News

Se întorc studenții! Măsuri de siguranţă luate de Poliţie pentru anul universitar 2019-2020

29.09.2019 | 16:14
Se intorc studentii Masuri de siguranta luate de Politie pentru anul universitar 20192020

Se întorc studenții ceea ce înseamnă că Poliția intră în alertă. Astfel, oamenii legii au reluat activităţile educativ-preventive şi controalele în apropierea centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti. Mai mult de atât, pe 1 octombrie, cu ocazia deschiderii noului an universitar, în zona unităţilor de învăţământ vor patrula echipaje numeroase de agenţi de poliţie, astfel încât, noul an să înceapă în siguranţă.

Se întorc studenții!

Polițiștii nu au scăpat ocazia și le-au oferit mai multe sfaturi studenților care vor fi cazaţi în cămine sau la gazdă. Trebuie să știți că din cele 1.177 de unităţi de învăţământ superior, incluse în itinerariul patrulelor de poliţie, odată cu debutul anului universitar, în 92,69% dintre acestea sunt asigurate cu pază.„Poliţiştii au inclus, în itinerariile lor de patrulare, cele 1.177 de unităţi de învăţământ universitar din ţară (universităţi, filiale, cămine studenţeşti, biblioteci, case de cultură studenţeşti).

De marţi, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca noul an universitar să înceapă în siguranţă. Echipajele de poliţie rutieră vor fi în teren pentru fluidizarea traficului rutier în zona centrelor universitare, pe arterele intens circulate”, a anunţat Poliţia Română. De remarcat că în anul trecut universitar, faptele penale sesizate în aceste zone a fost în scădere cu 30% faţă de anul precedent.

Se întorc studenții! Poliție
Polițiștii le-au dat și sfaturi studenților. Sursa foto – facebook

Măsuri de siguranţă luate de Poliţie pentru anul universitar 2019-2020

De altfel, tot naul trecut, Poliţia Română a desfăşurat 1.836 de acţiuni şi controale, dintre care 884 au vizat respectarea Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Majoritatea faptelor penale sesizate în anul universitar trecut (71%), în care au fost implicaţi în principal studenţi, au avut loc în incinta unităţilor universitare, restul petrecându-se în apropierea lor.

„În cămin sau în chirie, oriunde alegeţi să vă mutaţi, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate pe holuri, alei, ori în faţa căminului. Nu lăsaţi geamurile, portierele şi portbagajul autoturismului deschise, chiar dacă îl părăsiţi pentru scurt timp şi aveţi bunuri la vedere în interiorul maşinilor (borsete, laptop, acte, genţi etc.). Pentru ca drumul cu trenul spre localitatea în care alegeţi să urmaţi studiile să fie lipsit de probleme, aveţi grijă de bagaje şi în relaţiile cu necunoscuţii! Nu înstrăinaţi cheia camerei, dând posibilitatea unor persoane rău intenţionate să confecţioneze o copie după aceasta.

Fiţi atenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător ori despre care aveţi puţine informaţii şi nu îi găzduiţi în cămin. Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în cămin. Anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor, pe paliere sau în faţa uşii sesizaţi persoane dubioase sau care staţionează fără motiv.  Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora”, sunt câteva dintre sfaturile oferite de polițiști studenților

 

 

 

Tags: