News

Scandal la Vatican! Papa Francisc este acuzat de erezie

04.05.2019 | 14:59
Scandal la Vatican Papa Francisc este acuzat de erezie

Vaticanul este zguduit în aceste zile de un scandal monstru, în centrul căruia se află chiar Papa Francisc. Zeci de teologi și membri ai clerului catolic lansează o serie de acuzații grave la adresa suveranului pontif, pe care îl acuză de erezie.

Papa Francisc are probleme. Este acuzat de erezie

Mai concret, este vorba despre 20 de preoți catolici și intelectuali, care au semnat o scrisoare deschisă adresată episcopilor de la Vatican. În documentul datat 30 aprilie 2019, aceștia solicită ca Papa Francisc să fie declarat eretic, expunând și motivele pentru care s-ar impune o astfel de măsură.

„Cuvintele şi faptele papei Francisc conduc la respingerea comprehensivă a învăţăturilor catolice cu privire la căsătorie şi la activitatea sexuală, cu privire la legea morală, la har şi iertarea păcatelor” , se arată în scrisoarea deschisă.

Preoții catolici cer ca Papa Francisc să fie declarat eretic
Preoții catolici cer ca Papa Francisc să fie declarat eretic foto:hepta.ro

Suveranul pontif este aspru criticat în această perioadă

Printre cei care îl atacă pe Papa Francisc, se remarcă părintele Aidan Nichols, un preot britanic în vârstă de 70 de ani, care face parte din Ordinul Dominican. De asemenea, acesta a scris numeroase cărți, fiind unul dintre cei mai cunoscuți teologi vorbitori de limba engleză.

Luăm această măsură ca ultimă soluţie pentru a răspunde răului din ce în ce mai mare cauzat de vorbele şi acţiunile Papei Francisc din ultimii ani, care au condus la una dintre cele mai grave crize din istoria Bisericii Catolice“ , se precizează în documentul ce însumează nu mai puțin de 20 de pagini.

Lui Papa Francisc i se reproșează că ar fi slăbit poziția Bisericii față de o gamă largă de subiecte considerate extrem de importante. Spre exemplu, preoții sunt de părere că suveranul pontif a evitat să aibă o atitudine vehementă în privința avortului. Totodată, a fost prea îngăduitor cu homosexualii și primitor cu populațiile musulmane și protestante.

Cerem, aşadar, ca domniile voastre să rezolve situaţia aderării publice a Papei Francisc la erezie” , menționează semnatarii acestei scrisori deschise, adresându-se înalților episcopi de la Vatican.