Fotbal intern

Se dărâmă stadionul “Dan Păltinişanu”! Ce planuri au proprietarii: “Nu renunţ la ideea asta!”

31.10.2018 | 20:43
CJ Timiş vrea să dărâme stadionul Dan Păltinişanu

Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, a anunţat că se plănuieşte demolarea stadionului “Dan Păltinişanu”, iar primele decizii luate în ceea ce priveşte arena din Banat au fost luate. Stadionul din Timişoara este într-un stadiu avansat de degradare, ia Consiliul Judeţean Timiş, vrea să îl dărâme în 2019.

Până să se dărâme stadionul “Dan Păltinişanu” s-a decis ca din noiembrie să nu se mai deschidă pentru public Tribuna a 2-a pentru niciun eveniment organizat pe arena proprietate a Consiliului Judeţean Timiş. Din primăvară nu a mai putut fi folosită Peluza sud, din acelaşi motiv, şi anume, starea avansată de degradare a stadionului care a fost construit la începutul anilor ’60. După ce stadionul “Dan Păltinişanu” va fi dărâmat, Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, a dezvăluit că are în plan construirea unei arene noi pe care să joace echipele din Banat.

Consiliul Judeţean Timiş doreşte ca stadionul “Dan Păltinişanu” să fie dărâmat

”Vreau să anunţ foarte clar că nu renunţ la această idee, de a demola actualul stadion şi de a construi altul pe locaţia existentă. Noi am demarat toate procedurile. Mi-e greu să vă spun exact ca şi termen. Dar eu sper ca în momentul în care vom avea anul viitor contractul de demolare şi execuţie, de anul viitor din toamnă, dacă nu apare niciun fel de piedică să putem intra cu demolarea în stadion”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, conform liga2.prosport.ro

În această situaţie, ACS Poli a decis să părăsească stadionul pentru arena Electrica, unde plăteşte o chirie mult mai mică. De partea cealaltă, ASU Politehnica şi Ripensia îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe arena violetă. În condiţiile în care arena “Dan Păltinişanu” o să fie demolată, atunci cele două cluburi vor avea o problemă şi vor fi nevoite să revină, cel mai probabil, pe Ştiinţa.

  • 32.000 de locuri are stadionul “Dan Păltinişanu”