Fotbal international

Legia Varșovia este campioana Poloniei, după un meci abandonat din cauza fanilor. Video

21.05.2018 | 17:38
Legia Varsovia este campioana Poloniei dupa un meci abandonat din cauza fanilor Video

Este scandal în Polonia după ce meciul care decide titlul a fost abandonat cu un sfert de oră înainte de final. Lech Poznan – Legia Varșovia a fost abandonat din cauza fanilor echipei gazdă care au intrat pe teren la scorul de 2-0 pentru Legia.

UPDATE 17.35 / Legia Varșovia a câștigat al treilea titlu consecutiv în Polonia, după ce comisia Ligii a decis ca meciul cu Lech Poznan să fie câștigat la masa verde cu 3-0. Oficialii lui Lech au anunțat că nu vor face apel. “În urma deciziei, Legia are 70 de puncte și este campioana Poloniei. Lech Poznan are 60 de puncte și ocupă locul 3”, se arată într-un comunicat emis de Liga Poloneză. Clubul din Poznan va afla joi dacă va fi sancționat pentru incindentele produse se suporteri la meciul cu Legia.

 

Legia Varșovia a câștigat al 3-lea titlu consecutiv în Polonia
Legia Varșovia a câștigat al 3-lea titlu consecutiv în Polonia
Meciul Lech Poznan - Legia Varșovia a fost întrerupt în minutul 75 din cauza fanilor
Meciul Lech Poznan – Legia Varșovia a fost întrerupt în minutul 75 din cauza fanilor

Legia Varșovia, echipă care l-a dorit pe postul de antrenor pe Gheorghe Hagi,

avea nevoie de o victorie pe terenul lui Lech Poznan pentru a câștiga titlul în Polonia. Presa poloneză scrie că, de teama fanilor lui Lech, festivitatea de acordare a titlului de campioană fusese programată pentru luni după-amiază, în cazul în care Legia ar fi devenit campioană. Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru Legia, care a deschis scorul în minutul 9 și a intrat cu avantaj la pauză. Jucătorii din capitala Poloniei au mărit avantajul în minutul 69 și meciul se îndrepta către o victorie cât un titlu.

Sărbătoarea Legiei avea să fie stricată de fanii lui Lech Poznan, care nu au putut accepta faptul că favoriții lor vor fi învinși. După ce au afișat un banner pe care scria “Ne-am săturat”, au început să arunce cu obiecte în teren, iar câteva dintre ele au fost foarte aproape să îl lovească pe portarul oaspeților, Arkadiusz Malarz. Arbitrul a decis să oprească meciul.

Meciul pentru titlu Lech Poznan – Legia Varșovia a fost abandonat

Suporterii gazdelor nu s-au potolit. Au început să arunce în teren cu fumigene care lăsau în urmă o pâclă de fum negru, au rupt gardul și au intrat pe teren. Fotbaliștii ambelor echipe au fugit la vestiare, iar poliția a intervenit pentru a calma spiritele. Arbitrul întâlnirii a anunțat că partida nu va fi reluată, iar Comisia Ligii va lua o decizie în ceea ce privește rezultatul. Având în vedere că incidentele au fost provocate de fanii lui Lech, iar cei ai Legiei nu au fost implicați, aproape sigur se va decide ca Legia să câștige cu 3-0 la masa verde. Între timp, jucătorii Legiei au cântat în vestiar “Campioana Poloniei este iubită, campioana Poloniei este Legia!”

https://twitter.com/ItsTimeToSport/status/998267822185820165