Scandalul “Iisus, pui de dac”. PRM-Vadim contra PRM-Funar

Corneliu Vadim Tudor l-a exclus, azi, din PRM pe Gheorghe Funar pentru câteva motive „şocante”, după cum susţine acesta. De fapt, fostul primar al Clujului speră să fie ales, statutar,...
26.07.2013 | 11:16
Scandalul Iisus pui de dac PRMVadim contra PRMFunar
ADVERTISEMENT

Corneliu Vadim Tudor l-a exclus, azi, din PRM pe Gheorghe Funar pentru câteva motive „şocante”, după cum susţine acesta. De fapt, fostul primar al Clujului speră să fie ales, statutar, preşedinte al PRM, sâmbătă la Alba Iulia, în cadrul unui Congresul Extraordinar.

Vadim, atac la Funar

Când fiecare se ceartă cu fiecare într-o ţară dezlănţuită, Vadim şi Funar nu scapă nici ei ocazia să se zdrobescă într-un război fratricid. „Şarpele crescut la sînul PRM: Gh. Funar” titrează „Tricolorul” în ultima sa ediţie şi urmează în material: „Împins de la spate de o nevastă abuzivă şi carieristă, care vrea să-l vadă, iar, şef de partid (după ce a băgat în groapă PUNR-ul), Gh. Funar muşcă mîna care l-a făcut senator, timp de 4 ani. (…) Acum, Funar se gudură pe lîngă colonelul de Securitate Dan Voiculescu, căruia (împreună cu colonelul de Securitate Dumitru Badea şi cu politrukul Cornel Ciontu) încearcă să-i vîndă PRM-ul, pe 2.000.000 de euro. N-are nici o şansă, gaşca lui e o şleahtă de fripturişti nenorociţi. Problema acestui Funar este că a stat ascuns, ani de zile, ca un şarpe. Acum l-a durut capul şi a ieşit la drumul mare…”.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Funar i-a dat lui Vadim următoarea replică. “Ce să zică şi el, îmi face nevasta carieristă, ca să pună de-un divorţ. Am aflat şi eu că azi m-a exclus din partid. Aşa o fi vrut muşchiul şi pixul lui, că Biroul nu s-a întâlnit. O aberaţie, evident. Mi-a reproşat că nu zâmbesc, în condiţiile în care ţara este jefuită şi se întâmplă ce se întâmplă, şi că am afirmat că Iisus Hristos nu era evreu, ci pui de dac. Păi, nu spune el în Biblie: Evreii nu fac parte din turma mea?! Aşa spune.” a explicat Funar presupusele motive ale divorţului politic dintre cei doi.

Adevărul politic

Dincolo, însă, de comicul involuntar al replicilor celor doi, adevărata cauză a atacului declanşat de Vadim este faptul că vechiul sau camarad de luptă, Ghiţă Funar, va candida sâmbătă, în cadrul Congresului Extraordinar al PRM, de la Alba Iulia, cu şanse reale, la alegerile pentru şefia partidului. “Am fost propus de şefii de filiale. Dacă vine Vadim, nu voi candida. Dar nu va veni, pentru că se teme şi de umbra lui” a spus Funar.

ADVERTISEMENT