Fotbal international

Se face transferul lui Courtois la Real Madrid ? Belgianul nu s-a prezentat la antrenamentele londonezilor

07.08.2018 | 12:46
Courtois transfer la Real Madrid

Thibaut Courtois, 26 de ani, este dorit cu insistenţă de către oficialii celor de la Real Madrid, iar în ultimele săptămâni s-a speculat tot mai mult pe seama unui posibil transfer. Portarul belgian a surprins pe toată lumea luni după ce nu s-a prezentat la antrenamentele celor de la Chelsea, formaţie alături de care mai are un contract până în 2019.

Portarul trupei londoneze plănuia iniţial să meargă duminică alături de Garry Cahill pe Wembley pentru a urmări Supercupa Angliei dintre Chelsea şi Manchester City, dar nu s-a prezentat nici acolo şi nu a dat vreo explicaţie cu privire la acest amănunt.

Sarri plănuia o întâlnire cu Thibaut Courtois pentru a discuta viitorul jucătorului

Maurizio Sarri, antrenorul celor de la Chelsea, şi-ar fi dorit să aibă o discuţie faţă în faţă cu jucătorul belgian pentru a discuta despre transferul la Real Madrid. Courtois a evitat această întâlnire programată de către antrenorul italian, iar mutarea la trupa din capitala Spaniei este tot mai aproape.

Noul antrenor al echipei londoneze a afirmat în urmă cu puţin timp că îşi doreşte doar jucători care să dea totul pentru echipa de pe Stamford Bridge şi care sunt dedicaţi 100% clubului: În acest moment, Courtois este portarul lui Chelsea. Nu știu ce se va întâmpla mai departe. Depinde de club, depinde în special de el, dar sper ca Thibaut Courtois să rămână portarul nostru.. Vreau să discut cu el şi cu oficialii clubului, deoarece îmi doresc doar jucători dedicaţi 100% clubului. Nu vreau să discut cu agentii jucătorilor, deoarece lor nu am ce întrebări să le adresez.“, a declarat Maurizio Sarri înainte de Supercupa Angliei.

Courtois, strategie asemănătoare cu a lui Diego Costa

Atacantul celor de la Atletico Madrid a folosit o strategie asemănătoare în momentul în care a decis să plece la trupa din capitala Spaniei de la Chelsea. Fotbalistul spaniol cu originii braziliene a făcut pe atunci tot posibilul pentru a pleca de pe Stamford Bridge, iar în cele din urmă a ajuns la trupa pregătită de către Diego Simeone la începutul lui 2018. Ibericul a fost vândut de Chelsea cu 65 de milioane de euro, o sumă dublă faţă de cea pe care au plătit-o londonezii pentru aducerea lui în 2014.

Thibaut Courtois nu a dorit să comenteze despre posibilitatea unui transfer la Real Madrid

Goalkeeper-ul belgian a evitat să vorbească în urmă cu câteva zile despre posibila plecare de la Chelsea la Real Madrid: ”Transferul meu? Nu vreau să comentez nimic despre asta. Este un subiect foarte delicat şi nu vreau să vorbesc mai multe. Nu mă gândesc la această mutare, sunt liniştit, pentru că dacă devin nervos, nu mă ajută cu nimic. Important pentru mine este să fiu pregătit pentru sezonul viitor!” a explicat portarul belgian.

Portarul naţionalei belgiei a fost transferat de Chelsea în 2011, iar timp de trei sezoane a evoluat la rivala Realului, Atletico Madrid. Pentru Chelsea, Courtois a bifat 154 de partide, 46 dintre ele în sezonul trecut şi a reuşit să câştige titlul de campion cu trupa londoneză în stagiunea 2016-2017, sub conducerea italianului Antonio Conte.