News

Schimbare la Evaluarea Națională 2019. Unde vor fi corectate lucrările elevilor din București

21.06.2019 | 08:33
Schimbare la Evaluarea Nationala 2019 Unde vor fi corectate lucrarile elevilor din Bucuresti
ADVERTISEMENT

O nouă schimbare importantă a avut loc la Evaluarea Naționala 2019. Astfel, Ministerul Educației a decis să modifice locul în care vor fi corectate lucrările. Dacă până acum acestea mergeau încrucișat în alte județe, MEN nu mai vrea să urmeze această procedură. Reprezentanții ministerului au confirmat deja că tezele elevilor din Capitală vor fi corectate între sectoare, scriu cei de la  edupedu.ro.

Schimbare la Evaluarea Naționala 2019

Cu toate acestea, în țară, evaluarea și corectarea tezelor de examen vor fi realizate în continuare în alte județe decât cele în care elevii susțin probele scrise, din motive de securitate. Un secretar de stat din Ministerul Educației Naționale, Florian Lixandru,responsabil cu învățământul preuniversitar, a declarat că, la fel ca ”în cazul olimpiadelor și concursurilor, sectoarele municipiului București sunt asimilate județelor”.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea, a confirmat și ea faptul că lucrările elevilor vor fi notate încrucișat între sectoare. ”Sunt 6 centre de evaluare a lucrărilor de Evaluare Națională, pe București, corespunzătoare sectoarelor”, a spus ea. Există și o excepție în ceea ce privește noua regulă și aceasta se va aplica la evaluarea lucrărilor de la ultimul examen din cadrul Evaluării Naționale.

Schimbare la Evaluarea Naționala 2019. Evaluare Națională
În țară, lucrările vor fi corectate între județe. Sursa foto – facebook

Limba maternă, excepţie de la regulă

Astfel, pentru evaluarea și notarea tezelor la proba de Limba și literatura maternă vor fi chemați evaluatori din alte județe. Posibilitatea ca ministerul să renunțe la corectarea încrucișată apare în Ordinul de ministru privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019. Procedura corectării încrucișate a lucrărilor elevilor la examenele naționale a fost introdusă la Bacalaureatul din 2015, de ministrul de atunci, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

De remarcat că peste 150.000 de elevi, care au terminat clasa a VIII-a, au susținut joi proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2019. Pe 21 iunie, are loc proba scrisă la limba și literatura maternă.