Scandal cu promovarea lui FCU. Formaţia FC U Craiova 1948 trebuia să dispute pe 16 iunie meciul tur de baraj, pentru promovarea în Liga 3, dar adversarii de la Gloria Corneşti nu au avut dosarul complet, cel care îţi dă dreptul să participi la astfel de partide de baraj.

Oficialii lui FC U Craiova, dar şi suporterii alb-albaştrilor au stat pe toata durata zilei de marţi ca pe jar. Motivul? FRF trebuia să anunţe clar dacă partida dintre echipa pregătită de Nicolo Napoli şi Gloria Corneşti întruneşte toate condiţiile pentru disputarea unui meci de baraj. Pe 11 iunie a fost data limită în care echipele participante la baraj erau obligate să depună dosarele.

Scandal cu promovarea lui FCU. Barajul în pericol să nu se dispute

Cum FCU a avut dosarul complet, CIS-ul (n.r certificatul de indentitate sportivă) fiind cel mai important document pe care echipele trebuie să îl aibă la doar, FANATIK.RO a aflat că mari probleme cu actele le-au avut şi le au cei de la Gloria Corneşti. Concret? Până la obţinerea CIS-ul, pe care nici nu l-au obţinut, oficialii de la Corneşti nici măcar nu luaseră definitiv actele pentru personalitate juridică. VEZI IMAGINI ÎN GALERIE FOTO. Pe data de 7 iunie oficialii campioanei Ligii 4 pe Dâmboviţa au obţinut de la judecătorii de pe lângă Parchetul Dâmboviţa actul provizoriu pentru personalitate juridică.

Însă acesta devine definitiv abia abia după 5 zile, perioadă în care se poate face şi apel, iar ulterior după ce actul respectiv devine sută la sută valabil, atunci îl ei şi îl depui la dosar pentru a merge la Ministerul Sportului pentru obţinerea CIS-ului. Din păcate oficialii celor de la Gloria Corneşti nu au mai avut timp să obţină CIS-ul deoarece pe data de 11 iunie era ultima zi în care FRF accepta depunerea dosarelor. VEZI REGULAEMNTUL ÎN GALERIE FOTO

Adrian Mititelu a comentat pentru FANATIK.RO situaţia respectivă şi a mărturisit că şi-ar fi dorit din suflet ca meciul de baraj să se dispute pe teren. “Eu am vrut şi vreau ca echipa noastră să promoveze pe teren. Doream foarte mult ca să vadă toată lumea câţi suporteri avem. Echipa noastră trebuia să fie însoţită la acest meci de foarte mulţi suporteri. Vom aştepta să vedem oficial şi anunţul FRF, dar din câte se pare, din informaţiile pe care le avem şi noi, nu o să jucăm. Lucrurile sunt destul de clare. Îmi pare foarte rău de fanii Universităţii Craiova. Dar şi dacă jucam tot îi băteam pe cei de la Corneşti”, a spus Mititelu.

Suporterii din Peluza Sud 97 sunt foarte dejamăgiţi de situaţia actuală, deoarece din informaţiile pe care şi ei le-au strâns în ultimele două zile, fanii din Bănie au aflat că meciul cu Gloria Corneşti are şanase aproape nule să se dispute. Din păcate pentru ei foarte mulţi suporteri ai lui FCU din străinătate şi-au cumpărat din timp util bilete de avion pentru perioada celor două meciuri de baraj, 16-23 iunie, iar jocurile respective sunt în pericol să se mai dispute.

Singura şansă ca cele două mecuri de baraj să se joace este ca FRF-ul să schimbe regulamentul, dar acest lucru este greu de crezut pentru că nimeni din cadrul forului condus de Burleanu nu o să rişte să lase o echipă să dispute meciurile de baraj fără CIS. În plus cei de la Corneşti nici nu au mai achitat taxa pentru plata organizării jocului tur de baraj cu FC U Craiova. În cursul acestei zile FRF-ul este aşteptat să facă anunţul oficial în legătură cu disputarea meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3.