News

Se anunţă o schimbare uriaşă în învăţămîntul românesc. Liceul ar putea fi absolvit după trei ani!

Ministerul Educaţiei Adrian Curaj vrea să-i stimuleze pe dascălii care au performanţe la catedră, prin oferirea unor stimulente finaciare. Concret profesorii care au rezultate aducând inovare...
03.02.2016 | 10:07
Se anunta o schimbare uriasa in invatamintul romanesc Liceul ar putea fi absolvit dupa trei ani
ADVERTISEMENT

Ministerul Educaţiei Adrian Curaj vrea să-i stimuleze pe dascălii care au performanţe la catedră, prin oferirea unor stimulente finaciare. Concret profesorii care au rezultate aducând inovare în sala de clasă în lucrul cu elevii vor primi nişte granturi, mai exact un venit suplimentar, lună de lună. 

Curaj vrea ca liceul să nu mai fie de 4 ani, ci de 3 ani, iar în şcolile profesionale să se înveţe 4 ani . În acest caz, clasa a IX-a se mută în şcoala generală, pentru ca absolvenţii gimnaziului să poată avea vârsta necesară angajării ca ucenici.

ADVERTISEMENT

”Liceul ar putea să fie de trei ani, poate cel profesional să fie de patru. Până la urmă trebuie văzut — ce oferi celui pe care îl educi, ce alternative îi dai, nu pentru tine ca educator, ci pentru el. Poate pentru el o zonă practică, profesională, tehnică este mult mai importantă decât una pur teoretică care îl conduce spre un tip anume de bacalaureat ce nu îl duce nicăieri. Nu promovează bac-ul, rămâne agăţat, iar aici pierderea este mare. Tehnicul post-liceal non-universitar este foarte prost, l-am tot schimbat şi de fapt nu le mai dăm nicio şansă”, a spus ministrul pentru Libertatea.

Sursa: a1.ro