Fotbal international

Scenariul prin care locul 4 din Premier League ratează calificarea în grupele Ligii Campionilor! Calculele care îi sperie pe englezi

06.03.2019 | 22:21
Scenariul prin care locul 4 din Premier League ratează calificarea în grupele Ligii Campionilor

Locul 4 din Premier League poate rata calificarea în grupele Ligii Campionilor, iar englezii vorbesc deja despre acest scenariu de coşmar pentru echipa care nu va prinde podiumul. Jurnaliştii din Anglia visează ca cele două cupe europene să fie câştigate în acest sezon de formaţii englezeşti, dar acest lucru ar afecta echipa care s-ar clasa pe al patrulea loc din campionat.

Cum poate rata echipa de pe locul 4 în Premier League calificarea în grupele Ligii Campionilor

În prezent, primele patru locuri din Premier League se califică în grupele Ligii Campionilor, dar acest lucru s-ar putea schimba la finalul sezonului. Dacă Tottenham Hotspur va câştiga UEFA Champions League şi nu se va clasa în primele patru, iar Chelsea va triumfa în Europa League şi va termina sub primele patru echipe, a patra poziţie din prima ligă a Angliei va rata calificarea în grupele Ligii Campionilor.

În aceste condiţii, campioana Angliei, locurile 2 şi 3, plus Tottenham Hotspur şi Chelsea se vor califica în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2019-20, în timp ce echipa de pe poziţia a patra ratează acest obiectiv şi merge în grupele Europa League.

Scenariul prin care locul 4 din Premier League ratează calificarea în grupele Ligii Campionilor
Scenariul prin care locul 4 din Premier League ratează calificarea în grupele Ligii Campionilor

Motivul pentru care locul patru din Premier League ar rata calificarea în Liga Campionilor

Conform regulamentelor UEFA, în grupele Ligii Campionilor se pot califica maximum cinci echipe din acelaşi campionat. În situaţia în care Tottenham şi Chelsea ar câştiga cupele europene, ceea ce ar însemna automat prezenţa în grupele UEFA Champions League, s-ar ajunge la şase echipe din Premier League calificate în această fază a competiţiei.

O singură dată s-a mai întâmplat ca Premier League să aibă cinci echipe calificate în Liga Campionilor. În sezonul 2005-06, când Chelsea, Arsenal, Manchester United şi Everton s-au calificat datorită locurilor ocupate în campionat, în timp ce Liverpool a primit un wild card, fiind echipa câştigătoare a trofeului în stagiunea precedentă.