Fotbal international

Scene şocante la CM de fotbal feminin! Şi-a scuipat adversara! Video

24.06.2019 | 09:33
Scene socante la CM de fotbal feminin Sia scuipat adversara Video
ADVERTISEMENT

Scene de-a dreptul şocante s-au petrecut la meciul dintre Anglia şi Camerun,  din cadrul optimilor de finală ale CM feminin de fotbal care are loc în această perioadă în Franţa. Anglia s-a calificat în sferturile de finală în urma succesului facil cu 3-0, însă jucătoarele africane şi-au pierdut în mai multe rânduri controlul nervilor şi au comis fapte greu de imaginat mai ales la un joc feminin.

Scene inimaginabile de comportament nesportiv la CM feminin în meciul Anglia – Camerun

În primele minute ale meciului s-a văzut clar că jucătoarele din Camerun vor ieşi la rampă nu prin calitatea prestaţiei sportive, ci prin gesturile complet lipsite de fair-play faţă de adversare, oficiali FIFA şi chiar de arbitrul partidei, chinezoaica Qin Liang. S-a început cu o puternică lovitură cu cotul în figură aplicată în primele minute de cameruneza Yvonne Leuko englezoaicei Nikita Parris, fază clară de eliminare, dar s-a acordat doar cartonaş galben.

ADVERTISEMENT

În minutul 15 cameruneza Augustine Ejangue a scuipat-o pe braţ, intenţionat, pe Tonny Duggan. Din nou nici o decizie, deşi se impunea cartonaş roşu. În minutul 45 Anglia a marcat din ofsaid, iniţial golul fusese acordat, dar anulat apoi pe baza VAR. Jucătoarele din Camerun au ameninţat cu părăsirea terenului, timp de trei minute refuzând să reia jocul.

CM feminin fotbal Anglia – Camerun. Nikita Paris lovită cu cotul în figură

A îmbrâncit intenţionat arbitrul!

În minutul 48 Camerun a marcat, dar golul a fost nevalidat de VAR pentru ofsaid. Dinou refuz timp de trei minute de reluare a jocului, acuze de rasism la adresa FIFA. În minutul 67 cameruneza Janette Yango i-a dat un brânci intenţionat arbitrului, dar, incredibil, nici acest gest nu a fost sancţionat. Toate au fost abateri care trebuiau sancţionate cu eliminare.

ADVERTISEMENT

După meci una dintre cameruneze a declarat că antrenorul le-a spus că jocurile sunt făcute de FIFA şi că Anglia trebuie să câştige meciul. Selecţionerul Angliei, fostul internaţional englez Phille Neville, a declarat că dacă faptele comise de cameruneze le-ar fi făcut vreuna din elevele sale aceasta nu ar mai fi jucat niciodată pentru Anglia.

Tags: