News

Scandal la STS în cazul presupuselor crime din Caracal. Ce greşeli ar fi făcut serviciul la localizare. Reacţia ministrului de Interne

26.07.2019 | 15:32
Scandal la STS in cazul presupuselor crime din Caracal Ce greseli ar fi facut serviciul la localizare Reactia ministrului de Interne

Cazul Alexandrei Măceșanu, fetița de doar 15 ani din Caracal, județul Olt, dată dispărută pe 24 iulie a declanșat un scandal uriaș în centrul căruia se află chiar Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Mai concret, în momentul în care tânăra a apelat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a fost răpită, instituția nu a reușit să furnizeze locația exactă, inducându-i astfel în eroare pe anchetatori.

STS refuză să comenteze situația revoltătoare

Chestionați în privința acestei situații care a revoltat o țară întreagă, reprezentanții STS au refuzat să ofere explicații, precizând doar că vor efectua o analiză amănunțită și vor reveni ulterior cu un punct de vedere oficial. În schimb, Poliția Română susține că oamenii legii au fost direcționați în mod eronat către trei locații din munții Apuseni.

A fost un apel de la fata dispărută pe 24, ieri, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo și nu au găsit nimic. Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau. Așa au ajuns în zona locației respective și au văzut o mașină care fusese de câteva ori pe imagini. La șase dimineața au făcut perchezițiile și au găsit într-un butoi mai multe rămășițe umane cu niște inele, bijuterii. Rămășițele vor fi expertizate”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, reacționează în cazul crimei de la Caracal. Sursa foto: libertatea.ro
Ministrul de Interne, Nicolae Moga, reacționează în cazul crimei de la Caracal. Sursa foto: libertatea.ro

Ministrul de Interne anunță sancțiuni dure la STS

Totodată, reacția ministrului de Interne pe marginea acestui subiect nu a întârziat să apară. Proaspăt instalat în funcție după ce Carmen Dan a decis să demisioneze, Nicolae Moga a solicitat deja un raport detaliat cu privire la această situație, precizând că „cine a greșit trebuie să plătească”.

Ancheta nu este finalizată, nu vreau să dau veridicte.Nu vreau să mă pronunț acum cu privire la felul în care a fost localizat apelul,  dar trebuie verificări. Dacă au fost întârzieri, cine a greșit trebuie să plătească. Am cerut un raport cât mai grabnic. Am cerut IGPR să rezolve cu celeritate și să comunice permanent cu presa cu privire la acest caz”, a declarat ministrul de Interne pentru Digi 24.

Presupusul criminal a fost reținut de polițiști, însă oamenii legii nu au mai putut ajunge în timp util pentru a salva viața fetiței de 15 ani, punând întârzierea atât pe seama adreselor greșite furnizate de STS, cât și pe timpul necesar demersurilor legale pentru obținerea mandatelor de percheziție.

 

 

Tags: