News

Scandal la o secţie de votare din Călăraşi. Număr imens de votanţi pe listele suplimentare. Acuzaţii de fraudă

26.05.2019 | 18:39
Scandal la o sectie de votare din Calarasi Numar imens de votanti pe listele suplimentare Acuzatii de frauda

Acuzații de fraudă la votul de la alegerile europarlamentare și referendum! Andrei Mîţă, membru PLUS, a scos duminică în evidenţă că există unele zone din ţară în care s-au exprimat mai multe voturi pe listele speciale decât pe cele permanente şi că există potenţial de fraudă electorală.

Scandal la o secţie de votare din Călăraşi, unde au votat mai mulți oameni pe listele suplimentare, decât pe cele permanente

Politicianul a publicat două grafice din care reiese că în Brebu Nou, Caraş-Severin, diferenţa între voturile de pe lista specială şi cea permanentă este de 324%, cu o diferenţă de 63 de voturi efective. O diferenţă mare este şi în Vâlcelele, Călăraşi, acolo unde numărul de voturi de pe lista specială a fost cu 231% mai mare faţă de cel de pe lista permanentă, cu o diferenţă efectivă de 292 de voturi.

„În Brebu Nou (Caraş-Severin) au votat de 3 ori şi ceva mai multe persoane pe listele speciale decât pe cele normale. Sau în Vâlcelele (Calaraşi) pe listele speciale au votat 515 persoane faţă de 223 cât au votat pe listele permanente. Adică în Vâlcelele şi Brebu Nou sunt mai mulţi turişti şi studenţi decât localnici. Sigur, doar azi, că e week-end”, a scris Andrei Mîţă pe Facebook.

Scandal la o secţie de votare din Călăraşi
Scandal la o secţie de votare din Călăraşi

În stațiunea preferată de Klaus Iohannis prezența la urne ajunsese la 270%

Nu este singurul caz când prezența la urne a depășit procentul de 100%, însă această situație s-a petrecut în orașe cunoscute drept destinații turistice în România. De exemplu, o prezență la vot aproape triplă are loc în localitatea Păltiniș, unde președintele Klaus Iohannis obișnuiește să meargă în vacanță și să practice sportul de iarnă preferat, respectiv ski-ul.

Aici, datele statistice arată că puțin peste prânz se înregistra deja o prezență la vot de 270%!  Motivul pentru care la Păltiniș s-a înregistrat această prezență record este numărul foarte mare de români care au votat pe listele suplimentare. De asemenea, în județul Mehedinți, mai exact în comuna Ostrovu Mare, prezența la vot era de 152%. Acolo erau înregistrați până în jurul prânzului 93 de votanți, dintre care 74 erau trecuți pe listele suplimentare.